׳הטיית השליליות׳-מדוע קשה כל כך להרוויח במסחר

׳הטיית השליליות׳-מדוע קשה כל כך להרוויח במסחר

מאמר שהתפרסם שלשום באלכסון עוסק בנטייה האנושית להתמקד ולתת משקל רב יותר לאירועים שליליים ולתחושות שליליות על פני אירועים חיוביים ותחושות חיוביות. כך למשל, פסיכולוג הצליח לנבא בדייקנות של 90% איזה זוגות יתגרשו, רק על סמך 15 דקות שבילה בחברתם. מה שהוא עשה זה לספור את היחס בין תגובות והתבטאויות שליליות לאלו החיוביות. הוא מצא שיחס של חמש לאחד - חמישה חיוביות לאחת שלילית - הוא המינימום הנדרש להשרדות הקשר. מחקרים דומים הראו שגם בחינוך ילדים או במקום העבודה, ההצלחה תלויה ביחס גבוה בין הפידבקים החיוביים לשליליים.

באופן אישי אני תמיד נדהם מהפער העצום שבין הקושי הגדול להרוויח במסחר בבורסה בפועל, ובין הקלות והפשטות של מה שנדרש על מנת לעשות זאת מבחינה טכנית. הטיית השליליות הטבועה בנו מסבירה יפה מדוע מה שנראה קל מאוד כל כך קשים לנו לביצוע - המשקל שאנחנו נותנים להפסד הוא הרבה הרבה יותר גדול מזה שאנחנו נותנים לרווח. מה לעשות, זה דופק את הסטטיסטיקה.

http://alaxon.co.il

mnakash

New member
מאמר מרתק

מעניין מאד, נהנתי מהמאמר אז תודה על השיתוף.
יא אללה, כבר זה עובד, חשבתי לכתוב משהו שלילי אבל נמנעתי כי לא היו לי 5-6 דברים טובים להגיד קודם

תאר לעצמך שאף אחד

לא היה אומר משהו שלילי בלי ׳לשלם מס׳ של 5 דברים חיוביים קודם. איכשהו זה מצטייר לי כמו עולם דביק ומתקתק עד בחילה.

mnakash

New member
עולם ללא ביקורת אכן בעייתי

עם זאת לפי המאמר הוכח שרק שלילי מוריד את התפוקה של העובד / פוגע במערכת היחסים בין המשתתפים המדוברים.
קיצוניות ואובססיביות לכל כיוון לא חיוביים אבל המאמר הזה השפיע עליי מספיק בשביל שלפחות אנסה בזמן הקרוב לבחון את התוצאות של להגיד פחות דברים שליליים.

מה שכתבת מזכיר לי שאומרים על האמריקאים שהם צבועים. כשהתנסיתי במפגש איתם במערב ומרכז ארה״ב ( או בעצם כל מקום שהייתי בו שם מלבד ניו יורק) גיליתי שהחביבות והחיוך דווקא גורמים לי להרגיש טוב יותר ושאני לרוב מקבל גם שירות טוב יותר מנניח מנותן שירות מזעיף פנים בתל אביב או ניו יורק.
אני מעדיף דביקים מקליפורניה מאשר ציניקנים מניו יורק אבל אני מניח שזה אישי.

אגב חזרתי מהזאב מוול סטריט עכשיו, סרט נחמד אבל ציפיתי למשהו אחר. הסרט boiler room למשל דיבר אליי הרבה יותר.

כן, ישראלים סובלים מפיצול אישיות בקטע הזה

מצד אחד לא יכולים לסבול את הנחמדות המזויפת של האמריקאים וגאים בישירות הישראלית, מצד שני נהנים מהחביבות והשירות של האמריקאים, וסובלים מחוסר הנימוס והגסות שלנו.

קרלטון

New member
בנוסף

המבקרים הכי גדולים של "הישראלי המכוער" הם כנראה... ישראלים.

יש גם את הטענה שהאנטישמים הכי גדולים

הם יהודים. יש הגיון בטענות הללו, הרי הרגשות הכי חזקים שלנו מופנים כלפי מה שנתפס לנו כחלק בלתי נפרד מאיתנו, העם או המשפחה שלנו.

למעלה