Mishael Zion
·״הספר לילד הקטן מוכרח להסתיים ב׳הפי אנד׳, מאחר שהסיום ב׳כִּי טוֹב׳ יש בו משום
כריתת ברית בין הילד והעולם.״
(לאה גולדברג, 1958)
בחודשים האחרונים אני מטביע את יגוני במעיינות התרבות לילדים. שם, בין הדפים האיורים והתסריטים של היצירה הצעירה לנצח, אני מוצא את הכוח לבנות בזמן של הרס, לקוות בעת של ייאוש, לנהל שיחה ערכית כנה ומורכבת בעידן של ציניות מוסרית.
והיום החלק הראשון של המסע הזה יוצא לאור: יחד עם יותם שווימר, אלוף ספרות הילדים, ביקשנו מ-25 כותבות וכותבים לענות על השאלה: מה תפקידה של התרבות לילדים אחרי 7.10. והם ענו ביצירה, במחקר ובהגות מעוררי השראה ונוגעים ללב, וכולם יחד מציירים תמונה של האתגר שהציבה לנו לאה גולדברג: איך כורתים את הברית בין הילד לבין העולם, כשקשה לסיים את הסיפור ב״כי טוב״. והילד הרי, זה גם כל אחד ואחת מאיתנו…
האסופה כאן בהערות להורדה בחינם, ולצידה כל התודות לכל העוסקים הרבים במלאכה. תעשו לעצמכם טובה ותדפיסו כמה עמודים לקריאה בשבת. בסוף שנה שגרמה לכולנו להזקין ולהתבגר, זו הזמנה לטבול במעיין הנעורים.
״אני מבטיח לך: מחשבות על תרבות ילדים ישראלית אחרי 7.10״ בעריכת יותם שווימר Yotam Shwimmer ומישאל ציון. יוזמה של תוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית. Chen Sror Artzi קרן מנדל-ישראל
אני מבטיח לך
Turn data collection into an experience with Typeform. Create beautiful online forms, surveys, quizzes, and so much more. Try it for FREE.
modusforms.pro.typeform.com