رفع الصليب الكريم - חג הצלב

رفع الصليب الكريم - חג הצלב

خلِّصْ يا ربُّ شعبَكَ وباركْ ميراثَك. مانحاً العالمَ السَّلام. واحفظْ بصليبِكَ رعيَتِّكَ - אלוהינו הושיע את עמך, ברך את ירושתך, תעניק לעולם את השלום ובצלב שלך תשמור עלינו. חג שמח לכולם, היום אני סוגדים לצלב הקדוש אשר באמצעותו הקריב האדון את בשרו ודמו המבורכים והושיע את האנושות. הצלב נמצא בשנת 326 על ידי הקדושה הלינה אמו של הקוסר קוסטנטינוס. הצלב נמצא מתחת במערה שנמצאת מתחת לכנסיית הקבר כיום במקום שבו נהגו הרומנים לזרוק את הצלבים. כאשר מבקרים בכנסיית הבשורה, תמצאו מערה מתחת לאדמה כשבתקרתה ניתן להבחין בשלושה ריבועים כמהוים בעצם את העמדות של שלושת הצלבים, במערה זו נמצא הצלב. הצליחו להבחין בין שלושת הצלבים שנמצאו על ידי נס ריפוי לאישה אשר עמדה למות, כאשר נרפתה ברגע שנגעה בצלב הקדוש. בשנת 614 כאשר הפרסים כבשו את הארץ, לקחו את הצלב לארץ פרס (איראן), הצלב הוחזר בשנת 628 לירושלים ובמאה השביעית הועבר לרומא. חג שמח

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifקול סיני ואינתו סולמין../images/Emo13.gif הלוואי שזה לא

היה מלווה בכמויות ענק כאלו של זיקוקים..סהר עוד בטראוומה מזה

ואינתי סאלמי יא רב ../images/Emo24.gif פעם היו זיקוקים

צבעוניים וחמודים, היום זה רק פר2יע ו2זעאג'!! נורא!

AlYahudii

New member
מי תרגם לעברית?

אני הייתי מתרגם באופן מעט שונה: הושע אלוהים את עמך וברך את נחלתך (זה הומאז' לציטוט מספר תהלים) הענק לעולם את השלום. בצלבך, שמור את צאן מרעיתך. "רעיה" מתורגם לעברית בביטוי "צאן מרעית" - כלומר הצאן של הרועה אותו הוא לקוח לרעות. מהיכן הציטוט לקוח?

אני ולא התכוונתי לתרגם מילה במילה כי לא ידעתי

איך לתרגם את "צאן מרעיתך" (לכן לא רשמתי בגרשיים, התכוונת למשמעות של המשפט). אז תודה על התרגום
זוהי תפילה (תרנימה) בטקס הביזנטי שמיועדת לחג זה, בנוסף לזה, אומרים תרנימה נוספת שמיועדת גם היא לחג זה " لصليبك يا سيّدنا نسجد، ولقيامتك المقدسة نمجّد" - "לצלבך אדונינו אנו סוגדים ואת תחייתך מהללים" כאשר זהו המשפט בו אנשים קיבלו את הצלב בעת החזרתו מאיראן לירושליים בשנת 628, מי שנשא את הצלב היה הקיסר הרקולס.

lion 7

New member
עוד על הלנה

אמו של קוסטנטין הקיסר המשיחי נוצרי הראשון , ואחריו נגמרה תקופת קטל הנוצרים שנמשך כמעט 300שנה , הלנה המאמינה היא זאת שגידלה את הקיסר על ברכי הנצרות .. כשגילתה את הצלב, הם הבעירו אש מעל ההרים כאות למציאת הצלב , מירושלים ועד קוסטנטיניה (אסטנבול היום) (כותב מהראש ואשמח לתיקונים) לכן בליל זה מדליקים ומפוצצים (כל מיני זיקוקים השנואים עלי אישית) , עוד על ליל זה(לא יודע אם התאריך השני האורטודוקסי )נהג אבי ז"ל לשים 12 חופני מלח על המרפסת בלילה ,למחרת בבקר בודקים איזה מהם נרטב מהטל , ואלה הם חודשי הגשם בשנה הבאה (מנהג כפרי עתיק ימין) אנסה הלילה לעשות אותו (לא בטוח אם אקיים) .אבותינו הכפריים נהגו לשים פתגמים ומשלים על חודשי השנה , נאמר שאם סלבת חרבת , اذا صلبت خربت _ אם הגיע יום עיד אלסליב אז כדאי לאכר להתכונן לחזור לבית (ימי הקציר מאז מאי ועד ספטמבר ) היו נשארים רוב ימי הקיץ בשדה בעלייה , אני לא בטוח אם היום זה או האורטודוקסי , בכל אופן חג שמח ופחות איומים מצד הזיקוקים .חח

../images/Emo45.gif נכון בליל חג הצלב שמים את המלח מעין

ניסוי שמבשר אלו חודשים יהיו גשומים ואלו פחות - במקרה שלנו אלו יהיו גשומים ואלו לא
- כמובן שאני תמיד אומרת להורים שלי "סיפורי סבתא ואמונות תפלות"
אבל משום מה, הניסוי של אבא שלי מצליח מידי שנה! הבנתי שבחג האורתודוקסי "הממצאים" יותר מהימנים

lion 7

New member
שמתי 12 כפיות גדולות על המרפסת

מחר נראה מה יהיה , תגידי אם את עדיין ערה , תשאלי את האבא באיזה שעה בבקר בודקים את הניסוי , למרות שנראה לי שאעשה עוד בדיקה בעוד שבועיים .. ובקשר לסיפור הלנה מצאתי בשבילך חומר בערבית מאתר הקופטי טקלה , אקוה שהקישור יעלה מהנייד . http://st-takla.org/Coptic-Faith-Cr...-Kebty_025-Eid-El-Salib-Holy-Cross-Fesst.html

תודה על הלינק ../images/Emo45.gif אני אברר באיזה שעה למרות

שלא נראה לי שזה משנה, העיקר בבוקר. ואת הניסוי תעשה בחג הארתודוקסי כנראה שזה יותר "מהימן"
לא שאני מכירה בממצאיו

lion 7

New member
בעע, היום בשעה 11 בבקר בעבודה

רק נזכרתי בחופנים (דרך אגב שמתי 12 כפיות גדולות מעל המרפסת, הן עדיין שם, וכנראה אשאיר אותם למחרת) למרות שהבן העיר אותי בשעה 6 בבקר ואני כזה שכחן לא נזכרתי בהן מחר אולי תצלח עלי הרוח ואזכור חח סלמאת

../images/Emo45.gif חג שמח ישרת. כתוב שנת 335, למיטב ידיעתי

הצלב נמצאב 326, אבל יכול להיות שטעיתי. חג שמח

למעלה