‏ביסטרו נוח- חוזרת לדווח

HEYלו

New member
‏ביסטרו נוח- חוזרת לדווח

לפני כמה ימים ביקשתי המלצה לצהריים, תודה לעונים והנה חוויתנו

בגדול היה נחמד, ‏אבל לא עקבי

לקחנו שלוש עיקריות וכמה ראשונות, רובן היו ממש טובות: ‏פירה (פולנטה) תירס, פסטה עם פירות ים, סלט אספרגוס, ‏לחמניות גזר.
‏כמה מנות היו בסדר אבל לא וואו: סביצ׳ה דג ים ‏וקינוח בוואריה פירות יער ‏שהיו קצת סתמיים.
המוסקה שאני הזמנתי ‏היתה ‏ממש לא משהו- המון בשר טחון בין פרוסות חצילים, ללא בשמל ותפוחי אדמה. ‏הגיעה בצורת טרין עגול מה שהיה מאוד יפה אבל הטעם מאכזב. וכתוספת לא ברורה- סלט מלפפונים שתובל בהמון כוסברה, ‏שמילא שכל קשר בינה לבין אוכל יווני ‏מקרי בהחלט, ‏אבל גם הרסה לי את החוויה כי אני לא סובלת ‏את הירק הזה ‏ולא ציפיתי לו (בתפריט ‏נכתב ״בליווי סלט ירוק קצוץ״).

השירות היה מעולה והאווירה נחמדה, כנראה צריך לדעת מה להזמין.
 

prizman

New member
אני מסתייג ממסעדות

ש"צריך לדעת מה להזמין" בהן.
בחוות צוק לדוגמא הסינטה מעולה אבל האנטרקוט או צלעות הטלה סתמיים לחלוטין.
אז לשם לא אחזור למרות שאני יודע מה להזמין.
 

דקלה1984

New member
דווקא הייתי חוזרת למסעדה בשביל מנה מסויימת

אם היא באמת טובה וייחודית.
 

prizman

New member
מסכים לגבי ייחודית

וסינטה זה לא דבר ייחודי.
אבל מעדיף מקום עם אנטרקוט טוב.
לא אני הזמנתי את הסינטה אבל כן אני אכלתי את רובה
 

HEYלו

New member
מסכימה, גם אני

משדר תחושה של נסיונות והצלחות אקראיות
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני לא אוהבת הפתעות במנות... בעיקר ברכיבים הידועים

כשנויים במחלוקת כמו כוסברה, קימל או פשוט חריף... וקשה לשאול מראש אם לא יודעים למה לצפות ולא חושבים על אפשרויות כאלה כשאין להן קשר למנה ואין שום רמז בתפריט (קרה לי עכשיו כמה פעמים בחו"ל).
 

HEYלו

New member
לגמרי!

וכמובן שלא יעלה על דעתו של אף אחד לשאול אם במנת מוסקה יש כוסברה…
לא מתאים למסעדה ברמה כזו, ‏לא הכוסברה ולא העדר ההתראה על הכוסברה ;)
&nbsp
 

חיפאית88

New member
כל פעם אני בוויכוחים במסעדות של מתריעות על כוסברה

מתריעות על חמאה בפירה לצד מנה בשרית אבל כוסברה, מרכיב שידוע שלא חביב על לא מעט אנשים לא אומרות כלום.
&nbsp
לי כוסברה ממש עושה רפלקס הקאה, כבר החזרתי מנות בגלל זה. לא מבינה למה אי אפשר להגיד ולחסוך מכולנו את החזרת המנה והבזבוז.
 

prizman

New member
אני דווקא מאוד אוהב כוסברה

אבל אני איתך בקטע הזה.
מדובר ברכיב שיש לא מעט אנשים שלא אוהבים.
להודיע מראש שיש כוסברה לא עולה למסעדה כסף, הלקוח יזמין מנה אחרת או שיכינו את אותה מנה
ללא כוסברה.
אם שמים כוסברה בלי להודיע והלקוח מחזיר את המנה זה כבר כן עולה למסעדה כסף.
למסעדה הרבה יותר משתלם כן להודיע מראש.
 

ortolan

New member
יש פתרון

אם תאכלי מעט כוסברה מדי יום במשך כמה שבועות, הטעם הסבוני (בין אם הוא ממקור גנטי או לא) יעלם לחלוטין וישאר רק החלק החיובי שלו ולא תצטרכי יותר להחזיר מנות. אם לאחר מכן תפסיקי לצרוך כוסברה לתקופה ממושכת, הטעם יחזור, אבל במידה פחותה בהרבה.
 

ortolan

New member
כמובן שגם אפשר להחליט

לגבי אוסף אקראי של מרכיבים ש"לא אוהבים" אותם וכך לזכות לתשומת לב בכל ארוחה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי מושג מה ניסית להביע בהודעה הזאת

שטעם של אדם וסלידה ממאכלים מסוימים הם לא יותר מהחלטה אקראית שמטרתה למשוך תשומת לב בארוחות?

&nbsp
גם הצעתך לאכול יום יום מזון דוחה (עבורי) רק כדי שלא אצטרך להחזיר מנות במסעדות שלא טורחות לציין רכיבים מהותיים בתפריט לא פחות מופרכת בעיניי...
&nbsp
לא תודה, אני לא מחפשת תשומת לב אבל אני גם לא בעונש. בפעם האחרונה שבדקתי מקובל ולגיטימי שלאנשים שונים יהיה טעם שונה. כשאני משלמת ממיטב כספי על ארוחה בחוץ אני מצפה לשקיפות מינימלית מהגורם שאני משלמת לו. לא חושבת שזו דרישה מוגזמת. אם המסעדה מחליטה "להפתיע" אותי, היא צריכה לקחת בחשבון שזו לא בהכרח תהיה הפתעה לטובה, והתגובה בהתאם.
 
חמאה בפירה ליד בשר זו שאלה של כשרות. כוסברה זו שאלה של

טעם. כמו שיש כאלה שלא אוהבים כוסברה יש שלא אוהבים, בצל, שום, שמיר ועוד בלי סוף מרכיבים. אז איפה גבול ההתרעה? לא יותר פשוט שהלקוח ישאל אם המרכיב שאינו אוהב כלול במנה?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
חמאה בפירה היא רכיב מקובל במאכל (בפרט במסעדות לא כשרות)

אם סועד שומר כשרות (כנראה לא עד כדי כך...
) בחר לסעוד במסעדה לא כשרה, מדוע לשיטתך אינך מצפה שהוא יתכבד וישאל? לא רואה כאן שום הבדל, אם הקריטריון הוא להפיל את מלוא האחריות על הסועד.
&nbsp
באשר להצעתך, לו היה מדובר בסועד שלא אוכל רכיב אחד ויחיד, הוא אכן יכול לשאול עליו תמיד בכל מנה ומנה. זה מה שעושים אנשים שאלרגיים לסומסום, לבוטנים ועוד. רבים מהם אלרגיים למרכיב אחד או שניים ואז אפשר לשאול עליהם נקודתית. אבל אנשים רבים סולדים מיותר מרכיבים, אז מה הם אמורים לעשות, לחבר שאלון למלצר? לתחקר את השף? מובן שזה לא ריאלי.
&nbsp
מצפים שהרכיבים יופיעו בתפריט ושואלים לוודא במאכלים "מועדים". גבול ההתרעה עובד במקום שבו התפריט לא מפרט (גם לא ברמז) ועל אחת כמה וכמה כשמדובר ברכיב שנוי במחלוקת. כוסברה ידועה כירק שנוא על רבים (זה אפילו גנטי), כך שזו לא מכשלה גדולה. באופן אישי יש מקרים שאני שואלת (למשל במרק, בסלט, במסעדות אסיאתיות וכו') אבל אני לא אשאל על כוסברה במסעדה איטלקית, למשל, כשאני מזמינה פיצה או פסטה ברוטב שמנת או סטייק.
&nbsp
אגב, ישבתי בחודש האחרון במסעדה בארה"ב (יוקרתית יחסית, או לפחות כך היא ניסתה לשדר... זה היה בעיירה קטנה) והזמנתי מנה ראשונה של בייקון ומלון עם תוספת דג (נשמע כמו שילוב הזוי וזה אכן היה חיבור לא ברור). ראשית, התברר שהדג הוא בכלל עיקר המנה והבייקון והמלון (שהופיעו בה ראשונים!) היו כמעט בחזקת קישוט... אבל גם שם לא היה אף רמז שיכין אותי לכמות הכוסברה ברוטב...
היא לא צוינה בתפריט, זו לא הייתה מסעדה אתנית... וכוסברה באופן כללי לא נפוצה כ"כ בבישול בארה"ב, אז איך יכולתי להעלות בדעתי? (למרבה המזל הרוטב היה דליל ולכן נזל לתחתית הצלחת ולא כ"כ הפריע).
&nbsp
במקרה אחר הזמנתי במסעדה איטלקית תבשיל שלא היה בו בתפריט אף רמז לפוטנציאל פיקנטיות. הגיעה מנה מתובלת בפלפלים חריפים ולא הייתי מסוגלת לאכול ממנה. החזרתי למטבח והכינו חדשה, אבל למה לא לציין בתפריט שזו מנה חריפה (או לפחות פיקנטית)? לא ברור... לו הייתי יושבת במסעדה הודית, למשל, מובן שהייתי מתריעה מראש שאיני אוכלת חריף; אבל במסעדה איטלקית לא חשבתי על כך בכלל. לשם כך קיים תפריט. אם המסעדה מסתירה מהסועד מידע מהותי על המנה, היא זו שצריכה לקחת על כך אחריות.
 

HEYלו

New member
אין גבול, יש היגיון בריא

כוסברה ידועה כעשב שנוי במחלוקת ואני תמיד שואלת לגביה במנות שיש סיכוי שיהיו בה (תעיד למשל המלצרית המסכנה בחנן מרגילן על חקירת השתי וערב שעשיתי לה).
היא עד כדי כך שנויה במחלוקת שהחשיבות של שאלות לגביה ולגבי כשרות- זהה

&nbsp
בסלט ירוק ליד מנת מוסקה- אין שום סיבה, מעבר לחופש האמנותי של השף, שתהיה כוסברה ולכן אף סועד רגיש לא ישאל עליה מראש. זה שקול מבחינתי לעוגת גבינה שתתברר לאחר ההגשה שיש בה ציר בשר (או משהו מופרך אחר).
 

YosMan1

New member
במסעדות שמנוהלות כמו שצריך (גירף, גוצה, מינה טומיי...) תמיד

המלצרים שואלים לגבי כוסברה חמאה, בוטנים.., וגם שאלה כללית אם יש רגישות למזונות מסויימים.
הכל שאלה של ניהול.
 

החתולית

New member
שחזרת לדווח

אחת הסיבות להחזרת מנה, היא קיומו של מרכיב שלא מופיע בתפריט או בתיאור המנה על-ידי אנשי הצוות.
&nbsp
התיאור בתפריט - "סלט ירוק קצוץ" - קצת מוזר לי. אם מדובר בסלט מלפפונים, אז למה לא לכתוב זאת במפורש. אם הכוונה לסלט ירוק (חס ועשבי תיבול), אז ממתי הוא קצוץ?
קצת מתחכם.
 
למעלה