‏ בבקשה, עזרה דחופה!! ממש הצלה!!!!

‏ בבקשה, עזרה דחופה!! ממש הצלה!!!!

בוקר טוב לכולם, שמי אלונה, בת 36 ועובדת באותו מקום כבר 8 שנים. הבעייה שלי היא שלמרות שיש לי כבר וותק יחסית ואני רגילה למקום העבודה -אני ממש סובלת!! הסיבה לסבל היא המנהלת אליה אני צמודה לאורך כל היום. האישה הזאת מתיימרת כביכול להיות כמו חברה איתי בזמן שמאחורי הגב היא מלכלכת אותי בצורה מגעילה. כשאני מבררת איתה מדוע -היא משליטה טרור במקום העבודה ומנסה לברר מי סיפר לי, כך שכיום אני פשוט מנסה להתעלם מזה. אבל הבעייה העיקרית היא שאותה מנהלת היא אישה בסוף שנות ה50, בודדה, לפעמים מוצאת קשר עם איזה נהג מונית או מישהו מזדמן שמנצל אותה כספית ונעלם, אין לה אהבה ואם כבר יש מישהו באופק -אז זה תמיד מישהו נשוי שמנצל אותה כספית וזורק אותה כשהכסף נגמר.. אני חלילה לא לועגת. זה פשוט המצב. היא אישה אומללה במסווה של מצליחנית.. הבעייה איתה היא שהיא קנאית בצורה חולנית. כל דבר שיש לי או מאורע נחמד שקורה לי -היא ממהרת להשמיץ ולבעס אותי. כל ניסיון שלי לעשות משהו כיפי בחיים היא מנסה לקטול ולדכא. זה לא שאני כ``כ מדווחת לה אלא היא תמיד על ידי ותמיד מאזינה ונדחפת לשיחות טלפון שלי וכד`.. השבוע למשל דיברתי עם החבר שלי )הוא בגיל 54( על טיול שרציתי לעשות, הטיול הוא לנסוע אני והוא לעשות ראפטינג בנהר הירדן. אז חוץ מזה שהיא נדחפה לי לשיחה כל כמה שניות ואמרה לי ``אוי, תגידי לו...`` ``אוי, תשאלי אותו..`` למרות שהם לא מכירים אחד את השני .. אז חוץ מזה שהיא נדחפת לי לשיחה ומנסה לקטוע אותי כל חצי משפט אז היא אח``כ כל היןם טחנה לי את המוח עם טענות למה לא כדאי לנו לעשות ראפטינג ולמה זה לא שווה. הנה חלק קטנטן: ``איי, זה לא יתאים לך כי את בחורה מלאה וממש לא ספורטיבית`` . ``איי, אתם בטח תיסחפו עם הסירה עד לכינרת. מה את מבינה בראפטינג בכלל? והוא בגיל שלו בטח לא יידע לכוון את הסירה``. ``איכס, זה בכלל לא נחשב כיף או ספורט מים. ספורט מים אמיתי זה מה שאני עושה: משחקת מטקות בים. זה אמיתי!`` ועוד..ועוד.. בקיצור, האישה האומללה הזאת קנאית משהו פחד!! הבעיה שלי היא שאני מנסה לבלוע ולשתוק ולא ליצור עוד ויכוחים שלה, ובכל אופן היא המנהלת.. אז יש לי קצת כבוד.. אבל המצב ממש בלתי נסבל!! כל יום זה סיוט חדש. כבר עזבתי בכעס כמה פעמים את העבודה והיא התחננה שאחזור כי בלעדיי היא אבודה. אני ממש יד ימינה. אבל זה כבר נמאס!! היא כל הזמן פסימית, קנאית, מדכאת, כסחנית, לפעמים ממש מרגישים את המתח והעצבים באוויר. ממש כמו שאפשר למשש אותם. אה, כמעט שכחתי עוד משהו: כשאני כבר בבית בערב -היא לא מפסיקה להתקשר מיליון פעם בשביל שטויות. לספר לי מה היא עשתה ומה היא קנתה ולאן היא הלכה, וכל מיני רכילויות על עובדים מהעבודה וכל מיני ויכוחי שכנות שיש לה בבניין.. בקיצור אין דין ואין דיין!! אני כבר נאלצת לחסום שיחות נכנסות בגללה כך שאני מפסידה גם שיחות חשובות של משפחה וכו`. אמרתי לה מיליון פעם בצורה עדינה שזה מפריע -אבל זה כאילו לא אמרתי כלום. או שלפעמים דווקא בגלל שאמרו לה לא להתקשר היא מתקשרת וכשלא עונים היא מסוגלת להשאיר 17 הודעות. ואני מדברת בכל הרצינות!. אני כבר מיואשת. נמאס לי. קניתי לפני כמה זמן ספר מקסים )ומומלץ בחום!!!!!( שנקרא ``אנשים מרעילים``. הספר הבהיר לי שאני חייבת מייד לעזוב את העבודה הזאת מפני שהיא סוחטת אותי פיזית מנטלית ונפשית. אני חייבת לברוח משם, לנתק כל מגע עם מה שקשור לשם ולהמשיך הלאה. הבעייה היא שאני חוששת מהשינוי. אולי אני אסתדר ואולי לא.. ומה יקרה אם לא? ואני כבר רגילה למקום, זה כמו בית שני שלי. ויש לי מקום חשוב בעבודה, תפקיד כזה ניהולי מעל רוב העובדים. ובכלל, מקום העבודה נמצא ממש במרחק הליכה קצר מאוד מהבית. והמשכורת ברוך השם מצויינת, ומה יהיה )וסביר להניח שכך יהיה( אם במקום חדש לא יהיו לי כל הפלוסים האילה של הנוחות? אוי!!!! אני לא יודעת מה לעשות!!!!! הנה, מתחיל עוד יום של סיוט!!!!! זה ממש עונש ללכת לעבודה הזאת. מי יודע מה היום אני אשמע ממנה וכמה אנרגיה היא תמצוץ לי מהנשמה היום. בבקשה מכם, תעזרו לי להחליט מה עלי לעשות. קשה לי להחליט בעצמי בגלל שאני מעורבת בעניין . לפעמים בא לי להרוג אותה, לפעמים בא לי למות מרוב עצבים, לפעמים בא לי לברוח הכי רחוק שהרגליים יקחו אותי ולפעמים משום מה נראה לי שבכל אופן זה אולי לא הכי נורא. אז בבקשה!!!! לכם -כצופים מהצד, האם זה נורמלי? האם זה מצב ששווה להתמודד איתו? או האם אני חייבת מייד לעזוב הכל ולעוף משם? בבקשה תנו לי תגובות!! תודה מראש לכולכם ושיהיה לכולנו יום מקסים!

רציתי להוסיף עוד משהו קטן..

..כשאני בחופש והטלפון סגור ויש לי נגיד יומיים שלוש של חןפש )שבת/ חג( אני ממש פורחת ורואים את זה ממש מבחוץ, אני כמו אדם שעבר איזה טיפול קוסמטי מקיף, אבל איך שאני חוזרת לעבודה אני ממש כמו פרח שנובל. נראה עלי כמו שמישהו מת לי או שפתאום הזקנתי 10 שנים תוך יום יומיים.

rut2020

New member
לאלונה

לדברים הקשים שאת כותבת יש מספר פתרונות, קודם כל - אל תשוחחי בעבודה שיחות אישיות, את השיחות האישיות שלך עם בן זוגך - תעשי מחוץ למסגרת העבודה או לחילופין לא כשהגברת נמצאת. דבר נוסף - בין השורות נראה כאילו אתן עובדות באותו מקום עבודה ( היא לא המעסיקה שלך ).... אם זה נכון , הרי שיש מעליה אנשים נוספים שאליהם אפשר לפנות, כדי להוכיח עד כמה היא מקשה על חייך ... כדאי שתקליטי את השיחות " מלכלכת עלייך " .... ובקשר להטרדה בביתך... ביום שאת יודעת שהיא מתקשרת ומטרידה... אל תעני לשיחות אלא תני לשיחות לעבור למענה הקולי. כך יהיו לך הוכחות .... בסופו של דבר לא תהיה לך ברירה אלא להתעמת אתה ובגדול.... בוודאי שזו אינה סיבה לעזוב מקום עבודה טוב.... אם יהיה צורך פשוט מאוד תפני הלאה , שיזמנו אתכן לבירור ותביאי את ההוכחות שאספת להתנהגותה הנלוזה.

לא. לא. לא. זה לא ככה,

זאת המנהלת הכי גדולה, בעלת העסק שלצערי אין מעליה אף אחד. העניין הוא שבגלל שאני כ``כ אחראית ואכפתית ובעלת קסם והשפעה על הסובבים )אני פשוט ככה, אני לא מנסה להחמיא לעצמי או משהו( אז מאוד מהר טיפסתי והתקדמתי למעלה. כיום למרות שהיא המהלת כולם פונים אלי בכל בעייה או בקשה. כיום אני פשוט גם מעין ממלאת מקומה כשהיא לא נמצאת. היא סומכת עלי בכל דבר ונותנת לי חופש להחליט בהמון דברים שלמישהו אחר היא לא הייתה מאפשרת בחיים!. היא נתנה לי את מפתחות העסק ואת מפתחות הבית שלה )למרות שאין לי בהם צורך או שימוש( והיא מחשיבה אותי כמו בת בית. -זה לא שאני מעוניינת להיות חברה איתה ובוודאי לא בת בית. היא פשוט החליטה כך כנראה מהסיבה המובנת שאין לה אנשים קרובים בחייה. נראה לי שהיא החליטה כך בגלל שיוצא לנו להיות יחד רוב שעות היום, והיא מרגישה שהיא סומכת עלי בהכל וחוץ מהעבודה אין לה ממש חיים -אז כנראה שהיא מתישהוא ``החליטה`` לאמץ אותי כבת בית או השד יודע מה.. תשמעי, במקום העבודה יש לזה המון המון יתרונות, אני מרגישה שם כמו חצי אלוהים ויש לי הרבה שליטה וחופש אבל מצד שני הדבר הזה מתנקם בי מחוץ לשעות העבודה. בשבילה כנראה שהחופש שיש לי הוא חופש כמו פרוטקציה כזאת ששמורה לבני משפחה או קרובים, ולכן היא גם מרגישה כמו איזה בת משפחה ונכנסת לי גם לחיים שמחוץ לעבודה. טלפונים וכל זה.. ואגב, הלכלוכים שלה זה לא רק עלי, זה על כל מי ומה שרק אפשר. זה פשוט אצלה ממש בדם. גם אם אף אחד לא עושה לה כלום ואין לה עם מי להתכסח אז היא כבר תמצא משהו. אפילו איזה לכלוך על מישהו מפורסם או סלבריטי.. ממש ככה. היא פשוט חיה מהדברים האילה. זה בשבילה כמו חמצן לנשימה. ברור שהיא מלכלכת אותי, כמו את כולם אבל לפחות איתי היא פחות בכסאח מיתר האנשים ששומעים ושותקים לה על זה כנראה מרוב פחד שיפטרו אותם. ולגבי השיחות הפרטיות שלי עם החבר שלי: אני משתדלת לא לדבר איתו בשעות העבודה, אבל לפעמים אין ברירה ויש משהו חשוב להגיד דווקא בשעות העבודה. בד``כ אין כ``כ מצב שאני לבד בגלל שאנחנו יושבות באותו חדר, אבל אם אני מנסה לדבר איתו בשקט או מחוץ לחדר אז היא מתחילה לצאת נגדי ממש בהתקפה: ``מה יש? למה את מדברת איתו בחוץ?! מה, את פוחדת שאני אשמע מה אתם מדברים? מה את כל כך שומרת עליו בפרטיות? מה את פוחדת שאני אגיד משהו והוא ישמע את הקול שלי ויידלק עליי? מותק, אם הוא יראה אותי הוא ישר ינסה להתחיל איתי. מה קרה?! מה את פוחדת, אה?! -את יודעת שזה נכון, בגלל זה את מתה מפחד שהוא יזרוק אותך ויילך איתי`` ומיותר לציין אגב שאני והוא יחד כבר כמעט 10 שנים, אנחנו מאוהבים כמו בהתחלת הקשר ואנחנו תמיד מתקרבים ואוהבים יותר ויותר ככל שהשנים חולפות. אנחנו גם מתכוננים להתחתן ממש בקרוב. הוא מאוד רוצה ולוחץ בכיוון.( בקיצור, האישה הזאת חולה בראש. אשכרה חולה בראש. יום יום זה סיוט חדש ומתמשך. אי אפשר לדעת מה ייפול עליי בכל יום ועד כמה היא עצבנית או מתוסכלת באותו יום. הכל כמובן מתבטא בהתנהגות המגעילה שלה כלפי כל הסובבים אותה. האמת היא שאני כבר די מיואשת מהמצב ולפעמים בא לי לעזוב הכל וללכת לעבוד לא חשוב איפה ובמה ובאיזו משכורת ואילו תנאים. לעזאזל הכל! זה ממש מתנקם בי באופן נפשי!!

הבחירה היא שלך

שלום לך , אני מוכרך לומר לך שקראתי את מה שכתבת ואני שומע ממך שאת יודעת את התשובה - זה הכל תלויי בבחירה שלך - רק אם תחליטי שאת באמת רוצה לצאת מהמצב הזה תוכלי לצאת משם . כל עוד את נותנת לעצמך להניח הנחות לגבי מה יקרה אם...לא תמצאי את הדרך החוצה מהלופ הזה. למעשה מה שאני אומר הוא שודאי את אדם שיש לו ייחוד ושאיפות ליותר ואני רוצה לפקוח את עייניך ולומר לך שכל אחד ואחת מאיתנו זכאים ומגיע לנו יותר ממה שאנחנו נותים לקבל כמובן מאיליו. לכל אדם יש את היכולת לקחת אחריות וליצור יוזמה בחייו ולבחור את מציאות חייו ללא פשרות ויש הרבה דרכים לעשות זאת... ברשותך תשאלי את עצמך את השאלה הבאה: עד כמה את מרגישה צורך לצאת משם והאם את בעצם נהנת ממצבך הנוכחי ?

rut2020

New member
אם הדברים כמו שאת כותבת

הרי רק בידייך הברירה לשנות, אחרי 8 שנים אולי באמת הגיע הזמן לעזוב, להתחיל משהו אחר במקום אחר עם אנשים אחרים, אין לך מה לפחוד אם את באמת כל כך טובה כמו שאת כותבת על עצמך, יתפסו אותך ב- 2 ידיים, אינך ילדה, אינני מבינה ממה את כל כך פוחדת, אף אחד לא אוהב להתחיל לעבוד במקום חדש אבל רובינו עבדנו במספר מקומות עבודה ( עסק שנסגר, מעבר למקום מגורים אחר וכו'....) אם את באמת סובלת... הרי את בתחתית ומשם אפשר רק לעלות... שום שכר ושום תנאי עבודה לא שווים את שלוות הנפש שלך את העצבים שלך ואת הבריאות שלך.... זיכרי את כלל הזהב... אנחנו עובדים כדי לחיות ולא חיים כדי לעבוד... זה לא העסק שלך... כמה שהבוסית סומכת עלייך וכמה שהבוסית מעריכה אותך.... בסופו של דבר את מפסידה ובגדול .... אם אינך נהנית במקום העבודה אם השהות במקום העבודה הופכת לסיוט ... כדי לעזור לך לבחור את צריכה לשבת עם עצמך לעשות רשימה מצד אחד החיובי בעבודה מצד שני השלילי בעבודה כשתראי את הדברים כתובים מול העיניים יהיה לך קל יותר להחליט מה לעשות.

רגע אחד !

שלום, לא קל לזכות מצד אחד בכל האמון שאת מתארת שבעלת העסק / מנהלת מעניקה לך, על כל הביטויים המעשיים שיש לאמון ובו זמנית לשלם את המחיר שהקרבה ביניכן תובעת. זה ברור שיש כאן שפע של הזדמנויות לצד מחירים אישיים - רגשיים קשים. רק התבוננות עמוקה לכל אחד מהחלקים של העסקה הזאת תוכל להניב תובנות וכנראה שהבירור הזה הוא הצעד המורכב שלפניך. בכל צד, גם בצד הכוחות וגם בצד הקשיים יש מה ללמוד. לפני שאת רצה לשאלות המעשיות חשוב להכיר בכל מה שהמצב מציע לך כחומר ללמוד על עצמך. האם את מרגישה שיש לך כלים לעשות התבוננות כזאת ? לעשות ממקום נקי וטרי, אני מתכוון.

הזוייה

New member
שמונה שנים את נמצאת במקום עבודה

וכנראה שהמצב לא כזה נורא אם את כפופה לאותה אישה כל כך הרבה זמן אני דווקא רואה באותה אחראית בלי קשר לאנאליזה שעשית לה, כמנהלת אסרטיבית, לא סתם היא בתפקיד שלה, כי אלו שמעליה מאמינים בה, רואים תוצאות. כי אין לה זמן או עניין להתעסק בזוטות. היא ממוקדת מטרה. מרוב שאת לא מסמפתת אותה, נראה לך שההתעניינות שלה בך היא הידחפות. יש דבר שנקרא, נבואה שמגשימה את עצמה, איך שתתנהגי אליה, ככה תקבלי יחס בהתאם. אם תשני את הגישה שלך לחיובית, תנסי להיכנס לנעליים שלה, במקום להיכנס לווכחנות, תני לה להיאחז בדברים מקצועיים, תני לה לראות שאת יצירתית, הדברים יראו אחרת. מותר לפרגן ולהחמיא גם אם לא ממש מתכוונים לכך. בכל מקום עבודה, מנהל הוא לא תמיד דמות אהודה. אם לומדים לקחת את החולשות שלו ולהשתמש בהם, לומדים לחיות בשלום איתו. לבנתיים כל מה שתיארת קשור משום מה לחיים הפרטיים שלך ולא לעבודה המקצועית והשוטפת, את מתעסקת בכל השיחות הפרטיות שלך, טיולים ודברים שבכלל לא קשורים לעבודה. היא מבחינה, המנהלת, מקשיבה לשיחות, מתוך צורך ליישר אותך שתתעסקי בחלק שבשבילו משלמים לך משכורת. קחי כמחמאה את ההזדקקות שלה בך. אל תראי בזה כאילו את עושה לה טובה, את עושה רק לעצמך. היא מאתגרת אותך, תאמיני בעצמך שהיא מכוונת אותך. הערות של מנהלים בדרך כלל מטרתם לבחון אותך. הרי הכי קל לקבל משימות בינוניות ולא להתאמץ. תתעשי חושבים עם עצמך, להמשיך לראות הכל באור שחור, או לשנות פאזה אם מקום העבודה חשוב ונעים לך והעיסוק שלך מעניין אותך, ולקחת את אותה מנהלת ולהתחיל לחיות לצידה בדרך של שלום חרף התבנית השלילית שכבר התאמת לה.

Apchue

New member
שלום אלונה

הסיפור שלך מזכיר לי מקרה די דומה שהיה לי כשהייתי בצבא, עם המפקדת שלי, שגם הייתה איתי בחדר. במקרה שלי לא היו לי הרבה ברירות, מה שכן, בסוף עברתי חדר וזה עשה לי המון טוב. אני חושבת שאם את כל כך סובלת, פשוט תעזבי את העבודה ותראי בזה גם הזדמנות לשנות משהו בחיים שלך באופן כללי ולטובה. נכון שהעבודה היא כמו בית שני בשבילך, אבל זה לא בית כל כך כייפי, נכון? אני בטוחה שעם כישורייך והאופי הכריזמטי שלך והניסיון תוכלי למצוא עבודה טובה באזור מגורייך, או אפילו תעברי דירה אם צריך, גם זה שינוי טוב. הבעיה היחידה עלולה להיות עם המלצות מצד המנהלת שלך, אז תשתדלי לעזוב כמה שיותר יפה וכמובן שהיא לא תדע שאת עוזבת בגללה, כדי שהיא תכתוב לך המלצה נורמלית וכשיתקשרו אליה שתדבר עלייך יפה. אולי יהיה לך פיתוי להגיד לה את כל מה שאת חושבת עליה לפני שאת עוזבת, אבל מהסיבה הנ''ל זה לא יהיה חכם. כמובן שתנתקי איתה כל קשר אחרי שתעזבי , כי אם לא תעשי כך - את עדיין נותנת לה להרעיל אותך, ובעצם לא עשית כלום. בהצלחה בכל בחירה שלך, ואם תחליטי להישאר בעבודה בכל זאת, תחשבי על דרכים להתרחק ממנה ולחסום את האנרגיה השלילית שלה כלפייך, משרד משלך יכול לעזור...

למעלה