‏ ‏/tapuzforum/images/Emo41.gifצופי ``האח הגדול`` יבינו אותי..

‏ ‏/tapuzforum/images/Emo41.gifצופי ``האח הגדול`` יבינו אותי..

מדי שבוע אני צופה בתוכנית ``האח הגדול`` .. לאחת הדיירות, פותנה שמה, יש חומוסיה בשנקין. והיא כל הזמן מדברת על החומוסיה שלה, על בעלה אכרם ושוב על החומוסיה.. עשתה לי חשק לניגוב ניגובי.. אבל לחומוסיה של אכרם ופותנה כנראה לא אגיע לעולם.. אז החלטתי להכין חומוס ביתי לבד :) שאלתי את אבא קצת שאלות כדי לדעת פחות או יותר איך מה מו מי, וניגשתי למלאכה.. השרתי כוס חומוס בהרבה מים למשך 5 וחצי שעות. סיננתי ושטפתי תחת מים זורמים. בישלתי בהרבה מים במשך שעתיים וחצי (חשוב מאוד: ללא מלח!) שוב סיננתי ושפטי. שמתי במעבד מזון (עם להב המתכת) הוספתי כפית מלח, קצת פילפל שחור, בערך כף שמיר קצוץ , כוס טחינה גולמית, כוס מים, ויאלה לערבל!! מפעילים את המעבד מזון לכמה שניות בכל פעם עד שנוצר ממרח חומוס ... טעים ברמות!!! רק טיפ למשקיענים: קלפו את החומוס מהקליפות לאחר הבישול. ושיהיה לכולנו ערב טוב :)
 
תודה על המתכון

כמה טיפים: *במים שמוסיפים לבלנדר כדאי להשתמש במים של הבישול של החומוס *לדעתי כדאי להשרות 8 שעות או יותר אפילו *נסי להוסיף שום או לימון, מוסיף המון :) למה לא תגיעי לחומוסיה של אכרם?
 
תראי למטה..

בדיוק נזכרתי שלא כתבתי שגם מיץ לימון ושום אז נכנסתי לכתוב. לא אלך לחומוסיה כי אני אוכלת כשר.. אם יש שם איזה שהי תעודת כשרות- ברור שאשב שם על מנה!
 

Master Stav

New member
והנה הגירסה שלי ...

2 כוסות חומוס להרייה במים לילה שלם ..... שוטפים היטב באמצעות מסננת ומים זורמים מעל את החומוסים אני מבשל ללא תבלינים כלשהם מבשך כ3 שעות על אש קטנה ...... לאחר שלוש שעות שוב שוטף באותה שיטה מכניס לממחה מזון מוסיף חצי כוס שמן זית חבילת כוסברה שלמה כפית וחצי מלח חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי כף רכז רימונים ... מתקבלת משחה ירוקה ריחנית ....וטעימה ברמות על .....
אני אלרגי לסומסום
 

סמד13

New member
אתמול הכנתי חומוס

ליד טחינה ציפס סלט ופיתות הייה מעולה ומצויין כאחד סמדי
 
למעלה