• רעיונות לאירגון ערב חזרה בתשובה

אינספקט

New member
• רעיונות לאירגון ערב חזרה בתשובה

שלום רב, אני מעוניין לארגן ערב מעניין ומהנה בנושא חזרה בתשובה. אני מתכוון לערב כדוגמת ערב הרצאות עם הרב אמנון יצחק או כל מרצה אחר, ערב שיטמון בחובו עניין רב. אני מכיר את ערבי ההרצאות הסטנדרטיים בשוק החזרה בתשובה, ו...אני מחפש גימיקים ורעיונות לשיפור מראית הערב, שיהא משהו שונה, משהו חדש שלא היה עדיין. אשמח אם תשתפוני במחשבתכם הפורה, כל אחד ואחד מכןם, אשמח לשמוע מכם ולהודות לכם לפחות על הנסיון והעיצה. בברכה ותודה מראש, המצפה לתגובותיכם והגיגיכם

גריני

New member
דעתי על ערבי חזרה בתשובה

אם רצית את מחשבתי הפורה אז - הפסק להתעסק בחזרה בתשובה! הדת, בעיני היא מעין "כסא גלגלים".... הרבה אנשים דתיים מפסיקים לחשוב בצורה עצמאית, מפסיקים לנהל את חייהם באופן עצמאי ובמו ידיהם פוגעים בעקרון חופש הבחירה שניתן לנו- כבני אנוש. הדת לוקחת מהאנשים את חופש הבחירה ומכתיבה להם כל צעד ומתערבת בכל עניין בחיים היומיומיים.

אנילה1

New member
גריני, יש כל מיני אנשים בעולמנו.

יש כאלה שהרבה חופש מחשבה גורמת להם לחרדה. ודוקא חוקים ברורים נותנים להם שלווה נפשית. יש כאלה שהדת עם כל החוקים חונקת אותם, הם מרגישים בה בבית סוהר. כל אדם מין הראוי שימצא את מקומו הטיבעי, לפי אישיותו. כי רק כך יכול לעשות את התיקון הנדרש לנשמתו בגיגול הזה.

גריני

New member
נתת לי חומר למחשבה ../images/Emo45.gif

ועל זה נאמר: "מכל מלמדי השכלתי".... ובכל זאת, מטרידה אותי "שטיפת המוח" שכנראה באמצעותה משכנעים אנשים לחזור בתשובה. נכון שזה נכלל בתוך קטגוריית הבחירה החופשית, ובכל זאת... כשאני, למשל, עליתי על הדרך הרוחנית - זה היה משהו שבא מתוכי, אני חיפשתי את הדברים שהתאימו לי. נדמה לי שבחוגים שמחזירים בתשובה משתמשים גם בהפחדות למיניהן ובכל מיני אמצעים ... איך להגיד... שלא לרוחי. יחד עם זאת, תשובתך אלי בהחלט האירה לי משהו ו-
לך.

אנילה1

New member
גריני, רוחניות היא גם דת. בשונה

מהדת היהודית, היא דת של אהבה בלי שום דרישות מהפרט. אין בה חוקים ואין בה טוב ורע. ברור שהיא הרבה יותר נחמדה מהדת היהודית. אז אם היית חילונית, הרוחניות ממש קלה להגשמה, לעומת החזרה בתשובה. ויש גם המון שטיפת מוח ברוחניות, אבל מכיוון שזה נעשה מאהבה ובלי הפחדות אז היא הרבה יותר נעימה.

שטיפת מוח../images/Emo182.gif

מי שרוצה חלק בעולם הבא... או להגיע לגן עדן..מוטב שיחזור בתשובה ככה הם עושים את זה ..על ידי הפחדה, ומי מאיתנו לא רוצה להגיע לגן עדן?

אנילה1

New member
פעמונית, זה הנוסח של הדת.

בואי ואמר לך בסוד. אין צורך לפחד. כולנו נגיע לגן עדן עם או בלי דת. הדת חשובה לאנשים שאוהבים מסגרת הדוקה ובלי התלבטויות. וגם לכאלה שאין להם ברירה כי נולדו לזה. אין ממה לפחד. רק מהפחד עצמו. תחיי עם עצמך בשלום, אין דבר כזה גהינום. אף נשמה לא מתענה כשהיא עוזבת את הגוף. להיפך היא מרגישה הקלה ושיחרור, לא משנה מה עשית על פני כדור הארץ.

למעלה