• ‫איך מכינים ילדה בת שנה וחצי להולדת אח?

מוריק22

New member
• ‫איך מכינים ילדה בת שנה וחצי להולדת אח?

ילדתי בת שנה וחצי היא מבינה שיש תינוק בבטן אבל לא ניראה לי שהיא מבינה מה זה השינוי שהולך להיות כשהוא יהיה בחוץ..אני ממש הייתי רוצה לדעת איך לעשות לה את זה הכי קל היא מאוד קשורה אלי..כל הזמן אומרים "טעויות שעושים בילד הראשון" אני ממש לא רוצה לעשות טעויות איתה...אשמח לתשובה.. דבר נוסף שאשמח לקבל עצה לגביה הוא תהליך השינה שלה: היא מוכנה להיות בלול מתי שאני מכניסה אותה ואפילו לשים ראש אבל היא רוצה שאשאר לידה עד שהיא נרדמת ואף שאשיר לה שירים אבל יש ימים שעד שהיא נרדמת לוקח שעה... הייתי רוצה לדעת איך לקצר את התהליך או איך לגרום לכך שהיא לא תצטרך אותי לידה.. תודה רבה!

rinaca

New member
נשמע שאת רוצה את הבלתי אפשרי

לא נראה לי שאפשר לגרום למישהו שלא יצטרך משהו.... בתך היא בת שנה וחצי, עדיין קטנה. לא חושבת שאפשר להמנע מטעויות לפחות לפי פילוסופית החיים שלי טעויות אינן דבר שלילי אלא הזדמנויות לימוד וצמיחה. אם תומס אדיסון היה חושב שהוא כל הזמן טועה אולי לא היה לנו חשמל היום..... יהיו לך שני ילדים קטנים בהפרש של שנתיים ביניהם, שניהם יהיו זקוקים לך. אם את נשואה או יש לך בן/בת זוג אולי תוכלו לשתף יותר אותו/ה. יש ספר מאד מאד נחמד שנקרא "סליל הקסם" לא זוכרת של מי, תוכלו לקרוא אותו ביחד. מנסיוני רק תינוק, אח/אחות אמיתי/ת בשר ודם מכינים בן אדם לאח/ות וגם אז זה אתגרים לכל אורך הדרך. אני בטוחה שבמכון אדלר יש קורסים בנושא. יש גם ספר די טוב שנקרא "אחים ללא יריבות" של אדל פרבר. לגבי שינה, בהרבה פרקים של סופר נני היא אמרה שמדברים עם הילד על התהליך שיהיה החל מהיום ואז יוצאים מהחדר ונותנים לו להבין שזה אחריותו עכשיו לישון. באחד הפוסטים הקודמים ענת הציעה לתת לילד/ה לבחור דובי או בובה. אני שמה לילדות שלי סיפור או שירים רגועים על דיסק. נראה לי בכל מקרה שקורס במכון אדלר יעזור מאד. מעניין יהיה לשמוע מה ענת תענה לך.....

למעלה