‫האם מותר לתלמידות יסודי לשיר במסגרת הטקס?

זה בא אחרי האמירות אחרונות של הרבנים

זה בא אחרי שהרב אליקים לבנון, ראש ישיבת ההסדר באלון מורה, אמר בראיון לרדיו "קול חי": "חייבים לצאת מאירועים כאלה גם אם תעמוד כיתת יורים בחוץ". והוא בכלל לא נחשב לרב חרדי...

חדשות 2 - צפו: ברק גנץ צוחקים על שירת נשים...

בזמן תרגיל של חטיבת גולני מצאו שר הביטחון ברק והרמטכ"ל גנץ זמן להתבדח על שירת הנשים בצה"ל. נציגי התקשורת של גנץ וברק ניסו למנוע את הסרטון, אך בסוף הוא הופץ. אין סיכוי שמישהו שכח שברק עמד בראש מפלגת העבודה (ועשה הכל כדי לרסק אותה...)

הצעת האי אמון

יו"ר מפלגת העבודה, שלי יחימוביץ', ויו"ר הסיעה איתן כבל הגישו הצעת האי אמון בשל "הדרת נשים בצה"ל" ובשל אי יישומו של דו"ח שגב לשילוב נשים בצבא. שר הביטחון אהוד ברק פנה אל שלי יחימוביץ, ואל איתן כבל בבקשה להסיר את הצעת האי אמון. במכתבו כותב ברק בין היתר: "הצעת אי האמון עלולה לפגוע בצה"ל ובמפקדיו". ח"כ יחימוביץ' וכבל דחו את בקשתו של השר ברק. כך ענתה שלי יחימוביץ': "פנייתו של ברק והאשמתו כי הדיון הפרלמנטרי פוגע בצה"ל הן תמוהות ומקוממות. מדובר בנושא בעל חשיבות ציבורית פומבית רבה ביותר, והוא נוגע לציביונה של החברה הישראלית ובוודאי רלוונטי לחיילים וחיילות ולהוריהם המהווים ציבור גדול ומעורב. ברור לכל שאין מדובר בסודות צבאיים שהשתיקה יפה להם, והניסיון לדחוק את הדיון אל תוך הדלתיים הסגורות של ועדת חוץ וביטחון מעורר שאלות ותהיות אילו עוד תופעות קשות בתחום זה מתרחשות בצה"ל".

למעלה