‫רציתי להתייעץ איתכם... - מאבדת מהאנרגיות...

טנא לבן

New member
‫רציתי להתייעץ איתכם... - מאבדת מהאנרגיות...

שלום! כל נושא אורח חיים בריא חדש לי... מזה כארבעה חודשים התחלתי לשנות את אורח חיי לאורח חיים בריא (פיזי ונפשי גם יחד). החל מתזונה בריאה ונכונה ומאוזנת, כולל שינה מספקת ועד ספורט על בסיס קבוע. כל חיי לא עסקתי בספורט, לא התמדתי בכך, מלבד פה ושם. בקיץ אני שוחה, אך לא יותר מזה. לפני חודש נרשמתי למועדון ספורט הכולל חדר כושר ובריכה (בהמשך גם חוגים). בשנתיים האחרונות עליתי במשקל ובחודשים האחרונים הורדתי את המשקל שהעליתי. אולם ככל שהזמן עובר, אני מרגישה שיש לי פחות ופחות אנרגיה. אני מותשת כמעט כל היום (בימים האחרונים לאורך כל היום!), חלשה ולעיתים מרגישה קושי לנשום. בשני האימונים האחרונים נאלצתי אפילו להפסיק באמצע. אני מתארת לעצמי שזה קשור לכך שכשעוסקים בספורט יש תזונה שצריך לדאוג לה, וכיוון שאני לא יודעת מהי, אולי הגוף שלי מאותת שמשהו חסר לו. לכן החלטתי לפנות פה לפורומים, אולי אתם תוכלו לעזור לי. מה חשוב שאעשה, שאוכל, וכו', על מנת לא לאבד לגמרי מהאנרגיה שלי. תודה!!! ויום מקסים

La Femina

New member
היי טנא

ראשית - טוב מאוד שאת עושה פעילות גופנית. הנה לך , כבר התחלה טובה. מאמן חדר כושר לא יתן לך יעוץ תזונה ...את זה לרוב משאירים לאנשי מקצוע ולכן אני חושבת שאולי את צריכה לעשות בדיקות דם , לנסות לברר מה קורה אצלך בגוף ואם הכול תקין. מאיפה העיפות ואולי חסרים לך מרכיבים חשובים בתזונה שלך שמאוד כדאי להשלים. כמו שאת אומרת, אולי הגוף שלך מאותת לך על חוסרים עם התוצאות עליך ללכת לאיש מקצוע לקבל אבחנה נכונה ואישית. וגם יכול להיות שההשערה שלך נכונה - שאת לא משלבת נכון את התזונה עם האימונים , אולי האימונים שלך בעצימות כזו שהגוף שלך לא "בנוי" אליהם עדין... כמובן שיש גם מרכיבים של מתחים/ לחצים .. אבל את זה את צריכה לדעת ברמה האישית שלך עם עצמך. אגב, תירגול יוגה, נשימות, הרפייה - יכולים לסייע לך בהפגת מתחים. אני עושה כל בוקר יוגה והתמונה אחרת :) תנסי , אני מקווה שזה יעשה גם לך טוב. ( את לא חייבת כל בוקר כמובן !!!! אני מתרגלת יוגה כבר עשר שנים) השלב הבא יהיה בניית תוכנית אימונים מסודרת בהתאם ליכולת הפיזית שלך בשלב ההתחלתי, הרי אין שום רצון שתצאי מיואשת מאימון ... את צריכה לצאת עם תחושת חיוניות ולא עם תחושה של - אני לא יכולה לנשום עוד ... אבל את תיהי חכמה יותר רק אחרי שתבחני את המערכות הפנימיות שלך נקודה למחשבה ידידותית - לרוב אנשים רוצים לרדת במשקל כאן ועכשיו. עצם המחשבה יוצרת מתח עצום שאנחנו לא תמיד מודעים לו ובסוף מקבלים אותו בבום. צריך להוריד הילוך ברמה המנטלית - ירידה מבוקרת במשקל בשילוב של תזונה נכונה ואימונים מסודרים יניבו לך תוצאות טובות יותר ובצורה רגועה יותר שישמרו לטווח הארוך (הסתגלות)...אז זה יקח עוד שבוע , עוד שבועיים, עוד שלושה !

טנא לבן

New member
הי לך!../images/Emo13.gif

המטרה שלי כלל וכלל לא ירידה במשקל, זהו מעין רווח משני, אבל אני לא במצב שדורש ירידה במשקל. המטרה היא שילוב ספורט ואורח חיים בריא בכלל, "ניקוי" הגוף והחיים מרעילים (if you know what I mean
). וכמובן הכי הכי - להרגיש טוב עם עצמי
וכמו שכתבת יפה, איך שהמצב עכשיו, אני לא מרגישה טוב פיזית עם עצמי למרות כל מה שאני עושה, מה שמציע שמה שאני עושה לא מושלם מכל הבחינות, כלומר כנראה החלק שקשור לתזונה אינו מספק, ולכן הגוף שלי מאותת לי (יותר צועק הצילו!). לא הפסקתי מאז בספורט, כי אני כן נהנית ממנו, אבל בשארית הזמן אני חלשלושה... בעבודה, בבית, וכו'. עשיתי בדיקות מגוונות טרם ההרשמה למועדון (אקג, אקו מאמץ, הולטר, בדיקת דם) - להכל הרופא ענה שאין בעיה, ונתן לי אישור לחד"כ. אבל עכשיו אחרי הספורט אני אצטרך להיבדק מחדש, ולאחר מכן אולי להתייעץ עם תזונאי/ת. מצד שני אני מקווה שזה בגלל שאני נותנת לגוף שלי מסה של פעילות שהוא לא מכיר מקודם, וזה פשוט דורש הסתגלות וזמן... אני מקוה שזו התשובה
תודה על תגובתך! יום מקסים!

oridoron77

New member
תגובה

מבלי להכיר אותך, ולהבין את אורח חייך, אני משוכנע מאוד שהעניין קשור לתזונה שלך. זאת מכיוון שרמת פעילות כמו שציינת דורשת התייחסות מיוחדת מבחינה תזונתית (הגוף מאבד אבני יסוד חשובות בזמן ולאחר הפעילות). אם את טוענת שאין לך מספיק ידע בנושא, הרי שטבעי שלא כיסית על החסרים שאיבדת. לפיכך אני מאוד ממליץ לך לפנות לתזונאי\ת ספורט שידעו בדיוק מה לעשות במצב האינדבדואלי שלך. אם תרצי המלצה, את יכולה לשלוח מסר. בהצלחה אורי

טנא לבן

New member
נכון, אני גם מאמינה ששם הבעייתיות

כיוון שהגוף שלי לא רגיל לפעילות אינטנסיבית ואני כנראה, למרות הנסיון, לא מצליחה לדאוג לתזונה שהגוף זקוק לה עכשיו, במצבו החדש. תודה!

למעלה