‫שכנים מטרד-רעש. מה עושים?

הקיזומ

New member
‫שכנים מטרד-רעש. מה עושים?../images/Emo26.gif

שלום, אני צריך עיצה בנוגע לאיזה גורם אליו הכי כדאי לפנות כדי לפתור בעיה של מטרד רעש מצד שכנים. אתמצת את העניין עד כמה שאפשר: מדובר בבניין דירות. בדירה מעליי גרה משפחה בת שלוש נפשות, בעלת קשיים כלשהם (גם נכות וגם למעשה איזו נכות מנטלית). למעלה משנה אני סובל מרעשים בדירתם. בכל שעות היממה. כולן! גם בלילה ולפנות בוקר. גרירת כסאות, רקיעה בנעליים עם עקבים קשיחים, הטחת הליכון ברצפה וכד'. ניסיתי לדבר ישירות עם בני המשפחה אך ללא הועיל. ניסיתי לעזור: לקנות מדבקות לרגלי הכסאות, להשיג הליכון עם גלגלים וכו'. שום דבר לא עוזר. ההפך. נראה לי שהם נהנים מתשומת הלב שההטרדות שלהם גורמות. פניתי המון פעמים למשטרה. הגשתי תלונות. שום דבר לא עוזר. היום היתה לי שיחה במשטרה עם מפקד התחנה. הוא הודיע לי שאף אחד לא יוכל לפתור את הבעיה שלי. אני יודע שאפשר לפנות לבית המשפט בעניין. האם זו היא האופציה האחרונה? לצערי, אפשר לראות את המשפחה עצמה כבעלת בעיה משום שאכן יש לבני המשפחה בעיות שונות. אבל, יש גבול עד כמה תושב בבניין משותף יכול לסבול. זקוק לכל עיצה או הצעה שתוכל לסייע בפתרון הבעיה הנוראה הזאת שמשבשת לי את כל החיים. פשוטו כמשמעו.

תשובה

הנושא מעורר את המתח שבין רחמיך והבנתך אודות מצבם ומאידך חוסר האיכפתיות שלהםמהסבל שהם גורמים לך. ניתן לחשוב על פנייה לבית משפט בתביעה למטרד וכו'. צריך לאסוף ראיות על הרעש ועוד. ניתן לפנות לתקנון הבית המשותף ולראות מה רשום בו, ניתן לחשוב על הגשת קובלנה פלילית, מכוח החוק למניעת מפגעים, בכדי לנסות לגרום להם להבין: מניעת רעש 2. לא יגרום אדם לרעש חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע, לאדם המצוי בקרבת מקום או לעוברים ושבים. 10א. (א) הוגשו כתב אישום או קובלנה בשל עבירה לפי חוק זה, רשאי בית משפט ליתן צו עשה, צו אל תעשה, וכל סעד אחר, ככל שיראה לנכון בנסיבות שלפניו, לרבות לביצוע צו לסילוק מפגע לפי סעיף 11ב, והכל כדי למנוע, להפסיק או לצמצם מפגעי רעש או ריח חזקים או בלתי סבירים. (ב) על צווים שהוציא בית המשפט לפי סעיף קטן (א), יחולו הוראות סעיף 20כג(ב) עד (ח) לחוק המים, תשי"ט-1959, בשינויים  המחויבים. (ג) בית משפט שהרשיע אדם בעבירה לפי סעיף זה רשאי בגזר הדין, בנוסף לכל עונש שיטיל, לחייבו בתשלום ההוצאות שהוצאו להסרת המפגע, אם הגיש התובע או מי שהוציאן בקשה לבית המשפט. (ד) הורשעו בעבירה יותר מאדם אחד, רשאי בית המשפט, בהחלטה כאמור, להטיל את תשלום ההוצאות על כולם או על חלקם, יחד או לחוד, או לחלק את התשלום ביניהם, הכל כפי שייראה לו בנסיבות הענין. 11. (א) העובר על הוראות אלה, דינו – מאסר ששה חודשים או קנס כאמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן – חוק העונשין), ואם נעברה העבירה על ידי תאגיד, דינו – כפל הקנס האמור: (1) סעיפים 2 ו-3 לחוק זה; (2) הוראות השר, או מי שהוא מינה לכך, לפי סעיף 8(א) לחוק זה; (3) תקנות שהתקין השר הקובעות מהם רעש או ריח חזקים או בלתי סבירים, או תקנות הקובעות את הצעדים שיש לנקוט כדי למנוע הפרת הוראות סעיפים 2 או 3 לחוק זה; (4) אי-ביצוע צו לסילוק מפגע לפי סעיף 11ב לחוק זה. (ב) העובר עבירה כאמור בסעיף קטן (א), באופן או בנסיבות מחמירות, דינו – מאסר שלוש שנים או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין, ואם נעברה העבירה על ידי תאגיד, דינו – ארבע פעמים הקנס האמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין. (ב1) (1) בשל עבירה שעבר אדם לפי סעיפים קטנים (א) או (ב), שכתוצאה ממנה השיג טובת הנאה או רווח, לעצמו או לאחר, רשאי בית המשפט להטיל עליו קנס בשיעור טובת ההנאה או הרווח שהשיג כאמור, נוסף על כל עונש אחר; (2) לעניין סעיף קטן זה, "טובת הנאה" – לרבות הוצאה שנחסכה; (3) אין בהוראות סעיף קטן זה כדי לגרוע מהוראות סעיף 63 לחוק העונשין. (ג) היתה העבירה עבירה נמשכת, רשאי בית המשפט להטיל קנס נוסף, בשיעור של חמישה אחוזים מסכום הקנס הקבוע לאותה עבירה, לכל יום שבו נמשכת העבירה מעבר לתקופת הזמן שנקבעה בהתראה ושתחילתה עם מסירתה; לענין זה, "התראה" – התראה בכתב ממי שהשר הסמיכו לענין זה. (ד) הורשע אדם, בתוך שנתיים, פעם נוספת בעבירה לפי סעיף זה, דינו – מאסר כאמור בסעיף קטן (א) או כפל הקנס שבית המשפט היה רשאי להטיל עליו, לפי הוראות סעיף זה, בשל העבירה שבה הורשע. (ה) עבירה לפי סעיף זה היא מסוג העבירות של אחריות קפידה. (ו) קנס שהוטל בשל עבירה לפי חוק זה ישולם לקרן לשמירת הנקיון כמשמעותה בחוק שמירת הנקיון, תשמ"ד-1984 (להלן – הקרן לשמירת הנקיון). מאידך, אתה אמרת שלדעתך הם רוצים את היחס המיוחד הזה.

למעלה