わかりませ&#124

Efeary

New member
わかりませ&#124

אולי תוכלו לעזור לי- אני צריכה למצוא את ה-masu form וה-te form לפעלים אלו: かう קאו- לקנות つかん טסוקן- להשתמש Kau Tsukan (לשיעורי בית ביפנית, אין לי מילון לצערי) תודה רבה רבה :)

Orandajin

New member
תשובות

היי אפשרת, עוד לא יצא לנו לדבר, אני חדש פה. איפה את לומדת יפאנית? 1) かう (לקנות) צורת MASU: かいます צורת TE: かって 2) つかう (להשתמש) (לא TSUKAN) צורת MASU: つかいます צורת TE: つかって

Aozora

New member
פעלים..

買います かいます かって זה לא つかん אלא つかう 使います つかいます つかって יש שיר שלמדתי בבי"ס על העברה מます לて...אני עדיין מזמזם אותו, באמת עוזר!! לפי המנגינה של "oh my darling": oh my darling oh my darling て is such a crazy form but if you remember this song you will never go wrong いちりって びみにんで きいて ぎいで except for おきます おきて いきます いって יעני אם לפני הます יש い、ち או り אז מורידים ומוסיפים って " " " " " び、み או に אז מורידים ומוסיפים んで אם יש き מכניסים いて במקומו, אם יש ぎ מכניסים いで במקומו השיר מסתיים עם שני פעלים של עובדים עם השיר, יכול להיות שיש עוד כמה אבל כמעט כל הפעלים עובדים עם זה פיקס... לדוגמא הפועל לסיים: おわります משתנה ל おわって לשתות: のみます משתנה ל のんで לשחות: およぎます-->およいで כמובן שזה רק ל 5dan verbs... ב1dan פשוט מורידים ます מוסיפים て たべます・・・たべて לאכול みます・・・みて לראות あげます・・・あげて לתת מקווה שאין טעויות פה...

Orandajin

New member
היי AOZORA, אתה כאן?

ספר לי בבקשה איפה משיגים מורה ליפאנית ב-50 ש"ח לשעה?

Aozora

New member
המורה...

היא בזכרון ואני לא בטוח אם היא רוצה עוד תלמידים...ולומר את האמת היא קצת ביצ'...שאני אשאל? אתה יכול בשעות הערב? יכול להיות שבערב המחיר יעלה משהו ל70-80ש"ח לשעה...ת'אמת, אני פגשתי אותה בטעות, היא בכלל לא התכוונה ללמד...אם היא תראה שיש ביקוש אפשר לחשוש שהיא תקפיץ מחירים... מעוניין?

Orandajin

New member
זכרון זה קצת רחוק...

אני לא חושב שיהיה לי כוח לנסוע לשם אפילו פעם בשבוע, ועוד לשלם על זה 70-80 שקל... היא יפאנית בכלל? איך פגשת אותה? סתם מעניין.

Aozora

New member
מאוסקה, אורגינל

האמת לא אני אלא ההורים שלי הסתובבו באייס קנה ובנה או איזה חנות ופתאום שמעו ”ちょっと待って” או משהו בסגנון וחיפשו ממי זה בא...איזה יפנית, נשואה לישראלי, עברו לפה בקיץ...הוא שוטף ביפנית (למד באונ' של אוסקה)...וזהו...ההורים שלי לקחו את הטלפון והיא קפצה על ההזדמנות לעשות כמה ג'ובות...בינתיים הולך בסדר אבל היא קת ביצ'ית בנושא הכסף (לא שאני מתלונן, אני יודע איזה מחירים היא היתה יכולה לדרוש) וגם בנושא הזמן (סופרת לי את הדקות כל שיעור...) אבל אני מתגייס עוד חודשיים ככה שאני לא אתחיל לחפש עכשיו עוד מורה. בכלל שבועיים מתוך החודשיים האלו אני אהיה ביפן(!!!) אז כרגע אין לי בעיה איתה...

MaNitma

New member
מעניין... נשמע טוב.

1) Aozora, אם אתה יכול לשלוח לי את הטלפון והשם של המורה לאימייל שלי אני אשמח: [email protected]. 2) מהי צורת て ? ומהם פעלים 5dan, 1dan...?

Efeary

New member
תודה רבה!! המורה שלי היא מרעננה

ולוקחת 100 לשעה היא מעולה :)

MaNitma

New member
גם זה נשמע טוב

השאלה אם החצי מחיר שלוקחת המורה של Aozora שווה נסיעה לזכרון ואם היא באמת ביץ' כזאת... רעננה הרבה יותר נוח והאמת שגם 100 ש"ח זה לא בשמים.. מאוד אשמח אם אפשר לקבל פרטים גם של המורה שלך, Efeary. תודה.

MaNitma

New member
באילו לוחות מדובר? ../images/Emo4.gif

בתפוז לא מצאתי לוחות... ואם בכל זאת
תוכלי לשלוח לי את הפרטים שלה באימייל אי אשמח... (מצורפת כתובת)

MaNitma

New member
../images/Emo128.gif לא משנה ../images/Emo128.gif

מצאתי את הלוחות, תודה

Aozora

New member
אז ככה

אני אשאל אותה אם יש לה זמן\רצון לעוד תלמידים...אחזור אליך במשך השבוע! てform זה כמו פקודה... 食べて תאכל 1dan (כפי שלמדתי לפחות) אלו הם הפעלים שבשביל לשנות את משמעותם צריך פשוט להשמיט משהו, להוסיף משהו אחר. למשל 食べる הבסיס (plain form) 食べない אל תאכל (negative) 食べられる יכול\מסוגל לאכול (potential form) 食べて תאכל (te form) 食べた אכלתי\אכלת (בעבר) 食べよう בוא נאכל בכל אלה פשוט ירד הる ובמקומו הוספו אותיות נוספות כדי לשנות את המשמעות... 5dan לעומת זאת יש שינויים באות שלפני הます כדי לשנות את המשמעות: למשל, 飲みます, לשתות...בשביל לשנות את המשמעות נשתמש בכל חמשת האותיות בשורת של ה'מ.' まみむめも: 飲まない אל תשתה (み נהיה ま) 飲める יכול\מסוגל לשתות (み נהיה め)-זה ה plain form 飲んで תשתה (כמו בשיר...びみにんで) זה ה てform 飲んだ שתה-עבר 飲もう בוא נשתה את החוקים הבסיסיים האלה אפשר להעביר לכל פועל...את הטיית העבר עושים פשוט על ידי העברה לてform ואז משנים את ה て ל た. בてform משתמשים הרבה, אבל הכי הרבה, לדעתי משתמשים ב plain form...יעני 食べる או 飲む בדוגמאות שלמעלה...למשל: たくさんビールを飲むことにした החלטתי לשתות הרבה בירה...משתמשים ב plain form בשביל לכתוב סוג כזה של משפט כמו גם הרבה אחרים...וזה מה שעולה לי בראש עכשיו בקשר לשאלות שלך!

MaNitma

New member
אני מתנצל

ごめんなさい לא התכוונתי. תודה על התגובה, זה באמת עזר.

amitwagner

New member
לא בדיוק פקודה...

יותר בקשה או הפצרה. לפקודה יש הטייה אחרת.

למעלה