モテキ פרק 8

herouth

New member
モテキ פרק 8

זה כל מה שיש לי להגיד על הפרק הזה. לא ברור בכלל מה הולך כאן. בסדר, שתי הבחורות נפגשות ומתחילים לצאת גיצים. והוא חוטף בעיטות משמאל ומימין. אקי סובלת מרגשי נחיתות, והוא, כרגיל, מאוהב בעצמו. ואיצקה צ'אן לא יודעת מה היא רוצה מעצמה, ושתיהן הולכות עם תוכנית אסטרטגית מפגרת, אבל אף אחד לא עובר אותו בפיגור.

שזה הכל סבבה וממשיך את הקו שהיה עד עכשיו. אבל אז פתאום הוא נשבר מהלחץ, אומר סליחה, שלום, והולך. מה? רגע, מה? למה? ואז אחרי שאקי מתאוששת קצת, וגם אומו סנסיי איכשהו מוציא פלט קצת שונה מה"אני הנטאי עם נטיות אובססיביות", היא שולחת הודעה לפוג'ימוטו הודעה שימות בבקשה. ושוב, מה?

לא מצליחה להבין מניעים, סיבות ומסובבים בפרק הזה בכלל.

ואז בא סיום הפרק, שהוא בכלל הזוי ברמות. מילא אומו סנסיי שנראה קצת פחות כמו שבט דוב המערות וקצת יותר כמו דובי גל, אבל נקי ופחות-או-יותר מתקשר. אבל איך בדיוק פוג'ימוטו הצליח להשמין ככה בחודש? גם אם אוכלים סוס כל יום לא מעלים במשקל כל כך הרבה תוך חודש. וממה בדיוק הוא מממן את האוכל אם הוא פרש מהעבודה? ולמה איך-קוראים-לה הגיעה בכלל להציל אותו? למה היא מתקשרת אליו בכלל? ומניין לאקי יש כישרון ניהולי לפתע פתאום? לפני יומיים היא היתה זקוקה לתוספת הכנסה והסכימה לעבוד בלנקות ולבשל בשביל אומו סנסיי ופתאום היא המנג'רית שלו?

ありえない

johnny d

New member
לא רק שזה אפשרי

זה קורה, באותו היקום ההזוי הזה שנקרא מוטקי דורמה :)

מצחיק אותי, הקטע בהתחלה שהוא מדמיין שהן רבות עליו :)
הזכיר לי שאמרת שיש מן היפוך תפקידים, זה לגמרי קולע לאיזה פנטזיה ששתי גברים רבים על בחורה (אם כי לא ברור לי מי אמור לפנטז על זה)

בשולחן כל אחת מנסה להוציא ממנו הודאה שהוא מעוניין באחרת, איפה המחשבות שלו בסצינה הזו? הוא היה אמור להתפצוץ במחשבות על זה שהוא דביל והוא צריך למות!

מה שאני הכי לא מבין שהוא לא מוכן לוותר על אף אחת, הרי ברור לו שהוא לא יכול לצאת עם שתיהן ביחד....

אקי הזו, מהפרק הראשון אומרת שהיא תוציא ממנו הצהרת אהבה, וגם הפרק הזה היא אומרת את זה, ואז משחקת אותה לא מעוניינת כן מעוניינת עד שהוא בורח :)

מה שמזכיר לי, מה הקטע שלו עם לברוח?! כל פרק הוא בורח עם שיר אחר ברקע! שדרך אגב אמור להביע משהו, לא זוכר מה היה השיר בפרק הזה...

איצקה, מה נסגר איתה, קודם כל 5 שבועות היא לא פוגשת אותו. מסתבר שהיא בדיוק ציפתה שהוא יחכה לה לנצח!
התגובה שלה לנשיקה הייתה, איך לכל הרוחות הוא הצליח לנשק בחורה יפה...
זה לא אמור לקרות, הוא אמור להיות לוזר שלא יכול להשיג אף בחורה!
ואם זו ההנחה שלה, למה היא רוצה לצאת איתו ????
ואז היא שולחת לו הודעה שימות :)
חחח, היא באמת מתאימה לו, הם ממש מסכימים על הכל!

ואז חוזרים לאקי!
אם היא באמת כזו יפה, למה היא רוצה לצאת איתו????
ואחרי שהוא ברח, היא נשארת שם עם מחשבות של זה הכל באשמתי?!?! WTF
כן ברור שזה הכל באשמתה למה היא רוצה לצאת עם האידיוט הזה?

Simbbam

New member
אתם נהנים מהסדרה הזאת?

כי כל הביקורות שלכם פה מראות אחרת

herouth

New member
אני לא ממש

אבל בכל מקרה אני צופה בסדרות בשביל (א) לשמוע יפנית, ו(ב) לצורך הדיונים כאן. אז כל עוד הסדרה שבנדון היא לא אלימה, אני יכולה להסתדר איתה.

בכל מקרה, אני עדיין מנסה לפענח מה לעזאזל התזה של הסדרה הזו. ג'וני טוען שזה אמור לייצג איזשהו פלח גדול של האוכלוסיה הגברית ביפן, אבל מפרק לפרק זה נראה לי פחות סביר.

herouth

New member
נה, נראה לי שבמקרה כזה היו יותר בחורות

יפות, ולא היו שמים גיבור שנראה כמו הצרות שלי (לפחות עובד קשה להיראות ככה).

johnny d

New member
אני בטוח שמגזימים בסדרה

אבל כמו שסיפרתי לך,
כותבת המנגה, עבדה מאוד קשה להציג סיפור שמייצג מחשבות של גברים ונשים ביפן.
הסיבה שהתחלתי לראות את הסדרה היא ראיון שעשו עם הכותבת בו היא סיפרה שהיא מאוכזבת מגברים ביפן, וכשהיא ניסתה להבין מה הולך להם בראש היא החליטה לכתוב מנגה בנושא, ולצורך העניין היא ראיינה גברים ונשים בסצינת הדייטים ביפן לשמוע חוויות והרגשות ובנתה סיפור מסביב לרושם שהיא קיבלה.

herouth

New member
טוב, מילת המפתח כאן היא "מנגה"

כמו מנגות רבות, מדובר בגרוטסקה. היא לא באמת מייצגת משהו, אלא הגזמה פרועה ולא-אנושית.

johnny d

New member
אנחנו בלופ?

זה בדיוק כמו סרטי בורקס...
הסרטים האלו מייצגים בטירוף את האווירה הישראלית ואם זאת הקשר בינם לבין המציאות רופף.

או שאת אוהבת או שלא.

herouth

New member
סרטי בורקס לא מייצגים שום דבר.

"יתחיל כבודו" לא מייצג משהו באוירה הישראלית, אלא הוא בעצמו, בתור דאחקה, הפך להיות משהו באוירה הישראלית. הסדרה שאנחנו רואים, למיטב ידיעתי, היא לא מקור לגגים או לציטוטים שכולם צוחקים מהם.

johnny d

New member
דוגמה אינה מהווה בסיס להפרכת טענה

בכל סרט שתחשבי עליו אני יכול למצוא לפחות 100 מוטיבים ישראלים מובהקים.

herouth

New member
מוטיבים ישראלים בסרט ישראלי? לאאאאא...

ברור שיש. יש גם מוטיבים יפנים בסדרה שאנחנו צופים בה: אנשים הולכים לקראוקה, אנשים מציירים מנגה, ילידי המדינה עובדים בהובלות, אנשים נוסעים בשינקנסן...

...

אני אוהבת את איך שביפן מתייחסים בשיא הרצינות למנגה ולאנימה, והם נחשבים מדיומים שווי-ערך ללמשל סדרות לייב-אקשן, ומנגה יכולה להיות מעובדת לאנימה ואז ללייב-אקשן, או כל מיני קומבינציות אחרות.
זה כל כך טפשי שבמערב אנימציה נחשבת ילדותית.

johnny d

New member

זה עניין תרבותי.

קשה לי לראות אנימה באנגלית כי זה אכן מרגיש לי ילדותי.
ואיכשהו ביפנית זה לא.

מצורפת תמונה, רצינית לחלוטין, שכל יום מקבלים בובות (שחס וחלילה אסור לזרוק) ועושים להם טכס מתאים במקדש.
בארץ לא יפרסמו שירותים של בית כנסת בפוסטר מצוייר.

johnny d

New member
עוד תמונה שצילמתי בחנות בגדים

התמונה של חולצה וה-"דוגמן" המצוייר של החולצה!!

זה אולי רציני, אבל את חייבת להסכים שזה מעט מוזר :)

herouth

New member
יש ויש

בהרבה מנגות יש הגזמות, צ'יבים, מכות על הראש, אנשים שמשתוללים ומנפנפים בידיים, או שחוטפים מכה ועפים עשרים מטר אחורה.

אלה לא נחשבות מנגות רציניות מדי אם יש בהן הרבה כאלה, אבל כך או כך בתור מנגה זה עובר, כי בכל זאת, מדיה מצויירת וזה. ברגע שאת הופכת את זה ללייב אקשן, זה הופך להיות על הפנים.

הסיבה שמנגה נחשבת רצינית ביפן זה שיש הרבה מאוד מנגות שהן באמת רציניות, עם עלילות מתוחכמות, דמויות עגולות, תחקיר רציני מאחוריהן, וכל דבר שהיינו מצפים מספרות.

Simbbam

New member
כמו שאמרתי בערך אלף פעם

הסיבה העיקרית שאני לא מצליח למצוא סדרה/סרט יפניים שאני יכול להתחבר אליהם (חוץ מכמה יחידי סגולה) היא פשוט כי ביפן גם סרטים וסדרות עם שחקנים אמיתיים עושים בניחוח של מנגה - תגובות מוגזמות, משחק לא אמין ומוגזם, דמויות לא מורכבות ועגולות אלא ילדותיות וחד גוניות, וכן הלאה.
ליפנים או כאלה שגדלו על אנימה זה כנראה לא מפריע, הם מאוד רגילים לסגנון כזה של משחק וזה לא צורם להם.
מי שגדל על קולנוע וטלויזיה אמריקאית/אירופאית פשוט לא יכול שלא לשים לב לזה.

אז אני מראש ויתרתי על לנסות למצוא תרגול יפנית במדיות האלה, ואני מעדיף לראות שעשועונים מטופשים יפניים, כי הם לפחות לא מעמידים פנים שהם רציניים, אלא מתנהגים מטופש בפה מלא

herouth

New member
אבל גם אתה מקצין

יש המון סדרות שהן לא בסגנון הזה. בין הסדרות שאני נתקלתי בהן עד כה, היחידות שעיצבנו לי את התחת עם המנגאיות שלהן היו נודאמה קנטאבילה והסדרה הזו, מוטקי. כל היתר היו בהחלט סבירות - גם אם המשחק לא מבריק, אי אפשר היה לומר שהן מוגזמות במיוחד.

למעלה