🍒 דחוף עקב ניתוק גז בצורה ביריונית

SicTransit

Active member
טוב שחשבת על זה. גם חשמל יותר זול. לא חשבתי שיהיו בעיות. התנור הבא בטוח לא יהיה גז. השאלה מתי. ☺ והכינוי שלך באמת נחמד ויצירתי ☺
אני א יודע אם ה"ק" שלנו המציא את זה בעצמו, אבל זה ממש לא חדש (למשל הופיע פעם כהגדרה בתשבץ הגיון: תלונת העיתונאי כלפי אישתו הפולניה" (2,2,2))
 

R 1 3

Well-known member
אני מראש כבר לפני שנים ויתרתי על הגז,
בעבר היו לי כיריים הלוגניות וקראמיות, היום יש לי אינדוקציה,
יותר זול נוח ובטיחותי.
היום נתת לי עוד נימוק למה עשיתי בחוכמה, גם לא תלוי בשכנים.
תחליטי מה טוב לך
לי יש גז מרכזי וגם היו בעיות שניתקו לי פעם בגלל שלא הייתי בבית בזמן בדיקה תקופתית.
לא שלחו התראה או תאמו פשוט בא טכנאי אמישראגז וניתק.. פעם ראשונה לי ולעוד שכנים,
ירדתי לקופסא בין הבלונים לשכנים ופתחתי מחדש את הברזים. (קצת מסוכן אם מישהו השאיר גז פתוח)
אבל הייתי איתם בקשר. פעם שניה הטכנאי הרכיב פלומבה בתוך הצינור ואם זה העדפתי לא להתעסק..
צעקות טלפונים והוא בא ושחרר.. מאז אני גם נציג הדיירים - נאמן גז.
בלונים קטנים פרטיים בחצר - גם גונבים - מנסיון.

אבל הבעיה שלי לא המחיר אלא היתרון של גז - חום גבוה בהרבה תוך שניות ואפשרות לצריבה על אש כמו טאבון.
שכן שלי בדירת גן הוא שף עם ותק, שאיתו לאף אחד לא סביר להתווכח.. במסעדות הם בעיקר על גז. יש לו גם וגם
בתוך הבית רק חשמל בחצר טאבון גדול על גז.
הצרה בבישול על גז שאין טיימר כבוי. או ששמים שעון עצר בטלפון אבל זו טירחה. האינדוקציה בטוחה בהרבה!
היתרון שאין סכנה לדליפה / שריפה מלהבה או לשרוף סיר כשאין טיימר ( מי לא שרף סיר בחייו?)
מנגד כיריים חשמליות בזרמים גבוהים יש עומס על חיווט החשמל במיוחד בבית ישן כל מגע רופף מעט מהווה סכנה.
לכן שוקל לקנות כיריים אינדוקציה קטנות, להבה אחת עם טיימר מובנה. כך אפשר להניח סיר ואפילו לצאת מהבית.
 

קר לי בך

Well-known member
לי יש גז מרכזי וגם היו בעיות שניתקו לי פעם בגלל שלא הייתי בבית בזמן בדיקה תקופתית.
לא שלחו התראה או תאמו פשוט בא טכנאי אמישראגז וניתק.. פעם ראשונה לי ולעוד שכנים,
ירדתי לקופסא בין הבלונים לשכנים ופתחתי מחדש את הברזים. (קצת מסוכן אם מישהו השאיר גז פתוח)
אבל הייתי איתם בקשר. פעם שניה הטכנאי הרכיב פלומבה בתוך הצינור ואם זה העדפתי לא להתעסק..
צעקות טלפונים והוא בא ושחרר.. מאז אני גם נציג הדיירים - נאמן גז.
בלונים קטנים פרטיים בחצר - גם גונבים - מנסיון.
בעבר הרחוק גרתי בבניין בו היתה דליפת גז חמורה ממיכל מרכזי,
לקח שעות עד שהגיע טכנאי גז שריח האלכוהול ממנו הסווה את ריח הגז שקביעתו הראשונית היתה ש"הכל בסדר" כי המכשיר שלו שמריח את הגז לא זיהה, דליפה, כנראה היה מקולקל.
אבל עד שהוא הגיע כבר הגיעה אלינו נציגה ממשרד איכות הסביבה עם מכשיר זהה, רק שהמכשיר שלה הראה כמויות גז עצומות הרבה מעבר לסקלה, אותה הזעיקו מכבי אש שאיימו שהם יפנו את הבניין.
מכבי האש סיפרו לי שמדובר בתופעה נפוצה, שהם מגיעים הרבה למקומות בהם יש חשד ברור לדליפה מאסיבית של גז וטכנאי תורן של חברת הגז לא מגיע, ואם מגיע אז הוא נראה כמו שנראה.
שנים לאחר מכן התפוצצו דירות בירושלים בגלל תקלות גז, אני לצערי לא התפלאתי.

מאז לי אין גז בבית ואני מנסה לשכנע את השכנים גם כן לוותר.
אבל הבעיה שלי לא המחיר אלא היתרון של גז - חום גבוה בהרבה תוך שניות ואפשרות לצריבה על אש כמו טאבון.
במקרה הנדיר בו אני צריך צריבה אני אשתמש בגזיה של הקפה מהטיולים.
והם מאוד נדירים.
שכן שלי בדירת גן הוא שף עם ותק, שאיתו לאף אחד לא סביר להתווכח.. במסעדות הם בעיקר על גז. יש לו גם וגם
בתוך הבית רק חשמל בחצר טאבון גדול על גז.
אין לי מסעדה ואני לא שף של מסעדה,
יש לי גם שכן שעובד בהובלות והוא מחנה את המשאית בקרבה לבית, אז אני אקנה משאית?
לצרכים שלי מכונית עושה את העבודה הרבה יותר טוב.
הצרה בבישול על גז שאין טיימר כבוי. או ששמים שעון עצר בטלפון אבל זו טירחה. האינדוקציה בטוחה בהרבה!
היתרון שאין סכנה לדליפה / שריפה מלהבה או לשרוף סיר כשאין טיימר ( מי לא שרף סיר בחייו?)
מנגד כיריים חשמליות בזרמים גבוהים יש עומס על חיווט החשמל במיוחד בבית ישן כל מגע רופף מעט מהווה סכנה.
לכן שוקל לקנות כיריים אינדוקציה קטנות, להבה אחת עם טיימר מובנה. כך אפשר להניח סיר ואפילו לצאת מהבית.
גז הרבה יותר יקר ליצור יחידת חום מאשר אינדוקציה
גז הוא בזבזני מבחינת ניצול חום, באינדוקציה כל החום מגיע לסיר או למחבת, בגז הרבה מהחום בורח, בקיץ מאלץ הפעלת מזגן שזה עוד בזבוז חשמל,
בישראל בטיחות הגז נוראית, הרבה יותר בעייתית מאשר חשמל, כך שחשמל עדיף על גז לא רק מבחינת מחיר אלא גם מבחינת בטיחות.
אינדוקציה זה נקי, משטח אחיד וחלק של זכוכית, גז לא חשוב כמה מנקים תמיד תהיה טינופת בקרבת המבערים ואם שמים נייר אלומיניום לא רק שזה גם לא ממש עוזר וגם מכוער - זו עוד בעיה בטיחותית
אז חובבי הגז מספרים לי על צריבת חצילים, לא מתווכח, מי שרוצה לצרוב חצילים כל שבוע שיקח גז, אני לא צורב חציל כל שבוע.
 

R 1 3

Well-known member
בגז הרבה מהחום בורח
זהו מיתוס.. הלהבה קטנה מהסיר המשטח לידה לא רותח .. האפשרות לכוון האש טובה יותר
התגובה של המחבת / סיר מהירה יותר. לעולם לא מפעיל מזגן לקרר בישולים - לשם כך יש קולט אדים

ברוב הבתים יש כיריים גז - לא כי הם חובבי סיכונים או פזרנים - זה פשוט נוח
ולא רק לצרוב חציל.. גם לחמם פיתה על האש או לתת צריבה לכל מיני מאכלים.. גם להבעיר מחבת
עם אלכוהול..אבל אינדוקציה היא פתרון לא פחות חשוב כפי שכבר הסכמתי.
קח בחשבון שאינדוקציה ביתית בשונה מהמשאית כהגדרתך (האינדוקציה המקצועית) גם מפתחת חום
ולרוב אין לה אוורור פנימי. העקרון שמזרימים זרם בתדר גבוה לתוך סליל ע״י מיתוג אלקטרוני - לא חף מהפסדים !
בתחום הזה אני המומחה ויכול להבטיח לך שיש תקלות בממירים האלו.. רכיבי המיתוג
igbt/mosfet מתקצרים ונשרפים בדיוק כמו מטענים של טלפון - התיקון לרוב יקר וספק אם תמצא מתקן.
 

קר לי בך

Well-known member
זהו מיתוס.. הלהבה קטנה מהסיר המשטח לידה לא רותח .. האפשרות לכוון האש טובה יותר
לא צריך שהמשטח ליד ירתח, מספיק שהוא חם מאוד כדי לאבד אנרגיה, שלא לדבר על אנרגיה לאוויר.
במשטח אינדוקציה אתה יכול לשים את היד קרוב מאוד לסיר הבישול והמשטח פשוט קר.
אני מדבר על ניסיון אישי, כשעובדים עם אינדוקציה המטבח הרבה יותר קריר מאשר עם גז.
פיסיקה בסיסית, באינדוקציה אין הולכת חום, הסיר עצמו מתחמם, בגז או פלטה חשמלית יש הולכת חום ולכן חום מתבזבז בדרך
התגובה של המחבת / סיר מהירה יותר.
עוד פעם מניסיון שלי, אינדוקציה מאוד מהירה,
אולי בגלל שהסיר מתחמם ישירות, לא צריך שמשהו מתחתיו יתחמם
לעולם לא מפעיל מזגן לקרר בישולים - לשם כך יש קולט אדים
אני מפעיל מזגן כדי לקרר אותי, לא את הסירים.
בקיץ חם לי.
בגז הבזבוז כפול, פעם אחת שהחום מגיע לסביבה במקום לסיר ולכן החום מבוזבז ופעם שניה צריךם לקרר את החום הזה כדי שלי יהיה נעים.
ברוב הבתים יש כיריים גז - לא כי הם חובבי סיכונים או פזרנים - זה פשוט נוח
ברוב הבתים בארה"ב מחממים מים למקלחת בגז, אז מה?
אגב גם תנור בישול
כל מדינה עם המסורת התשתיתית שלה.
לרוב הבתים בישראל רשת התקשורת היתה חוטי נחושת, זה סימן שסיבים אופטים לא טובים?
ולא רק לצרוב חציל.. גם לחמם פיתה על האש או לתת צריבה לכל מיני מאכלים.. גם להבעיר מחבת
עם אלכוהול..אבל אינדוקציה היא פתרון לא פחות חשוב כפי שכבר הסכמתי.
קח בחשבון שאינדוקציה ביתית בשונה מהמשאית כהגדרתך (האינדוקציה המקצועית) גם מפתחת חום
אני לא בא לשכנע אותך לעבור מגז לאינדוקציה,
אבל לדעתי חשוב לדייק בעובדות.
ולרוב אין לה אוורור פנימי. העקרון שמזרימים זרם בתדר גבוה לתוך סליל ע״י מיתוג אלקטרוני - לא חף מהפסדים !
בתחום הזה אני המומחה ויכול להבטיח לך שיש תקלות בממירים האלו.. רכיבי המיתוג
לא טענתי שאינדוקציה עובדת במוליך על חסר התנגדות עם אפס הפסדים
אבל הגז מפסיד הרבה יותר.
אני לא חושב שמישהו טוען שפותח איזשהו מכשיר שהוא חף לחלוטין מתקלות.
igbt/mosfet מתקצרים ונשרפים בדיוק כמו מטענים של טלפון - התיקון לרוב יקר וספק אם תמצא מתקן.
רוב הסיכויים שבמקרה תקלה שאיננה בשנת האחריות הראשונה אני פשוט אחליף את הכיריים,
בינתיים גם אצלי וגם אצל הרבה ממכרי הכיריים עובדים לא מעט שנים וללא תקלות,
בד"כ מחליפים אותם כשמשפצים מטבח ורוצים משהו משוכלל יותר, למשל כיריים של אינדוקציה שאזורי החימום משתנים לפי הסירים,
כיריים אינדוקציה 91 ס"מ MaxiSense IKE96654FB - א.א.ג ישראל (aeg.co.il)
משטח החימום מסתדר לבד בלי צורך למקום ספציפי או גודל תחתית ספציפית,
לי יש עוד את הכיריים מהסוג הישן, צריך לשים סיר גדול על המשטח הגדול וסיר קטן על הקטן. זוגתי מתפללת לתקלה כדי שנחליף לסוג טוב יותר ולמרות שקנינו זבל זול של אלקטרה הכיריים מסרבים להתקלקל
 

ladybug4NLP

Active member
אינדוקציה ימום מהיר מאד
אם יש לך תנור גז (עוד לא שמעתי כי לרב כולם חשמל) אז כדאי להמשיך בבישול על גז
למרות שאינדוקציה או כיריים חשמליות הן האופציה הטובה ביותר
 
אינדוקציה ימום מהיר מאד
אם יש לך תנור גז (עוד לא שמעתי כי לרב כולם חשמל) אז כדאי להמשיך בבישול על גז
למרות שאינדוקציה או כיריים חשמליות הן האופציה הטובה ביותרעשית

אינדוקציה ימום מהיר מאד
אם יש לך תנור גז (עוד לא שמעתי כי לרב כולם חשמל) אז כדאי להמשיך בבישול על גז
למרות שאינדוקציה או כיריים חשמליות הן האופציה הטובה ביותר
עשית סקר? לדעתי לרוב יש דווקא גז
 
נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
שירות הגז כבר לא מתאים ל 2022. תארו לכם שהיה למישהו בעיה בחשמל עם חברת החשמל ובגללו היו מנתקים מחשמל את כל הבניין.
 
למעלה