איני לקוח של הוט ואין לי שום רצון להיות כזה.
יש לי יס ובממירים של יס יש רובריקה של 'הגדרות מתקדמות'.
בהגדרות המתקדמות יש תתי סעיפים וביניהם 'שחזור הגדרות יצרן' ו'אתחול הדיסק'.
אתחול הדיסק אמור 'להמית' את כל ההקלטות, וזה לעומת אפשרות אחרת, שבה ניתן למחוק רק את מה שלא רצוי עבורך.
חשוב לציין, שהדיסק מוגבל בנפח האכסון שלו, וכשאת מתקרבת ל"גבול", הדיסק מתחיל לזייף או שהוא פשוט "נחסם". אז מאד יתכן שהגעת לנקודת הרוויה של הדיסק, ואת חייבת לפנות בו מקום. כדי לדעת זאת, צריך לבדוק כמה אחוזים פנויים נותרו בדיסק. לדעתי, קיימת אפשרות כזו, אך לא אוכל להסביר לך כיצד זה מתבצע.
אז מה זה שחזור הגדרות יצרן?
כשאת מתחברת בפעם הראשונה לממיר, קיימת אפשרות להתאים את הממיר ל"דרישות" הטלוויזיה.
את זה עושה הטכנאי (או הלקוח שיודע להתעסק בזה) פעם אחת, ובד"כ, אין כל צורך לגעת בהגדרות שוב, כל עוד הממיר מפעיל את אותה טלוויזיה.
אז ברגע שאת בוחרת באפשרות "שחזור הגדרות יצרן", מאד יתכן שיהיה צורך לשנות שוב את הגדרות היצרן, כדי להתאים מחדש את הממיר לטלוויזיה.
אולי לא תרגישי בהבדל ואולי כן? קשה לי לנחש "מרחוק" מה יהיה. בכל מקרה, אם תיווצר חוסר התאמה כלשהי, נראה שתצטרכי עזרה בהתאמה מחדש.
והאם זה יעזור לך לצפות מחדש בהקלטות ש"נעלמו" לך? איני בטוח בכך, כי אין לי מושג מדוע הן "נעלמו".
אז מה עושים? לא נוגעים בהגדרות היצרן, אבל כן עוברים על "מאגר ההקלטות" ומוחקים ללא רחמים את מה שמיותר. כשיתפנה לך מקום בדיסק, די סביר שהכל יחזור למקומו בשלום. ואם לא? קיים כמובן גם מצב שהדיסק נפגם.
בכל מקרה, כשמחליפים ממיר, לא נהוג להעביר דיסק קיים מממיר לממיר, והחלפת הממיר מביאה לאבדן של כל מה שאגרת בו.
מקווה שעזרתי.
ואגב, הפורום המתאים לשאלות מן הסוג הזה הוא "אודיו וקולנוע ביתי".