🍒 לא ידעתי באיזה פורום לשאול. שואלת כאן

אולי תוכלו לעזור (לא מאמינה להוט) לא ניתן לראות הקלטות.

אמרו לי לעשות שיחזור הגדרות יצרן והבטיחו שהקלטות לא ימחקו (רוצים לשלוח טכנאי. זה כבר הממיר ה/3-4)
האם באמת ההקלטות לא תמחקנה

תודה רבה ❤

רוב הזמן נח

Well-known member

אמרו לי לעשות שיחזור הגדרות יצרן והבטיחו שהקלטות לא ימחקו (רוצים לשלוח טכנאי. זה כבר הממיר ה/3-4)

תודה רבה ❤
הקלטה בממיר של הוט או יס היא בעייתית מהבסיס שלה. כי ההקלטה היא לא שלך. את לא יכולה להעביר אותה מהממיר לצפיה במקום אחר, כי ההקלטה היא קובץ עם DRM

ובתור קובץ מוגן DRM הוט יכולה לקבוע המון כללים שיגבילו את הצפייה שלו. למשל, הם יכולים לקבוע סתם כי מתחשק להם, שבקובץ עם הקלטה אחת, הם כבר לא מאשרים את מפתח ההצפנה שלו. ואז הוא לא יהיה ניתן לצפייה. או שהם יכולים להחליט שאם הקובץ הוקלט מערוץ X והלקוח כבר לא מנוי לערוץ הזה, אז גם הקובץ לא יהיה ניתן לצפייה. או שקובץ מוקלט מסוים יהיה ניתן לצפייה מספר מוגבל של פעמים.

בגלל זה בהקלטות מומלץ להשתמש במכשירים ובשיטות אחרות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הקלטה בממיר של הוט או יס היא בעייתית מהבסיס שלה. כי ההקלטה היא לא שלך. את לא יכולה להעביר אותה מהממיר לצפיה במקום אחר, כי ההקלטה היא קובץ עם DRM
הוט כן... הממיר מזוהה לכתובת ואם תעתיק אותו לכתובת אחרת הוא "ייחסם". אבל לא כך ביס. תחבר ממיר לצלחת בכתובת אחרת? הוא יפעל כי מה שמפעיל אותו זה התקשורת מהצלחת (חד כיוונית) והכרטיס החכם שבו. ואם הממיר אינטרנטי? גם אז הוא יפעל בכל כתובת.
ובתור קובץ מוגן DRM הוט יכולה לקבוע המון כללים שיגבילו את הצפייה שלו. למשל, הם יכולים לקבוע סתם כי מתחשק להם, שבקובץ עם הקלטה אחת, הם כבר לא מאשרים את מפתח ההצפנה שלו. ואז הוא לא יהיה ניתן לצפייה. או שהם יכולים להחליט שאם הקובץ הוקלט מערוץ X והלקוח כבר לא מנוי לערוץ הזה, אז גם הקובץ לא יהיה ניתן לצפייה. או שקובץ מוקלט מסוים יהיה ניתן לצפייה מספר מוגבל של פעמים.

בגלל זה בהקלטות מומלץ להשתמש במכשירים ובשיטות אחרות.

evike

Well-known member
מנהל
אני לא יודעת אילו תוכניות חשובות הקלטת ואולי נמחקו לך. אבל יש לי רעיון. חלק מהתוכניות מועלות לרשת, חלקן נמצאות גם ביוטיוב, וחלקן נמצאות באתר של הוט.
אז יש סיכוי לראותן באתרים דרך הרשת. כדאי לחפש בגוגל וביוטיוב לפי שם התוכנית. כבר קרה שמצאתי תוכניות שחשבתי לאבודות. ולאוו דווקא מוקלטות שנמחקו לי, אלא כאלה שפיספסתי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אני לא יודעת אילו תוכניות חשובות הקלטת ואולי נמחקו לך. אבל יש לי רעיון. חלק מהתוכניות מועלות לרשת, חלקן נמצאות גם ביוטיוב, וחלקן נמצאות באתר של הוט.
אז יש סיכוי לראותן באתרים דרך הרשת. כדאי לחפש בגוגל וביוטיוב לפי שם התוכנית. כבר קרה שמצאתי תוכניות שחשבתי לאבודות. ולאוו דווקא מוקלטות שנמחקו לי, אלא כאלה שפיספסתי.
נכון שאפשר וגם ציינתי זאת. אבל...
אם ברמת העיקרון, הממיר מאפשר להקליט, אז למה שלא יקליט?
הגישה למאגר ההקלטות הוא נוח וכך גם הגישה לרובריקת ה"פריים טיים".
גם הממירים האינטרנטיים (הסטרימרים) 'יודעים להקליט' פריים טיים בכל הערוצים שאת אמורה לקבל, גם אם הם לא "יודעים" לשמור הקלטות ליותר משבוע.
ונניח שראיתי קונצרט טוב, או סרט שארצה לצפות בו שוב בעוד מספר ימים עם בני משפחתי? למה שתישלל ממני היכולת הזו?

DANIAVNI

Well-known member

תודה רבה ❤
זה עצוב מה שאת מספרת
כי כשאדם עושה מנוי לשירותים הללו הוא בעצם משלם על מה שברצונו לראות, זה מה שחשוב לו.

מה שאני יכול לעזור, תרשמי בבקשה איזה תוכניות היו שם
אולי אוכל/נוכל להפנות אותך למקורות אחרים .

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
איני לקוח של הוט ואין לי שום רצון להיות כזה.
יש לי יס ובממירים של יס יש רובריקה של 'הגדרות מתקדמות'.
בהגדרות המתקדמות יש תתי סעיפים וביניהם 'שחזור הגדרות יצרן' ו'אתחול הדיסק'.
אתחול הדיסק אמור 'להמית' את כל ההקלטות, וזה לעומת אפשרות אחרת, שבה ניתן למחוק רק את מה שלא רצוי עבורך.
חשוב לציין, שהדיסק מוגבל בנפח האכסון שלו, וכשאת מתקרבת ל"גבול", הדיסק מתחיל לזייף או שהוא פשוט "נחסם". אז מאד יתכן שהגעת לנקודת הרוויה של הדיסק, ואת חייבת לפנות בו מקום. כדי לדעת זאת, צריך לבדוק כמה אחוזים פנויים נותרו בדיסק. לדעתי, קיימת אפשרות כזו, אך לא אוכל להסביר לך כיצד זה מתבצע.
אז מה זה שחזור הגדרות יצרן?
כשאת מתחברת בפעם הראשונה לממיר, קיימת אפשרות להתאים את הממיר ל"דרישות" הטלוויזיה.
את זה עושה הטכנאי (או הלקוח שיודע להתעסק בזה) פעם אחת, ובד"כ, אין כל צורך לגעת בהגדרות שוב, כל עוד הממיר מפעיל את אותה טלוויזיה.
אז ברגע שאת בוחרת באפשרות "שחזור הגדרות יצרן", מאד יתכן שיהיה צורך לשנות שוב את הגדרות היצרן, כדי להתאים מחדש את הממיר לטלוויזיה.
אולי לא תרגישי בהבדל ואולי כן? קשה לי לנחש "מרחוק" מה יהיה. בכל מקרה, אם תיווצר חוסר התאמה כלשהי, נראה שתצטרכי עזרה בהתאמה מחדש.
והאם זה יעזור לך לצפות מחדש בהקלטות ש"נעלמו" לך? איני בטוח בכך, כי אין לי מושג מדוע הן "נעלמו".
אז מה עושים? לא נוגעים בהגדרות היצרן, אבל כן עוברים על "מאגר ההקלטות" ומוחקים ללא רחמים את מה שמיותר. כשיתפנה לך מקום בדיסק, די סביר שהכל יחזור למקומו בשלום. ואם לא? קיים כמובן גם מצב שהדיסק נפגם.
בכל מקרה, כשמחליפים ממיר, לא נהוג להעביר דיסק קיים מממיר לממיר, והחלפת הממיר מביאה לאבדן של כל מה שאגרת בו.
מקווה שעזרתי.
ואגב, הפורום המתאים לשאלות מן הסוג הזה הוא "אודיו וקולנוע ביתי".

רוב הזמן נח

Well-known member
איני לקוח של הוט ואין לי שום רצון להיות כזה.
יש לי יס ובממירים של יס יש רובריקה של 'הגדרות מתקדמות'.
בהגדרות המתקדמות יש תתי סעיפים וביניהם 'שחזור הגדרות יצרן' ו'אתחול הדיסק'.
אתחול הדיסק אמור 'להמית' את כל ההקלטות, וזה לעומת אפשרות אחרת, שבה ניתן למחוק רק את מה שלא רצוי עבורך.
חשוב לציין, שהדיסק מוגבל בנפח האכסון שלו, וכשאת מתקרבת ל"גבול", הדיסק מתחיל לזייף או שהוא פשוט "נחסם". אז מאד יתכן שהגעת לנקודת הרוויה של הדיסק, ואת חייבת לפנות בו מקום. כדי לדעת זאת, צריך לבדוק כמה אחוזים פנויים נותרו בדיסק. לדעתי, קיימת אפשרות כזו, אך לא אוכל להסביר לך כיצד זה מתבצע.
אז מה זה שחזור הגדרות יצרן?
כשאת מתחברת בפעם הראשונה לממיר, קיימת אפשרות להתאים את הממיר ל"דרישות" הטלוויזיה.
את זה עושה הטכנאי (או הלקוח שיודע להתעסק בזה) פעם אחת, ובד"כ, אין כל צורך לגעת בהגדרות שוב, כל עוד הממיר מפעיל את אותה טלוויזיה.
אז ברגע שאת בוחרת באפשרות "שחזור הגדרות יצרן", מאד יתכן שיהיה צורך לשנות שוב את הגדרות היצרן, כדי להתאים מחדש את הממיר לטלוויזיה.
אולי לא תרגישי בהבדל ואולי כן? קשה לי לנחש "מרחוק" מה יהיה. בכל מקרה, אם תיווצר חוסר התאמה כלשהי, נראה שתצטרכי עזרה בהתאמה מחדש.
והאם זה יעזור לך לצפות מחדש בהקלטות ש"נעלמו" לך? איני בטוח בכך, כי אין לי מושג מדוע הן "נעלמו".
אז מה עושים? לא נוגעים בהגדרות היצרן, אבל כן עוברים על "מאגר ההקלטות" ומוחקים ללא רחמים את מה שמיותר. כשיתפנה לך מקום בדיסק, די סביר שהכל יחזור למקומו בשלום. ואם לא? קיים כמובן גם מצב שהדיסק נפגם.
בכל מקרה, כשמחליפים ממיר, לא נהוג להעביר דיסק קיים מממיר לממיר, והחלפת הממיר מביאה לאבדן של כל מה שאגרת בו.
מקווה שעזרתי.
ואגב, הפורום המתאים לשאלות מן הסוג הזה הוא "אודיו וקולנוע ביתי".
כשמקליטים תחת DRM אין לך באמת את ההקלטה. ההקלטה היא אצל הוט. הקובץ יוצר קשר עם המנגנון של הוט ומקבל מפתח שמאפשר לצפות בו. אם אין קשר או אין יותר את המפתח, הקובץ כבר לא ניתן לצפייה. לכן מאוד מומלץ כשרוצים להקליט משהו, להשתמש במכשיר נורמלי שלא מייצר הקלטות עם DRM.

תודה להסבר המפורט אבל:

1. יש כ-40% מקום פנוי

2. הממיר הותאם מזמן לטלויזיה

3. הבעיה כרגע שלא ניתן לצפות בהקלטות. לאחר שמחקתי הקלטות (היו אז 30% פנויים)

4. לא נגעתי בשחזור הגדרות יצרן. הובטח לי שלא יאונה כל רע להקלטות אבל לא סומכת עליהם

5. בעיה נוספת: מחיקת ההקלטות איטית או בלתי אפשרית. ניתן למחוק אחת כן ו2 לא

6. זה כבר הממיר ה3 או ה4. כל פעם איבדתי הקלטות חשובות. אולי אתבע אותם. הם גם לא מיידעים שההקלטות עלולות ללכת לאיבוד כי הם מזלזלים

7. לדעתי צריך להוציא את החברה הזאו מהשוק. היא כושלת מאוד מכל הבחינות. ציוד ושרות

8. רוב הנציגים תת רמה. מזלזלים וכלל לא מקצועיים. נציגים טובים יש מעטים

8. אני בחברה ההזוייה הזו רק בגלל ההקלטות והאפשרות להקליט

9. לא לכל אחד יש אפשרות כלכלית להיות ב-יס או פרטנר או כל חברה אחרת

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה להסבר המפורט אבל:

1. יש כ-40% מקום פנוי
אז לא צריכה להיות לך בעיה. אני מסתדר גם במצבים של 28% מקום פנוי.
2. הממיר הותאם לטלויזיה
ברור
3. בעיה שלא ניתן לצפות בהקלטות
איני טכנאי של הוט וגם לו הייתי, תפקידו של טכנאי שמגיע לבית הלקוח, מסתכם באיסוף הממיר התקול והחלפתו. אף טכנאי לא יבדוק את הממיר וזהו תפקידם של אנשי המעבדות. נכון שטכנאי רשאי לבדוק הגדרות, לנסות לבצע אתחולים ולהגדיר מחדש הגדרות, אבל כשהוא נכשל, הוא לא יכול להמשיך ולנסות לתקן תקלה פיזית בממיר.
4. בעיה נוספת: מחיקת ההקלטות איטית. ניתן למחוק אחת כן ו2 לא
גם זה לא נשמע תקין. אני יכול לסמן מספר רב של הקלטות ולמחוק את כולן תוך שניות ספורות.
5. זה כבר הממיר ה3 או ה4. כל פעם איבדתי הקלטות חשובות. אולי אתבע אותם. הם גם לא מיידעים שההקלטות אבודות כי הם מזלזלים
איני יודע איזה סוג של ממיר יש לך בבית. להוט יש כמה וכמה סוגי ממירים והם שונים אלה מאלה. בכל מקרה, החלפת ממיר, "מחסלת" לך את אוצר ההקלטות שאגרת. זה ידוע והיו על כך עשרות דיונים בכל פורום אפשרי. איני יודע אם את יכולה לחשוב בכלל על "תביעה", ואגב, אם נניח הקלטת תכנית מערוץ 8, ולאחר פרק זמן כלשהו, ביקשת לוותר על הערוץ, כל מה שהוקלט מאותו ערוץ "נמחק", שכן, רק היותך צרכנית של אותו ערוץ, מקנה לך את האפשרות לשמור הקלטות ממנו.
6. לדעתי צריך להוציא את החברה הזאת מהשוק. היא כושלת מאוד מכל הבחינות. ציוד ושרות
לדעתי, אם יש לך השגות בנוגע לדרכה הכושלת של החברה, נתונה לך הזכות לעבור לחברה מתחרה. בארץ קיימות כמה חברות מתחרות, וככלל, אפשר לוותר לחלוטין על ההתחברות לחברת טלוויזיה כלשהי ועדיין ליהנות מבנק של שידורים טובים, הן בחינם והן בתשלום. חשוב להדגיש, שלא כל חברה מאפשרת ללקוחותיה לצובר "בנק" של הקלטות ויש לבחון את הנושא מראש.
7. רוב הנציגים תת רמה. נציגים טובים יש מעטים
הנציגים פועלים במערכת זמנים "צפופה" ועליהם להשלים את מכסת הביקורים היומית שלהם במלואה. לכן, אין להם זמן להתעכב בבית לקוח כלשהו זמנים ממושכים, וזאת מעבר לעובדה, שיכולת הפעולה שלהם היא מוגבלת בכל מקרה.
8. אני בחברה ההזוייה הזו רק בגלל ההקלטות והאפשרות להקליט
אז לפחות חברת "יס" מאפשרת צבירת הקלטות וניתן להקליט בה תכניות רבות בממירי ה"יס מקס טוטאל" שלהם. נכון שיס אולי יקרה יותר? זו כבר מסכת אחרת. ואגב, גם ליס יש ממירים שונים, ואם תבחרי בממיר "אינטרנטי", לא תוכלי להקליט עליו. אבל כן. הוא צובר הקלטות של כל הערוצים שנמצאים ב"חבילה" שלך למשך שבוע. זה נקרא "קאץ' אפ" ובמקרים רבים זה אפילו מספיק. הבן שלי הוכיח לי זה מכבר, שכמעט כל תכנית ששודרה אי פעם, ניתנת לצפייה גם שלא באמצעות הממיר. רוב החומרים נמצאים ברשת, רק שצריך לדעת מה וכיצד לחפש.
9. לא לכל אחד יש אפשרות כלכלית כמוך להיות ב-יס
על זה איני מתווכח וציינתי זאת כבר קודם. להוט יש "מבצעים לגמלאים" ויש חבילות מוזלות. ביס זה יותר מורכב.

michal@gal

Active member
מנהל
איני יודע איזה סוג של ממיר יש לך בבית. להוט יש כמה וכמה סוגי ממירים והם שונים אלה מאלה. בכל מקרה, החלפת ממיר, "מחסלת" לך את אוצר ההקלטות שאגרת. זה ידוע והיו על כך עשרות דיונים בכל פורום אפשרי. איני יודע אם את יכולה לחשוב בכלל על "תביעה", ואגב, אם נניח הקלטת תכנית מערוץ 8, ולאחר פרק זמן כלשהו, ביקשת לוותר על הערוץ, כל מה שהוקלט מאותו ערוץ "נמחק", שכן, רק היותך צרכנית של אותו ערוץ, מקנה לך את האפשרות לשמור הקלטות ממנו.
מנסיון - אין בעיה לראות תוכניות שהקלטת מערוץ שאת כבר לא צרכנית שלו.
יש תוכניות שהקלטתי מערוצים שהיו פתוחים רק בתקופת הסגרים, ואין לי שום בעיה לראות את ההקלטות האילו למרות שעכשיו אני לא יכולה לראות את הערוץ.

רוב הזמן נח

Well-known member
מנסיון - אין בעיה לראות תוכניות שהקלטת מערוץ שאת כבר לא צרכנית שלו.
יש תוכניות שהקלטתי מערוצים שהיו פתוחים רק בתקופת הסגרים, ואין לי שום בעיה לראות את ההקלטות האילו למרות שעכשיו אני לא יכולה לראות את הערוץ.
זה DRM והוט כל הזמן יכולים לשנות את הכללים. אי אפשר לסמוך על זה.

ladybug4NLP

Active member
היתה לי את התקלה הזו. מרצוני מחקתי מספר הקלטות בהוט אבל אז קבילתי הודעה שאין יותר מוקלטים אבל יש 21%
בכונן
גם לי הבטחו בהוט שההקלטות לא יימחקו
שקר
ניסו הכל אבל לא הצליחו להחלזיר את ההקלטות וגם לא להקליט שום דבר נוסף ועדיין היה רק 21% מקום בכונן

זה קרה גם אחרי שפירמטו את הכונן

בסוף נאלצו להחליף מייר _ כונן (כי אי אפשר להעביר את הדיסק מממיר לממיר

גם אצלי זה הכונן החמישי או השישי שאיבדתי בו הקלטות.

שקלתי לעבור ליס או לפרטנר או לאחרים ולאחר בדיקה הבנתי שלא כדאי לי למרות השרות הגרוע

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
היתה לי את התקלה הזו. מרצוני מחקתי מספר הקלטות בהוט אבל אז קבילתי הודעה שאין יותר מוקלטים אבל יש 21%
בכונן
גם לי הבטחו בהוט שההקלטות לא יימחקו
שקר
ניסו הכל אבל לא הצליחו להחלזיר את ההקלטות וגם לא להקליט שום דבר נוסף ועדיין היה רק 21% מקום בכונן

זה קרה גם אחרי שפירמטו את הכונן

בסוף נאלצו להחליף מייר _ כונן (כי אי אפשר להעביר את הדיסק מממיר לממיר

גם אצלי זה הכונן החמישי או השישי שאיבדתי בו הקלטות.

שקלתי לעבור ליס או לפרטנר או לאחרים ולאחר בדיקה הבנתי שלא כדאי לי למרות השרות הגרוע
לא אגיד לך שביס אין בעיות בכלל, אבל התדירות היא הקובעת. איבדתי כבר ממירים שהיה בהם "בנק" של הקלטות, אבל יחסית למה שאני שומע לגבי הוט.. זה בטל בששים.

הרי לא תהייה כול החיים בהוט . אז מה יהייה עם ההקלטות . יום תעזבי את הוט . הלך הכול . תחזרי לטייפרקוקדר. תקליטי על קלטות . אז הכול ישאר שלך. או תקליטי על הרדיסק . על גבי מחשב

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הרי לא תהייה כול החיים בהוט . אז מה יהייה עם ההקלטות . יום תעזבי את הוט . הלך הכול . תחזרי לטייפרקוקדר. תקליטי על קלטות . אז הכול ישאר שלך. או תקליטי על הרדיסק . על גבי מחשב
יומיים לפני שהיא תעזוב את הוט, היא תעבור על כל ההקלטות. הסר דאגה מליבך

יומיים לפני שהיא תעזוב את הוט, היא תעבור על כל ההקלטות. הסר דאגה מליבך
אהה אתה מדבר בשמי..יפה. הסר דאגה מליבך. התחתנתי עם הוט. לא אעזוב לעולם

וברצינות. אני כמעט לא רואה טלויזיה..רוצה עידן פלוס. ואז לא אוכל להקליט. איזה כייף. רק שתהייה קליטה טובה ב"ה 🍒

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

וברצינות. אני כמעט לא רואה טלויזיה..רוצה עידן פלוס. ואז לא אוכל להקליט. איזה כייף. רק שתהייה קליטה טובה ב"ה 🍒
מי שרוצה עידן פלוס רוכש עידן פלוס. אז למה את מחכה?
אצלי העידן פלוס לא עובד הכי טוב, כי הקליטה לא משהו. יתכן שגם אצלך תהיה בעיה כזו, אבל צריך לבדוק.
יש גם אנטנות מוגברות שעוזרות.
ולגבי הוט? אומרים שצריך 2 לטנגו. אז מילא את, שאת מוכנה לפרנס אותם. אבל מה הם נותנים לך בתמורה? שיברון לב?

קר לי בך

Well-known member

אז תרכשי ממיר מקליט לעידן פלוס
ממיר דיגיטלי | עידן פלוס (idanplus.tv)
תשלמי פעם אחת, ומאותו רגע אין תשלומים חודשיים ותקליטי מה שבא לך בלי טובות מאף אחד.

או שתשארי עם הוט...

למעלה