🎈💐🧡ברכות חמות ל-רינת פרימו על הזכייה בפרס דבורה עומר

יעלקר

Well-known member
מנהל
1733394346005.png

אתמול הודיעו לי שזה מה שיש להגיד זכה בפרס דבורה עומר לספר נוער. הפעם האחרונה שזכיתי בפרס היתה בכיתה ב' כששלחתי שיר בנושא זהירות בדרכים לעיתון הארץ שלנו. פרסים זה כיף.
אני רוצה לברך את גיבורת הספר, אלמה באל"ף לוי, שהחליטה לפתוח את הפה ולספר את כל האמת על איך זה להיות בת 13. הזוועה! אז הזוועה שלך היא הזהב שלי, אלמה!
רעות תותי בורץ איירה את הספר בכשרון שכולם כבר מכירים ואם בטעות לא מכירים, תעקבו. היא משהו.
ואיך זה מתקשר לתקופה האיומה שעוברת עלינו עכשיו (כי הכל מתקשר)?
זה מה שיש לי להגיד הוא דוגמה איך רק כח יצירה יכול לקחת תקופת זוועות כמו גיל ההתבגרות, על כל האהבות הנכזבות ושברונות הלב, על הגוף שמתפרע לכל הכיוונים, על תחושת חוסר הערך וחוסר הוודאות ולהתמיר את כל הבלגן הכאוטי הזה לספר שהוא בועט וכועס, אבל בעיקר מצחיק.
הלואי הלואי שבעוד שנים, וזה יקח הרבה, נוכל להסתכל אחורה ולעשות עם זה משהו טוב.
ןעוד תודה מיוחדת למיכל מגן שמאז שעבדנו ביחד על הספר הזה עברה עולם ומלואו.
אני אוהבת אותך מיכל.
וגם אותך סיגל.
וגם אותך אלמה.
Reut Bortz
ראה גם תגובה

יעלקר

Well-known member
מנהל
1733394862543.png
מאייר: בורץ רעות/הוצאת תכלת/2024

תקציר

היי, קוראים לי אלמה לוי, ושמתי לב שאף אחד לא אומר את האמת על איך זה להיות בת 13.
להגיד את האמת זאת עבודה קשה, אבל מישהו צריך לעשות אותה.
למשל, בניגוד למה שראית או קראת בסדרות נוער, הבן הכי יפה בכיתה לא באמת מאוהב בך בסתר.
למשל, כשאמא אומרת "זה לא בריא", היא בדרך כלל מתכוונת "זה משמין".
למשל, שיעורי ספורט הומצאו רק, אבל רק כדי להשפיל אותנו.
למשל, ההורים שלנו נגד משחקי מחשב וטלפון רק כי הם מקנאים שלהם לא היה אותם כשהם היו ילדים.
אז זה מה שיש לי להגיד על אהבה, התחממות גלובלית, שיעורי בית עם אבא, הסלפי המושלם, מייקאובר ועוד כמה דברים קשים.
אלמה לוי – תזכרו את השם! (כי יש עוד שלוש אלמות בכיתה שלי)
רינת פרימו היא סופרת ילדים ונוער. גם היא היתה אלמה לוי בגיל 13, אולי עד היום.
רעות בורץ היא מאיירת וקומיקסאית. וכן, גם היא היתה אלמה לוי בגיל 13.

*איזו תגלית, הספר הזה! מי ידע שאפשר לכתוב ככה למתבגרות ולמתבגרים? הרי אחד האתגרים הכי קשים לסופרות ולסופרים הוא לכתוב ספר נוער אמין בגוף ראשון: לכי תשכנעי את קהל היעד שלך – שכבר למד לחשוד מראש במבוגרים המתחזים למגניבים ש"יודעים בדיוק מה עובר עליו" – להקשיב לסיפור שמתיימר לספר לו על ילדים כמוהו, ועוד בגובה העיניים. אבל רינת פרימו כנראה בלעה איזה שיקוי סודי שמשמר בה את רוח הנעורים, כי הספר שלה כתוב, הפלא ופלא, ממש כמו יומן של מתבגרת אמיתית – אלמה לוי בת ה-13, שמחליטה שאם אף אחד לא מבין אותה ואת חברותיה, היא תכתוב למענן את "ספר המתבגרות הגדול", עם כל מה שיש לה להגיד על עצמה ועל ילדות אחרות כמוה, ואם נדמה לכם שלא באמת מעניין להקשיב למה שיש לה להגיד, תחשבו שוב. כי זה מצחיק, ומאלף, ומעלף, ואין ילדה שלא תיגנב על הספר הזה, באחריות. עובדה: חברה שדפדפה בספר בחנות ספרים והתרשמה ממנו מאוד הביאה אותו למתבגרת הפרטית שלה, שעסוקה מאוד לאחרונה באיך שהיא נראית ובכמה היא שוקלת. בתגובה, דבר ראשון עיקמה הילדה את האף וסיננה "אוי נו, מה ספר עכשיו", אבל כעבור זמן-מה, כשאמא שלה הציצה לה לחדר, ראתה אותה שקועה בספר – קוראת, קוראת וקוראת! ולא הניחה אותו עד שסיימה. וכמה נדהמה האם כשראתה את הילדה למחרת בבוקר, לפני צאתה לבית הספר, עושה מה שלא עשתה מעולם בבקרים – חוזרת לקרוא בספר! ואמא שלה קלטה משהו שלא ציפתה לו: הספר הזה משמש לה כמקור העצמה! היא אשכרה בולעת כמה דפים כהכנה ליום שלה בבית הספר!
להמשך קריאה https://www.hamitlahevet.com/books/cc41a249-e252-490c-824b-70404cd75580

למעלה