00000000000, יש לי שאלה בקשר

אריק ל

New member
00000000000, יש לי שאלה בקשר

לספרות ההיכלות. קראתי בזמנו על חיבור בשם "שיעור קומה" שמתאר בפרטי פרטים את צורתו של ה'. החיבור הוא כ-6 עמודים. אשמח אם תוכל להשיג לי מידע נוסף, בייחוד אם יש לך מקור אינטרנטי שמכיל את החיבור עצמו.

סרגון

New member
מידת הזרת של היושב במרומים

איך חיבור כזה (וכל הרזים הקשורים בדמותו של האל) מתיישב עם התפיסה של אלוהים כחסר גשמיות?

00000000000

New member
זה לא מתיישב,

כל עוד אתה מעניק לחיבור פרשנות מגשימה. כמובן שהתפיסה הקבלית מעניקה לסמלים שבחיבור משמעויות אחרות לחלוטין.

00000000000

New member
הרציונל הקבלי

רואה את כל הסמלים כהתייחסויות אל המבנה של דברים אחרים. חלקם קשורים למבנה של העולם ה"רוחני" (ואת זה לא ניתן להבין בכל מקרה מכיוון שאין לזה דמיון בחושים הפיזיים) וחלקם למבנה של העולם הפיזי. מדובר בשפה שלמה עם מערכת סמלים משלה, השונים ממערכת הסמלים המדעיים. התפיסה היא שבאמצעות הבנת המבנה של העולם הפיזי - ניתן גם לשנות אותו...זה נקרא "קבלה מעשית". כדי להשתמש בזה כפיזיקה (מדע המאפשר בסופו של דבר להשתמש בטכנולוגיות מבלי להבין כיצד הן בנויות) צריך לתרגם את המערכת לסימבולים מדעיים מקובלים.

סרגון

New member
קצת איבדתי אותך כאן

מחד, לטענתך "כדי להשתמש בזה כפיזיקה (מדע המאפשר בסופו של דבר להשתמש בטכנולוגיות מבלי להבין כיצד הן בנויות) צריך לתרגם את המערכת לסימבולים מדעיים מקובלים. " - כלומר המטרה ב'שיעור קומה' היא תרגום המערכת לאותם קבועים מדעיים, בלי שתדרש הבנה שלהם, ומאידך "באמצעות הבנת המבנה של העולם הפיזי - ניתן גם לשנות אותו..." כלומר, אנחנו מתרגמים את העולם הרוחני לקבועים מדעיים, כדי שנוכל להבין את המבנה של העולם הפיזי ולשנות אותו? נראה לי שהלכתי לאיבוד בתוך ההיסקים המסולפים של עצמי. יש באפשרותך לנסח את זה מחדש, בצורה נהירה להדיוט שכמותי?

00000000000

New member
הממ.

"שיעור קומה" זה ספר קבלה, לא ספר על תרגום מערכות. לא ברור לי מה לא הבנת, אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות.

למעלה