1. אגודת ניצ"ן. 2. רכיבה טיפולית

1. אגודת ניצ"ן. 2. רכיבה טיפולית

שלום לכם. יש לי בת בכיתה ב' עם היסטוריה ארוכה של בעיות התפתחות כאלה ואחרות, חלקן קשות. כרגע היא מתפקדת בצורה סבירה, אך אני חוששת שככל שהחומר הלימודי ילך ויהיה קשה יותר, יהיה לה קשה מאוד להשתלב בכיתה. מלבד זאת, ישנן בעיות של היפוטוניה שמובילות לכל מיני דברים המקשים על התפקוד, ויש לה גם בעיה חברתית שקשורה כנראה להתפתחות התקשורת והשפה. היא ילדה נבונה ומתוקה, אבל אני חושבת שהיא עדיין זקוקה לעזרה, ולא כל-כך יודעת מה עכשיו, אחרי שמרכז להתפתחות הילד כבר לא ממש מדבר אל הצרכים שלה, לא מבחינת הגיל ולא מבחינת הבעיות. בבית הספר, המורה להוראה מתקנת איבחנה אותה ולא מצאה מה היא יכולה לעשות אתה, היא ממליצה על דברים שאין במסגרת בית הספר, כדי לפתור דברים כמו סרבול ובעיות בקליטה משמיעה. קיבלנו המלצות חמות מאוד על רכיבה טיפולית וטיפול בבעלי חיים (יש לציין שזה גם ממש מדבר אל האופי של הילדה) ויש בקרבת מקום מגורנו חווה מצוינת עם אנשים מקצוענים ומקסימים. הבעיה הגדולה היא העלות. אנחנו פשוט לא מסוגלים להוציא חמשת אלפים שקל על חצי שנה של טיפולים (אף על פי שאנו מודעים לכך שזהו מחיר הוגן יחסית לתמורה שהם נותנים אבל פשוט, טכנית, אין לנו...), ובקופת חולים ניסינו ואין על מה לדבר. מישהו יודע אולי לאיזה גורם/עמותה/משהו אנחנו יכולים לפנות די להיעזר ולו מעט במימון הטיפול? כל רעיון, גם אם התקווה קלושה, יתקבל בברכה. והשאלות האחרות: למישהו יש ניסיון עם אגודת ניצ"ן? אילו איבחונים כדאי לנו לעשות, והאם אצלם או במקום אחר? הילדה כותבת, קוראת ועושה פעולות חשבון ברמה ממוצעת לכיתה ב', אולי טיפה פחות. אבל היא מתקשה לזכור חומר משמיעה, מאוד מסורבלת, קשה לה להבין מצבים חברתיים, היא מתנהגת מבחינה שפתית וחברתית ברמה נמוכה מגילה, ועוד בעיות מבעיות שונות. בעיה קשה נוספת שלנו היא הרטבה. באיבחונים הקודמים לא נרמזו בעיות קשב וריכוז או נוירולוגיה, אלא בעיות התפתחות בלבד, במיוחד התפתחות שפתית ותקשורתית. אודה מאוד לכל עזרה, עצה, הצעה או המלצה.

Diana M

New member
שלום נדיה

בענין סיוע במימון טיפולים. א. אני יודעת כי משפחות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים, מקבלות הקלות מס. פני למס ההכנסה ובררי. ב. חלק מקופות החולים כן חתמנו על הסכמי עם חוות לרכיבה טיפולית. בררי בקופה שלך שוב, אולי בסניף לא יודעים התקשרי לסניף המרכזי ואם זה לא עוזר בררי בקופות אחרות, אולי אם תספרי בקופה שאת שוקלת לעבור פתאום מישהו כן ימצא דרך לסייע. על זכויות נוספות שלכם בנושא את יכולה ללמוד באתר מקום מיוחד. בענין איבחון הבת, מתוך מה שאת כותבת איני חושבת כי בשלב זה ניצן הם הכתובת. לדעתי עליך לפנות לרופא התפתחותי (כיום ילדים יכולים להגיע לאיבחון התפתחותי דרך הקופה עד גיל 9 ) או פסיכיאטר ילדים. יתכן והבעיה הדומיננטית אינה לקות הלמידה אלה בעיית תקשורת. שווה בירור מעמיק. בברכה, דיאנה

Diana M

New member
ובענין רופא,

רופא התפתחותי הוא רופא בעל התמחות בתחום התפתחות הילד. לרוב ניתן למצוא רופא במכון להתפתחות הילד של קופות החולים השונות או בבתי חולים. כמובן שישנם גם רופאים התפתחותיים המקבלים באופן פרטי. בברכה, דיאנה

Nellie Bly

New member
נדיה שלום

לגביי הרכיבה הטיפולית-אני יודעת בברור שקופות החולים משתתפות בעלות רכיבה-טיפולית.מומלץ לברר שוב את העיניין מול הקופת חולים שלך ומול קופות חולים אחרות. שאלה נוספת-האם הוצע לכם להכניס סייעת לכיתה?שתעזור לביתך מבחינה חברתית ולימודית?

תודה, לגבי הקופות

אנחנו במכבי ובאמת כבר די נמאס לי מזה שהם הכי דפוקים בנושא ההחזרים... אולי באמת אנסה להגיד להם שאני שוקלת לעבור. מה גם שזה נכון. לגבי הסייעת, הייתה מישהי בשנה שעברה בכיתה כמה זמן, ובעיקרון ראינו שאין ממש צורך.

למעלה