1 באפריל...

1 באפריל...

לפני שנה בערך ראיתי בקופסה סרט שנראה כמו סקופ דוקומנטרי ממדרגה ראשונה: הוא "תיעד" את חייו של איזה ניו זילנדי אלמוני אחד, ש"הצליח" להמריא באולטרלייט ממונע הראשון בהיסטוריה לפני האחים רייט, והם "גנבו" לו את כל הקרדיט, המסכן... כל הזמן חשבתי, איך זה יכול להיות, האלילים אורוול ו-ווילבור לא עשו זאת ראשונים?!!? ומי זה בכלל הקיוי השמוק הזה עם העפיפון שלו שלא שמעתי עלי מעולם? אבל בסוף לבושתי השתכנעתי... הם הראו צילומים אותנטיים ישנים כאלה עם קימוטים ומודל מוק אפ די ראליסטי, בחיי!! אח"כ ראיתי בעיתון שהסרט הזה שייך לז´אנר דפוק חדש, פוסט ניאו פרה קונטרה ריאליסטי או משהו כזה, של סרט דוקומנטרי מזוייף! כמו הסרט "פרוייקט המכשפה מבלייר". (על כמה סטודנטים אינפנטילים שהולכים לחפש איזשוהי מכשפה ו"מתעדים" את המסע שלהם ביער). דפוק דפוק, אבל כנראה אני הייתי אפילו יותר! כל מה שאפשר לאמר להגנתי הוא, שעד הסרט ההוא לא היה לי מושג ירוק שייש כזה ז´אנר... ראו הוזהרתם, אם תראו איזה תכנית יום אחד שמראה סרט על איך איזה עמלקי אחד עומד על הירח ואומר למצלמה "One small step for man... one giant leap for Amalekind" אז תדעו לא ליפול בפח! ניל היה הראשון!...

אתה לא לבד

עובד שלי שראה את הסרט סיפר לי עליו בהתרגשות. אמרתי שזה לא נשמע לי הגיוני, ואף שאלתי אנשים אחרים אם הם שמעו משהו על זה. איש לא שמע. נותר בגדר תעלומה, כי הבחור היה מאד רציני ועם תואר שני! עכשיו פתרת לי את החידה. העובד, לצערי, כבר לא בחברה (סטארט-אפ...) כך שאני אפילו לא יכול לספר לו.

צור בנר

New member
ואולי זה אמיתי...

בגליון מרץ של אחד ממגזיני התעופה, פורסמה כתבה על כך שאכן היה ניו זילנדי שביצע את הטיסה הממונעת הראשונה, כפי הנראה. הכתבה היתה ארוכה, מלווה בעדויות שונות. האם גם הם נפלו בפח?

טוב אז ככה.. (עוד פרטים)

מישהו מקוראי הפורום שלח לי דואל לגבי זה. (אני לא בטוח אם הוא רוצה להחשף אז רק אפרסם את מה שכתב:) I read the comment you made about the New Zealandic avaitor who was claimed to be the first man to fly an engined powered craft. Yes, the movie "Forgotten Silver" ( I presume you are reffering to this ) is fake. There never was a NZ film-maker Colin Mackenzy, which the movie talks about. However, there was a New Zealandic Aviator named richard Pearce as mentioned in the movie. In NZ, people still insist he flew his craft before the Wright Brothers did, and for many decades it was unknown who did fly first, however, in the 70ies it became clearer the the Wright Bros did infact beat him to the first powered flight ( I think it was revealed in a letter he wrote once ). Thought you might want to know. (you can probably find more info in The New Zealand Museum of transportation site, where I read this information. שכחתי בכלל, שחלק מה"תכנית הדוקמונטרית" לא היה על ´ממציא המטוס´ אלא על איזה במאי בדוי ניו זילנדי שכאילו המציא את טכנולוגיית ההסרטה לפני לומייר. (אם אני זוכר נכון). רגשי הנחיתות הניו זילנדים, דומים לאלו של הקנדים והרוסים (בתקופת הקומוניזם) שממש מחפשים בנרות כל שמץ של רמז לבן-ארצם שהמציא או יצר משהו דגול, או אפילו סתם איזה ממציא זר שבמקרה עצר בטורונטו כמה שעות בדרך לניו יורק... קראתי פעם בספר ריגול שברוסיה היה ידוע שרוסי ביצע את תשדורת הרדיו הראשונה לפני מרקוני, וכו´ טוב מילא דיקטטורה, אבל גם בקנדה גאים באלאניס מוריסט ובל (להבדיל...) כאילו היו כל חייהם תושבי קבע קנדים, ובעצם בשלבים העיקריים בקריירה שלהם בכלל לא חיו בקנדה... הם גם גאים פחד ביצור הזה שיושב אצל דייויד לטרמן מאחורי הפסנתר, מנגן שני תווים כל התכנית ובעיקר צוחק כל פעם שלטרמן צוחק... (למדתי באוניברסיטה בקנדה, והבנתי די מהר שזו אחת מכמה פרות קדושות שם שקצת מסוכן (אבל מעניין...) להעביר עליהן ביקורת... אולי הכל מרגשות נחיתות שייש להם כנראה משום שקנדה המדינה השנייה בגודלה בעולם, נוטפת אוצרות טבע, 30 מיליון איש אבל יחסית לכך השגים כלכליים/טכנולוגיים לא מי יודע מה... (בייחוד אם משווים למדינה פיצפונת כמו ישראל בה על כל 1000 אזרחים יש סטארט אפ... [להערכתי])

רז בג

New member
קונצנזוס קדוש../images/Emo61.gif

אין בעייה לעלוב בקנדים על המחסור בהישגים כלשהם, הם לקחו בכ"ז מדליית זהב בהחלקה על הקרח (לאחר מאבק עם השופטים הצרפתיים והרוסים הרמאים) וכמובן זהב בהוקי ובכך הסתיימה התרומה שלהם לעולם ל-4 שנים הבאות. הדבר שמאחד אותם זה המחשבה שהאמריקאים טיפשים בורים ומרוכזים אך ורק בעצמם,אם אתה מסכים עימם בנושא זה, אתה "אחד משלהם" והכל נסלח. ד.א לא ידעתי שהקירח של לטרמן הוא קנדי, אני מעדיף בכל מקרה את התוכנית עם הגיטריסט השחור מלוס אנג´לס.

לא רק שלא הסכמתי...

אלא "העזתי" בחוצפתי הרבה להודיע לקנדים ששוחחתי איתם, שאלמלא חוזקה של ארה"ב, כל הקנדים היו מדברים היום רוסית (אבל מצד שני עדיין היו משחקים הוקי, אז אולי לא היה אכפת להם כל כך.) כצפוי הם מאוד התרגזו מזה... דעתי על קנדה לא כל כך שלילית, מדינה שלווה ונחמדה, אבל כנראה לא כל כך בשבילי בשלב זה. (יותר מדי נימוס ותקינות פוליטית, אני רגיל לדבר אל אנשים במשרד בארץ בצורה שבקנדה היתה גוררת תביעות של מיליונים...) מה שכן, הדבר היחיד שאני באמת מעריץ אצלם זו ההפרדה המוחלטת בין דת למדינה, הסברתי להם שאדם בארץ לא יכול להיקבר אם אין לו דת "רשמית", הם פשוט לא יכלו לתפוס את זה... גם לא הבינו איך לאתאיסט כמוני רשום יהודי בתעודת זהות (גם אני לא מבין את זה...)

למעלה