1.מה דעתכם על מחאת לוחמי המילואים?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כאות מחאה על מעצר תשעה לוחמי המילואים במתקן הכליאה 'שדה תימן', בחשד להתעללות במחבל, שאר לוחמי המילואים החזירו את נשקם.

2. מה דעתכם על המפגינים?

עשרות מפגינים פרצו למחנה שדה תימן בדרום, שבו מוחזקים מחבלי חמאס מעזה, שעה קלה לאחר שנודע על פשיטת המשטרה הצבאית על המחנה - שבמסגרתה עוכבו לחקירה תשעה חיילי מילואים החשודים בהתעללות מינית קשה במחבל נוחבה

משתפרת1

Well-known member
כאות מחאה על מעצר תשעה לוחמי המילואים במתקן הכליאה 'שדה תימן', בחשד להתעללות במחבל, שאר לוחמי המילואים החזירו את נשקם.

2. מה דעתכם על המפגינים?

עשרות מפגינים פרצו למחנה שדה תימן בדרום, שבו מוחזקים מחבלי חמאס מעזה, שעה קלה לאחר שנודע על פשיטת המשטרה הצבאית על המחנה - שבמסגרתה עוכבו לחקירה תשעה חיילי מילואים החשודים בהתעללות מינית קשה במחבל נוחבה
א. הבעיה הבסיסית היא שכל כך הרבה חלאות נשארו בחיים.
ב. ההאשמות מבוססות על עדותו של החלאה. המואשמים טוענים שעמיתיו עשו את זה. הפרקליטות טוענת שיש עדויות. אני מייחלת לכך שגירסת החיילים אמיתית.
ג. אם חלילה יתברר שהם עשו את זה (תגידו, אתם רואים עשרה ישראלים אונסים גבר, מה שאצל הנוחבות זה סטנדרטי) אני אתקשה לאהוד אותם.
ד. פעם נוספת סעיף א.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל

2. מה דעתכם על המפגינים?

יש לי רגשות מעורבים. מצד אחד אין לי שום בעיה עם חקירה, במקרה של חשד אמיתי להתעללות או ביצוע עבירה כלשהי. העובדה שמדובר בלוחמי צה״ל לא מעלה ולא מורידה לדידי לענין זה. אולם הצורה בה זה נעשה, כאשר ברי לכו״ע ש90% מהמטרה היה הצגה להאג, זה לא מקובל עלי. עם כל הכבוד לרצונה של ישראל להפגין שיש לה מערכת משפט נשכנית ומתפקדת, שבוחנת וחוקרת בעצמה טענות בסגנון הזה, זה לא צריך לבוא על חשבון הלוחמים. גם לא אם יתכן ששגו או חטאו.

במקום כל ההצגה הזאת יכול היה מפקד היחידה לקרוא לחיילים הרלוונטיים, אולי עם חוקרי מצ״ח בחדר, להעביר תשאול ראשוני ובמידת הצורך לעצור את החיילים הנחקרים. במקרה כזה היינו שומעים על כך בדיעבד במקרה הטוב וכל המשך האירועים וההפגנות על מראותיהם הקשים היה נמנע. אבל העדיפו לעשות אבו-עלי ולהעלות הצגת תיאטרון לפרוגרס ואלה התוצאות.

דיברגנט חדש

Well-known member

1.מה דעתכם על מחאת לוחמי המילואים?​

2. מה דעתכם על המפגינים?

1. אם לא היה את מחאת חיילי המילואים ה0מולנית, הייתי כותב שזה פסול, אך הורגלנו שזה תקין.
  2. הנשים נשארות לבד בבית ומטפלות בילדים ובתחזוקת המשפחה לבדן, הגברים קורסים מהניתוק מהמשפחות והמלחמה המתמשכת וכאות הוקרה, מחפשים אותם ומדקדקים בכל מעשיהם כנגד המפלצות ושמים אותם בכלא (n) באמת, שיש גבול לכל תעלול, כמה שאני לא בעד להתערב בענייני הצבא, אני לא רואה כאן עניין צבאי אלא מדיני נטו, זאת החלטת מערכת המשפט שמנותקת מהעם.
    הרפורמה מתחייבת לאשרור אתמול וישא"ק|!|
  3. כמובן, שהמהלך משרת את האויב כפי שמחאת ה0מולנים שירתה והביאה עלינו את אסון ה-7.10, אך איזה עוד דרך יש לשים קץ לתופעת זלזול בחיילינו במקום לגבותם?

נסיך.333

Well-known member
אני הייתי שולח את כולם הבייתה, שהפרקליטה תבוא לשמור עליהם

Harrington

Well-known member
מנהל
מצד שני נסיך. חייל טוב לא צריך לרדת לרמתו של מחבל.
את צודקת. אבל בכל זאת יש הבדל. בעוד המחבל עושה את מה שהוא עושה כדי לפגוע ביהודים באשר הם כאלה, החיילים, ככל שבכלל עשו את המיוחס להם, עושים זאת מתוך נקמה על אחיהם היהודים שנפגעו מהנבלה. ר״ח גם אם שניהם עשו את אותו מעשה, הנסיבות מבדילות ביניהם מרחק שמיים וארץ.

SupermanZW

Well-known member
דעתי היא "עין תחת עין", מה שעשה המחבל מצדיק את מה שעשו לו. חבל שלא השתמשו בחרב במקום מקל של מטאטא וחבל שלא חתכו לו את הג'ניטליה ללא הרדמה.

Harrington

Well-known member
מנהל
דעתי היא "עין תחת עין", מה שעשה המחבל מצדיק את מה שעשו לו. חבל שלא השתמשו בחרב במקום מקל של מטאטא וחבל שלא חתכו לו את הג'ניטליה ללא הרדמה.
חולק עליך. לא רואה ענין בחרב. לדעתי עדיף חרמש, להכניס ולהפעיל כשהוא בפנים.

למעלה