1.מה ההבדל בן?

GoldenEyes

Well-known member
אשם
לנאשם
2. פושע ששילם את חובו לחברה, תמיד ישאר חשוד?

אשם=אחראי לתוצאה , וגם לא חף מפשע
נאשם= אדם שהועמד לדין פלילי, ונטען נגדו שעבר עבֵרה. בדין יוחלט אם אשם או חף מפשע

לגבי 2 . תמיד חשוד לצערנו

דיברגנט חדש

Well-known member
נאשם= אדם שהועמד לדין פלילי, ונטען נגדו שעבר עבֵרה. בדין יוחלט אם אשם או חף מפשע

ההבדל הוא הסדר הכרונולוגי של הדברים, קרי קודם כל, נאשם ואח"כ ייקבע ע"י הפוסק, אם אשם או לא.

שמלת תחרה1

Well-known member

ביבי עדיין בגדר חף?
הבהרה, אינך מכיר את סגנון כתבתי, התשובה ידועה ליB-) אבל יש לי מטרה.

משתפרת1

Well-known member
אשם
לנאשם
לגבי 1- ההבדל מובן מאליו וידוע.
לגבי 2- מי ששילם את חובו רשאי לחזור לחיים רגילים בחברה, אך מכיוון שכבר נכשל הוא לא יכול לקבל הזדמנות להגיע למצב דומה לזה שהכשיל אותו. למשל- לא תחזירי את אתי אלון לנהל סניף בנק, למרות שרוב הסיכויים שהיא תיזהר פי מאה מפיתויים. לא תחזירי את אהוד אולמרט להנהגת מפלגה גדולה עם סיכוי לראשות ממשלה. תמנעי מפדופיל שריצה את ענשו משרות בבתי ספר או בגני ילדים.
ישנה איזו החרגה לגבי משרות ציבוריות. לטעמי דרעי, חכם ככל שיהיה, לא צריך היה להיות מורשה לחזור להנהגה ציבורית.

שמלת תחרה1

Well-known member
ההבדל בין אשם לנאשם הוא..
אשם הוא אחרי שהשופטים הכריעו וקבעו את העובדה אחרי חקירה
ונאשם שבן האדם נמצא בחקירה ומחכה להחלטת השופטים
תטדה צביוש. מקווה שכול הקוראים לביבי מושחת וכבר קוראים לביב אשם מושחת לך הבייתה, מבינים שביבי עדיין לא נאשם בדבר.

משתפרת1

Well-known member
תטדה צביוש. מקווה שכול הקוראים לביבי מושחת וכבר קוראים לביב אשם מושחת לך הבייתה, מבינים שביבי עדיין לא נאשם בדבר.
לדייק: הוא כן נאשם. הוא היה חשוד עד שהוגש נגדו כתב אישום ומאז הוא נאשם. אבל עד כה הוא לא הוכרז אשם ע"י בית המשפט, שהוא הגוף הרלוונטי לקבוע זאת.

Harrington

Well-known member
מנהל
1. כמו ההבדל בין 'מחר אני עושה טסט לאוטו הטרנטה שלי' ל'האוטו הטרנטה שלי עבר טסט'. במילים אחרות, ההבדל תיאורטי למעשי, בין אולי לוודאי, בין תחילת הליך לבין סופו.

2. בעיני אנשים מסוימים כן, אבל זה יהיה בעיקר מסיבות אג'נדאיות שלא ממש מבוססות על ענייניות יתרה. בעיני אחרים לא. זה מן הסתם גם תלוי בנסיבות של המקרה.

SupermanZW

Well-known member
אשם
לנאשם
אשם - מבחינה משפטית מי שהורשע ע"י בית המשפט, מבחינה פרקטית מי שביצע פשע.
נאשם - מבחינה משפטית מי שהוגש נגדו כתב אישום, מבחינה פרקטית מי שמאשימים אותו.
גם פושע ששילם את חובו לחברה תמיד ישאר חשוד, הרי תכונות אופיו גרמו לו לפשוע וזה לא משתנה, הוא תמיד יהיה מועד לפורענות ואי אפשר יהיה לסמוך עליו בעניין הקשור לפשע, זה לא אומר שאי אפשר לסמוך עליו בעניינים שאינם קשורים לפשע כלל. למשל: אם מישהו פדופיל אסור לתת לו להתקרב לילדים, לעומת זאת הוא יכול להיות אחראי על כספים במידה ואין לו גישה ממקום עבודתו לילדים, לעומת זאת על גנב אי אפשר לסמוך בענייני כספים ורכוש, אבל יכול להיות שיש לו כישורי הוראה והוא יכול להיות מורה טוב. עבריין מורשע יש להרחיק מתפקידים שבהם הוא צפוי/עלול לבצע שוב פשע שביצע, אך בתחומים שאינם קשורים אין סיבה לחשוש.

למעלה