1:1 בתמונע - ביקורת הופעה.

FooK MI

New member
1:1 בתמונע - ביקורת הופעה.

ובכן, להופעה הזו היו לי הסעות הלוך וחזור, ואת הכרטיס קיבלתי כאן בחלוקה, וכשהכל מסתדר לך כל כך בקלות (ובעיקר, בחינם) לא מגיעים עם עודף ציפיות. גם העובדה שלא שמעתי מעולם את האלבום שלהם, אלא רק שירים מפוזרים מתוכו, הוסיפה לכך שבאתי להופעה בשביל להנות מהערב, לאו דווקא מההופעה עצמה. למרות ובגלל, הופתעתי לטובה. ובכן, נתחיל מהדברים הטובים. ההרכב מצויין. דבק אינם לטעמי כל כך, וגם את הכתיבה של המשורר (שאת שיריו הם הלחינו וביצעו במסגרת הפרוייקט 1:1) אני לא אוהב, בלשון המעטה. אבל שניהם יחד מכסים זה על הפגמים של זה, והתוצאה באמת מוצלחת. השירים שלהם לא רעים בכלל, והפלייליסט הייתה בנויה כך שכל השירים התבלטו, אבל אף אחד לא האפיל על האחרים. גם הביצועים היו מצויינים, והם הכניסו לשירים הרבה יותר חיים משיש בהם באלבום - קצת יותר חשמלית מאקוסטית, ושירה קצת יותר משוחררת. אבל מה, ההופעה בישיבה - וזה היה סיוט. היו בערך 12 שירים (קצר, אבל קולע), ומתוכם רק שניים התאימו להופעת ישיבה. כל השאר דרשו שיעמדו וירקדו (או סתם יצעקו) איתם, אבל השילוב של האווירה בתמונע עם הקהל היבש מהרגיל גרם לי להרגיש כמו בקונצרט קלאסי, ו, עם כל הכבוד לרצינות התהומית של המבצעים והמאזינים כאחד (ובמהלך ההופעה, ברגעים של כיוון הגיטרות, הסולנית אמרה ש'כמו שאתם רואים, אנחנו לא אוהבים לדבר, אנחנו לא מספרים בדיחות או סיפורים קצרים בין השירים', וחבל), זה עדיין מופע רוק. כל עוד זה לא ערב הקראת שירה, יש מקום להבלים כמו בדיחות בין השירים או קהל ששר ורוקד. נקווה שההופעה הבאה תהיה כבר בבארבי. :)
 

zippa

New member
דעה שונה למדי

אני דווקא הגעתי עם עודף ציפיות, מאחר ואת הדיסק טחנתי לאחרונה, ולמרבה הצער הפרויקט כמעט ולא מופיע אז החשק שלי להופעה רק הלך וגבר עם הזמן. אחרי ההופעה המדהימה של אסף ארליך התחלתי לחשוש שהציפיות שלי יכולות רק להתנפץ (כי לא ייתכן שאני אזכה ל-2 הופעות מדהימות בפחות משבוע). ואכן, זו לא היתה הופעה באותו סדר גודל, אבל היא היתה מוצלחת ביותר. גורם יודע דבר טען ש"היו אנרגיות מוזרות" בהופעה אתמול. לא הצלחתי להבין לגמרי על מה הוא דיבר, אבל ייתכן שהוא צדק. אני אצטרך ללכת לעוד הופעה כדי להשוות, ואני מן הסתם אעשה זאת, כי מאד נהניתי אתמול. אני חושבת שזו הופעה שנהנים בה הרבה פחות אם לא מכירים את השירים מראש. יש משהו במילים האלו, של ערן בר גיל, שפשוט דורש התעמקות מסוג אחר ושמאד מוסיף להנאה מההופעה. אני ממליצה בחום רב על רכישה של הדיסק, לא פחות בשביל ספר השירים (שכולל רבים וטובים שלא הולחנו) שמגיע איתו מאשר בשביל המוזיקה. השירים עוסקים, רובם ככולם, בכתיבה. ובאופן אישי אני מרגישה חיבור עז אליהם בתור מישהי ששנים רבות התעסקה, ועדין מתעסקת, עם כתיבה ועם ספרות. מעניין מה היה קורה אם לערן בר גיל לא היה קול שמתאים להקראה, ולדעתי יש לו חתיכת קול. לראות אותו עומד על הבמה, עוצם עיניים, אם אני לא טועה, מרוכז במילים שלו עצמו - דברים כאלו מזכירים לי למה אני כל כך אוהבת הופעות. אני מאד אוהבת את דבק, ואני ממש מעריצה את האנרגיות של בעז ריינשרייבר. הבחור הזה פשוט פצצה של אדרנלין ולראות אותו זז על הבמה זה לא פחות מתענוג. שילוב הפעולה והקולות שלו עם מור שטייגל גם כן מהנה (לא פלא, השניים נשואים). ובכלל, לשטייגל יש קול מגוון להפליא. ההופעה עצמה דומה מאד לדיסק - סדר השירים זהה ורק העיבודים קצת יותר רוקיסטיים. אבל ההדרן הפך את ההופעה למשהו מיוחד - דבר ראשון, קיבלנו הצצה לחלק הבא של הפרויקט, "ברזל בחזקת ברזל". גדי רונן ביצע לבד שיר עם הקלידים, ואחרי זה היה ביצוע נוסף, ואנרגטי ביותר, ל"לב שחור". ובאותו רגע היה גם לי קשה במיוחד עם הישיבה. כנראה שהגעתי משוחדת, מאחר והדיסק הזה הוא אחד מהאהובים עלי, אבל אני באמת חושבת שזו היתה הופעה טובה. מומלץ. ולמי שמעוניין להכיר - http://www.myspace.com/echadchelkeiechad (שימו לב לרשימת החברים המכובדת שלהם :) )
 

dafi daf

New member
../images/Emo45.gif

אני אמנם מעט משוחדת להסכים אבל בכל זאת. זו ההופעה השנייה של שלהם ואני חייבת להודות שהיא הייתה הרבה פחות מוצלחת מהראשונה,אולי כי ידעתי כבר לקראת מה אני באה או אולי כי לא היה לי יותר מדי כוח ביום שבת אבל משהו באנרגיות היבשושיות והכבדות גרם לי להנות הרבה פחות. הקול של מור שטייגל יוצא מן הכלל לטעמי,אני כל פעם מופתעת מחדש מהעובדה שהוא נשמע בדיוק כמו באלבום,כל כך נקי ולא ערוך. בקיצור,נהנתי. אני מקווה שעד הפעם הבאה הם ישתפשפו קצת,יעמידו את הוופעה ויחליפו את הקהל בדרך. ואה,כן,גם יקנו את הספר ההוא של "101 קטעי קישור לפרפורמרים ביישניים".
 
למעלה