1+1 - 1 = 40

1+1 - 1 = 40

קיום שונה. מציאות שונה. 1+1 יכול להיות שווה 40 תנו לי שניה להסביר לפני שזה נשמע סתום ולא ברור בעולם שבו אני חיים ישנם כמה הנחות יסוד, (אקסיומות) שאנחנו מתיחסים אליהם כמובן מאליו. 1+1 תמיד יהיה שווה שתים, המתחכמים יגידו 11 אבל לפי כללי ההגיון שלנו תמיד אחד ועוד אחד יהיה שווה שתים. ויש עוד כמה דוגמאות, נפסח עליהם. אני בטוח שגם אתם יכולים להוסיף משלכם אבל בלימודי מתמטיקה ברמות הגבוהות ביותר ישנם לימודים של מתמטיקה לא אקסיומית. מתמטיקה שונה מכללי ההגיון. צוותים של גאונים יושבים ומנסים לשנות את חוקי המתמטיקה הבסיסים ביותר. הם יוצרים בסיס לעולם אחר, שונה ממה שאתם מכירים תארו לכם מה היה נבנה פה עם היו פשוט מתיחסים לחוקים אחרים ! ואל תגידו שזה לא אפשרי, אם הייתם אומרים למישהו לפני 40 שנה לספור מ1 עד 20 הוא היה סופר את זה בצורה שכל אחד ממכם מדמין לעצמו אבל אם תבקשו ממחשב לשמור בתיקיה 20 קבצים שלכול קובץ יש מספר בתור שם ואז ההיתם מבקשים מהמחשב להציג את הסדר לפי המספרים הוא יציג את ה 10 אחרי ה1 ואת 2 אחרי ה10 ואת 9 אחרי ה20

IC4

New member
ולאן אותם גאוני קבלה הגיעו?

טוב לא קבלה פשוט ראיתם את הסרט פאי? והדוגמא של המחשב לא אומרת כלום כי הוא לא מתחשב לזה בתור מספר אלא תו... שיהיה ברור אני לא ציני רק מנסה להבין את הנקודה ..

lin23

New member
סרט מדהים!!!

לגבי המחשב, זו אלגברה בוליאנית...זה מה שהוגדר לו...

TomerZimmermann

New member
bwp זה בשבילך...

מתמטיקה היא אינה מדע אלא תורה. מה הכוונה? אין הוכחות לכך שאחד ועוד אחד זה שתיים. זה סך הכל מערכת יחוס שאנחנו המצאנו לעצמנו. ולכן זה לא משנה על פי איזה מערכת ייחוס תעבוד, אתה תגיע לאותם מסקנות (bwp, משום מה נראה לי שאמרת את זה כמה פעמים ולכן הכותרת. יכול להיות שאניטועה) יכול להיות שמה שאתה התכוונת אליו הוא זה: כולנו לומדים שקווים מקביליים לעולם לא יפגשו אבל זה ממש לא נכון. כולנו לומדים שלמשולש יש 180 מעלות, מה אם אני אוכיח לכם שאני יכול לצייר משולש עם שתי זוויות בנות 90 כל אחת? זה מה שנקרא גיאומטריית הכדור. תנסו את זה. קחו כדור וציירו עליו שתי קווים מקבילים, הם יפגשו בקטבים. אותו הדבר לגבי המשולש, נסו ותראו שאפשר לצייר משולש כזה על כדור. למה זה עוזר? אין לי מושג. אני מניח שיש חלקים שלמים בפיזיקה שמתבססים על זה. נכון, יש גם תורות מתמטיות שמתבססות על הנחות שונות מ 1+1=2, אבל למיטב ידיעתי הן לא שונות מהמתמטיקה שלנו אלא פשוט מתבססות על מערכת ייחוס שונה אשר גורמת לכך שבעיות מסויימות (פיזיקה\מתמטיקה לגאונים) יהיו פשוטות\הגיוניות יותר.

Cruvi7

New member
זה תקף לכל דבר

זה הכל תוצאה של מוסכמות חברתיות גלובליות שהתחזקו עם השנים. קחו לדוגמה כסא. למה יושבים על כסא? למה קוראים לו כסא(בכל שפה, זה לא משנה)? אם תכתבו הרבה פעמים איזו מילה, אתם תקלטו משהו נורא מוזר, אין שום היגיון בכתיבה שלה.

IC4

New member
what the fuck is fucking u ../images/Emo13.gif ?

העיקר שהמציאו מילה ברור שזה משעשע להתיחס למילים באופן כל כך מגוחך אבל לתקוף את חוסר ההגיון שבדבר? זה כבר להאשים ענבים שהם סגולים!

TerminalFrost

New member
ברוווור

זה הרי מובן לכולם, שאנחנו חיים את החיים שלנו מנוקדת מבט מסויימת, וכולנו חושבים על החיים שלנו מנקודת מבט מסויימת ומוסכמת, זה לא חדש. וזה גם לא חדש שלפעמים צריך למצוא נקודת מבט שונה כדי לעשות דברים פשוטים יותר (ספירה בינארית והקסאדצימאלית למשל, שעולם המחשבים עושה בהן שימוש נרחב כדי להקל על חישובים ואפילו על בניית חומרה) השאלה היא - האם אנחנו צריכים לשנות את נקודת המבט שלנו? אם נקודת המבט הזו על החיים עובדת כבר כמה אלפי שנים, למה לשנות? ומה נמצא שם כשנשנה את נקודת המבט? נצטרך להמציא תורת מספרים חדשה, או צבעים חדשים, או חומרים חדשים - כאב ראש!

למעלה