1/2
- יכולים להמליץ לי על תנור אפיה ?

RSPA

New member
1/2
- יכולים להמליץ לי על תנור אפיה ?

התנור שלי מתפקד לא טוב ואני חייב להחליפו לאחר הרבה הרבה שנים.
מבקש המלצותיכם לתנור אפיה משולב (גם עם כירים גז) מדגם שקיים כעת בשוק (לא משהו מהדגמים הישנים שלא ניתן להשיגם כבר) ושיהיה עם פיקוד ידני (ולא דיגיטלי).

אשמח לשמוע על משהו שאתם מרוצים ממנו או שמעתם שהוא טוב.

ladybug6

New member
אני מחפשת אחד בילט אין

וכל כך לא יודעת מה לבחור שכבר כמה חודשים מתמהמהת עם העניין ולא קונה

RSPA

New member
אם זו היתה אופציה עבורי הייתי הולך על הרוזייר

יש להם היום דגם אחד או שניים שמיובאים לארץ ושמיוצרים בצרפת.
הייתי בוחר אחד מהם - אפילו שיש לו פיקוד דיגיטלי (מה שאותי מעט מרתיע).

ladybug6

New member
האמת שיש מלא דגמים בזאפ

אין לי מושג איך לבחור ומה המשמעות והבדלים ביניהם. גם טווח המחירים ענקי.
יש לך המלצה לדגם ספציפי?
ולמה דווקא החברה הזו? מעולם לא שמעתי עליהם (מצד שני מעולם לא היה לי תנור אפייה אז מה אני מבינה בזה)

RSPA

New member
טוב, הסבר קצר

התנור הנוכחי שלי הוא רוזייר צרפתי. הוא שימש אותי הרבה הרבה שנים (יותר מ-15 שנה....) בלי אף תקלה ועם ביצועים מדוייקים. קניתי אותו לאחר שהומלץ לי על תנור איכותי עם מסורת יצור ובקרת איכות מן המעולות שיש. והוא אכן לא איכזב.
אם היו להם בשעה זו תנורים משולבים עם גז בגודל סטנדרטי - הייתי קונה אותו שוב. אבל אין להם כאלה בארץ אלא רק ברוחב 90 ס"מ שלא נכנס אצלי לשום נישה במטבח. אם הייתי קונה תנור בילט אין שלהם (ויש להם מבחר גדול) הייתי הולך רק על דגם שמיוצר ממש בצרפת ולא במקום אחר. ממה שאני מבין יש להם כרגע שני דגמים שמיוצרים בצרפת.
לא יודע מה המחיר שלהם אבל זה בהחלט נתון שצריך להיכנס לשיקולים הסופיים.
ראי כאן באתר של רוזייר על אודות החברה. [URL]http://www.isfar.co.il/?CategoryID=725&ArticleID=2087[/URL]
וזה התנור שהייתי קונה (למרות שהוא דיגיטלי) [URL]http://www.isfar.co.il/?CategoryID=894&ArticleID=2722[/URL]

חוץ מזה קצת על שיקולים בקניית תנור והמלצות של טכנאים (שמפורסם לגביהם שהם טובים ואין לי מושג כמה זה נכון) לגבי תנורים, תוכלי לקרוא כאן > [URL]http://www.midrag.co.il/Products/Products29.asp[/URL]

מקווה שיהיה לך לעזר.

ladybug6

New member
תודה רבה! הוא אכן נראה מעולה

אבל חורג משמעותית מהתקציב שלי.. קיוויתי לא להוציא מעל 2000 או לחרוג ממנו רק במעט.
אני יודעת שיש משמעות למחיר הגבוה אבל עד היום הסתפקתי בטוסטר אובן מעאפן של 300 שקל ואין לי טענות.. והאמת היא שהסיבה העיקרית שאני עוברת לתנור זה כי את הטוסטר אובן אי אפשר לשים בארון בילט אין ואין לי מקום נוח בשבילו. כך שהסטנדרטים שלי לא כאלה גבוהים מלכתחילה..

octopussyisback

New member
יש לי את הדגם המקביל שאינו פירולטי

הוא בסדר, לא משהו מיוחד.
הרבה אפשרויות להפעלת גופי החימום, הטורבו והפן.
לא מתנקה בקלות.
אדים שמצטברים על החלון במהלך קירור התנור או הכנסת תבנית עם מזון חם (מבלי להפעיל התנור)
מתנזלים החוצה מהתחתית ומעצבנים...

מירי571

New member
ההמלצות במידרג מדברות בכלל על בוש..

לי יש את התנור הבא: http://www.bosch-home.co.il/קטלוג-מוצרים/תנורים/תנורי-בילד-אין/תנורי-בילד-אין.html
&nbsp
מומלץ מאוד וזה הבוש השני שיש לי, הראשון קיבלתי בירושה מההורים אחרי 12 שנים שהוא עבד אצלם ואצלי הוא החזיק עוד 4..
&nbsp
נ.ב חברה טובה אמרה לי שאין הבדל בין בוש לסימנס.. מישהו מכיר/יודע להסביר על זה?

RSPA

New member
בוש, סימנס וקונסטרוקטה מיוצרים ומשווקים עלי ידי קונצרן BSH.

ella100

New member
שווה לבדוק ולהכיר,לפני שמחליטים.

רוזייר תמיד מיוחדים וחדשניים,עם הברקות שאין לאף אחד.
&nbsp
יצא לי להתנסות לאחרונה עם תנור של בוש.
מעולה.
עדיין-הייתי בודקת תחילה את המבחר של רוזייר ואז משווה מכל הבחינות.

אני מאד מרוצה מהקינג שלי

קניתי אותו אחרי שהאלקטרה האהוב התקלקל ללא אפשרות תיקון, וכבר לא היו דגמי אלקטרה כאלה בשוק
הדבר היחיד שאין לו והייתי רוצה, זה טיימר שגם מפסיק את פעולתו, כמו שהיה לי באלקטרה. כאן, הטיימר רק מציין שעבר הזמן. לקח לי זמן להתרגל לזה.
יש לי חברו שמאד מרוצות מתנור בוש, אצלי הביתה לא נכנס תנור גרמני

RSPA

New member
תודה. התוכלי לומר לי את מספר הדגם שאצלך?

זה צרוף מקרים מענין, שכן לאימי יש תנור קינג מעולה מהדגמים הישנים והטובים וחשבתי לקנות משהו כמותו. אולם, אין ממנו יותר בשוק.
אגב, רוב התנורים כיום (מאלה המיובאים לארץ) מיוצרים בתורכיה (נדמה לי שגם בוש "הגרמני"). אני מעדיף משהו אירופאי (עם בקרת מוצר רצינית וחומרים איכותיים) דוגמת תנורים המיוצרים בצרפת (למשל חלק מדגמי רוזייר) וגם גרמניה (למשל חלק מדגמי אלקטרולוקס) על פני תנורים מתורכיה. גם מאיטליה אני מעדיף לקנות מאשר מתורכיה.
מענין היכן מיוצר היום הקינג ?

אני לא מוצאת את מספר הדגם, סורי!

קניתי אותו לפני כארבע או חמש שנים. אמרו לי אז שהוא מיוצר באיטליה, אם אני לא טועה.
ארבע להבות, אחת מהן טורבו. טורבו בתנור - לא הייתי קונה בלי.
לאחותי יש סאוטר בן כשש שנים והיא מאד מרוצה ממנו.

gs1234

New member
הטיפים שלי

אין לי דגם ספציפי, אבל אני חייב לציין כמה דברים, מהניסיון שלי.

- תנורי בילט אין בדרך כלל הרבה יותר טובים מתנור עומד עם כיריים מעליו.
- חשוב מאד שהתנור יגיע עם רשת אחת או יותר, ותבנית אפייה לתנור אחת או יותר. פעם היה לי תנור עם רשת אחת וללא תבנית, ולא הצלחתי למצוא עבורו רשת נוספת או תבנית מתאימה.
- דווקא שליטה דיגיטלית יותר שימושית משליטה ידנית, כי אפשר לתכנן את תחילת האפייה למועד מאוחר יותר. עשיתי את זה כמה פעמים.
- כדאי לבדוק המלצות בארכיון של פורום מתכונים.

יוספה 51

New member
נקודה חשובה נוספת זה מסילות. כלומר- שאפשר להוציא את התבשיל

על המסילה ולבדוק עם שתי ידיים ולא להחזיק באחת...

מירי571

New member
אכן כן, מסילות זה שדרוג רציני..

אכן כן, מסילות זה שדרוג רציני.. זה מסוג הדברים שכשאין לך אתה לא יודע מה אתה מפסיד! וכשיש לך אתה לא יודע איך הסתדרת לפני זה בלי ..
בכל מקרה הדגם שעובד אצלי (עם מסילות..) זה הראשון ברשימה.
תנורים

נכון! לי אין מסילות

והייתי שמחה לו היו
לחברה שלי יש מדף נשלף מתחת לתנור בילט-אין שלה. בסוף האפייה היא שולפת אותו החוצה ומניחה את התבניות לקירור. פשטנט מעולה למי שיש לו מטבח מספיק גדול

למעלה