1/4 מצעירי בריטניה לא שמעו על השואה

1/4 מצעירי בריטניה לא שמעו על השואה

"רבע מהצעירים בבריטניה לא שמעו על השואה מסקר שפורסם בג'וויש כרוניקל עולה כי יותר מרבע מהצעירים בבריטניה לא שמעו על השואה. בארגונים היהודים אומרים: "תוצאות הסקר מראות שהעבודה שלנו לא הושלמה. אנשים צריכים ללמוד את הלקחים מהעבר" .

האם תלמידי ישראל יודעים מי זה היטלר

"מי זה היטלר? כפי שנראים לימודי ההיסטוריה במערכת החינוך הישראלית, לא ירחק היום שהשאלה שבכותרת לא תהיה מופרכת. יגאל אלון צוטט לא פעם כמי שאמר ש"אדם שאין לו עבר, ההווה שלו דל והעתיד שלו לוט בערפל". דומני שיהיה זה נכון לבצע השאלה של המשפט הזה אל לימוד ההיסטוריה במערכת החינוך הישראלית: לעם ישראל יש עבר עשיר, לימוד העבר הזה במערכת החינוך הוא דל, ולכן העתיד שלנו לוט בערפל. זאת משום, שחיבור של מספר גורמים כמו דחיית "רפורמת דברת", שעות הלימוד המעטות יחסית, חוסר מקצועיותם של רבים מהמורים, חוסר רצונם של רבים מהתלמידים ללמוד ושיטת לימוד גרועה, ייצרו בישראל תוך מספר שנים דור הנגוע בבערות היסטורית".

שבוע טוב

ענת, הודעתך השניה רק מראה כמה לא מפתיעים הממצאים של הסקר מההודעה הראשונה. התעסקות בשואה היא חלק עיקרי מעולמינו ( לפחות של אנשי הפורום ודומיהם), אבל רבים בישראל מתעניינים אך מעט בכל נושא היסטורי כזה או אחר ולא רואים שום חשיבות לידיעת העובדות (חלק מהאשם הולך למערכת החינוך, אך לא רק ). אז במצב כזה, מה הפלא שהדור הצעיר בבריטניה לא שמע על השואה? הם שמעו על מלחמת העולם, שמעו על הבליץ אבל אם תשווי אותם לדור הצעיר שפה שלא יודע כמעט כלום על היסטוריה כללית, אז הם לא שונים בהרבה וזה לא מפתיע אותי בכלל.זה עצוב, נכון, אבל לא מפתיע. באותה מידה אין להם מושג על רציחות עם ( בלי כמובן להשוות לשואה) או כל טרגדיה עולמית אחרת, אבל שוב, האם הם שונים מהדור הצעיר בארץ במובן הזה? לצערי לא. כל שנותר לנו לעשות זה להמשיך ללמוד וללמד כל אחד בדרכו הוא, לפחות לנסות להשאיר משקעים בסביבתו הקרובה. שהיה שבוע מצויין לכולם.

הבורות מדאיגה אותי

הבורות מובילה לאטימות ולזלזול, הלוואי ויכולתי לעשות משהו בנדון. עבד איתי בחור צעיר אפילו לא בן 30, והוא למד תואר ראשון ושני בהיסטוריה, ובמסגרת לימודי תעודת הוראה בהיסטוריה הוא ישב בכיתה וצפה בשיעור בתיכון בהיסטוריה. עומדת המורה עם מפת אירופה על הלוח ושואלת את התלמידים מהי הארץ הגדולה ביותר באירופה, והתלמידים מנחשים ומנחשים, ובסופו של דבר מצביע תלמיד אחד והמורה שואלת אותו, נו.... אז הוא עונה לה "כחול"..............התלמיד התכוון לים התיכון....................... הבחור הזה לא מצא עבודה במערכת החינוך והוא מדריך בחוגים וזה כואב לי כי הוא באמת רצה ללמד היסטוריה וזה באמת היה חשוב לו.

נתת דוגמא מעולה

אני מתרגלת לבגרות בגיאוגרפיה ואני יכולה לצער אותך ולהגיד לך שיש ח'ברה ( לא תיכוניסטים, חברה אחרי צבא) שלא יודעים היכון מדינת ישראל במפת העולם. וזו רק דוגמא קטנה, אבל יש עוד הרבה כמוה והקטע הוא, שהם בכלל לא מבינים שזה משהו כל כך בסיסי, הם אומרים " אף פעם לא למדתי גיאוגרפיה, מאיפה לי לדעת איפה ישראל במפה". את מבינה עד כמה המצב חמור? אני בטוחה שאת יודעת...

תלמידי ישראל

מידי שנה ביום השואה אני מרצה בבתי ספר (חטיבות בינים) על השואה. אני בוש ונכלם על כי רמת הידע של התלמידים נמוכה כל כך. השואה איננה עוד אירוע בתולדות עם ישראל. זהו האירוע המששמעותי ביותר. בעקבות השואה הוקמה מדינת ישראל. טוב יעשו קברניטי מערכת החינוך אם יתנו לנושא דגש יתר. אבל אצלנו מתווכחים אם צריך ללמוד את שיריו של נגיב מחפוז. לא ולא..צריך ללמוד את כתביו של יחיאל דינור- ק. צטניק. זה הרבה יותר חשוב, וזו ההיסטוריה שלנו.

בדיוק בשביל זה אנחנו פה

עונים ומייעצים לבני הנוער, מה שמדאיג אותי זה לא שהם לא יודעים את התשובות, אלא שהם לא יודעים מה לשאול........

kutz2

New member
ענת החמודה את מזועזעת??

אני צריך לחייך,האם בבתי הספר יודעים מי זמ דוד בן-גוריון? או פנחס ספיר או משה שרתוק? על מה את מדברת? ולמה שידעו ישנם דברים מענינים יותר לנוער של היום, פעם היית בבית התפוצות ויצא לי לדבר אם אחד המנהלים, ואני התלוננתי בפניו שאין לנו שגרירים של רצון טוב שיספרו על השואה בחו"ל,מה הפלא שרבע מהאומה באנגליה לא מודעת,

למעלה