לחם ובירה שניהם מיוצרים בעזרת שמרים (שהם סוג של פטריה). בירה מותססת על ידי פטריה בשם Saccharomyces cerevisiae או brewer's yeast או על ידי Saccharomyces carlsbergensis לייצור לאגר (בירה כהה- לא מסינה גדולה בבירות ...) את ייצור הבירות פיתח המיקולוג (ככה קוראים למי שמתעסק עםצ פטריות!) הדני אמיל הנסן. יין, וסיידר מותססים על ידי שמרים שנמצאים כבר באופן טבעי במיץ הטבעי
3- תחליף בשר בשם Quorn../images/Emo21.gif../images/Emo128.gif
תחליף בשר לא פופולרי במיוחד, אך מוכר על ידי הצמחוניים (לא אני). מכינים ממנו נקניקיות, "בשר" טחון ושניצלים. הוא עשוי מפטריות filamentous עוד מידע כאן ופה
אדמה וקומפוסט מתפרקים ומועשרים על ידי פטריות, שאחראיות על 90% ממחזור הנוטריינטים במערכות אקולוגיות. "בעיקרון הן הופכות עלים ומתים ועץ לאדמה" אומר דר' רוברטס. פטריות מפרקות תאית, והן האורגניזמים היחידים שיכולים לפרק ליגנין, מה שהופף עץ לקשיח.
LSD, הסם, לא למטרות רפואיות, בודד לראשונה מהפטריה Claviceps purpurea בשנות ה- 40 של המאה הקודמת על ידי אלברט הופמן, כימאי שהיה לו עניין מיוחד בפטריות הלוצנוגניות. הוא גם היה הראשון שבודד את החומר סילוציבין מ"פריות קסם".