10 דרכים לשדרג סלט ירקות

10 דרכים לשדרג סלט ירקות

עם כל הכבוד לפלאפל, ללאפה ולחומוס – סלט הוא האוכל הכי ישראלי שלנו. הבעיה: כמה כבר אפשר לטחון את אותו שילוב ירקות? עם בצל או בלי, עם בולגרית או בלי – בסופו של דבר כל הסלטים שלנו מקבלים את אותו טעם. הפתרון: 10 טיפים שיציתו את אהבתכם מחדש.

1. סננו את העגבניות. העגבניות בארץ מלאות במיץ, מה שמוהל את הרוטב ופוגע באיכות הסלט שלנו. כמה דקות במסננת מעל הכיור פותרות את הבעיה הזאת, ותורמות לסלט עמיד, יציב, מובהק בטעמיו ואיכותי יותר.

2. החזירו לחיים את הכרוב האדום. אם יש ירק שמגיע לו קאמבק, זה זה. פריך, צבעוני, וטעים אפילו יותר ממה שזכרנו. תרומה מבורכת לסלט ירקות (וגם לגוף שלכם – מלא ויטמין C).

3. הוסיפו עשבי תיבול טריים. שווה להחזיק דרך קבע בעציץ קטן של בזיליקום ונענע, וגם בצרור פטרוזיליה במקרר. כשמכינים סלט לוקחים כמה עלים מכל סוג וקוצצים לרצועות דקות מאוד – הצבע והרעננות משדרגים את הסלט פלאים.

4. החזיקו במקרר רכיבים לאנטיפסטי. פעם בשבוע, כשתנוח עליכם הרוח, הכינו פלפל קלוי, בטטה בתנור, קישואים צרובים או פרוסות חצילים מטוגנות. בכלי אטום במקרר הם יחזיקו אפילו יותר משבוע, והתרומה שלהם לסלט שלכם לא תסולא בפז.

5. רכשו שקית של פקאנים מסוכרים (ואל תתפתו לנשנש אותם). כשתרגישו שהסלט לא מצליח לרגש אתכם פשוט זרקו חופן פנימה. טריק זול, זה נכון, אבל עובד כמו קסם.

6. גררו מעל הסלט ביצה קשה. בארומה עושים את זה (בסלט הירושלמי), וזה עובד מעולה. בניגוד לפרוסות או לחצאים של ביצה – כשמגררים אותה התוספת נהיית מעודנת ומחמיאה.

7. תבלו בטחינה משודרגת. מה שטוב לערבים, וככה. הכינו טחינה סמיכה יחסית, השתמשו בחומץ במקום לימון, והוסיפו שום כתוש ומעט כמון – מהיום זה הרוטב שלכם (עד שגם זה יימאס, כמובן).

8. קצצו את הירקות דק דק. כמו כולנו, גם סלטים אוהבים שמשקיעים בהם, ואפשר להרגיש את זה. אין מה לעשות – סלט קצוץ דק הוא פשוט יותר טעים, וגם יותר כיפי לזלילה.

9. הכינו מבעוד מועד תוספת של חזה עוף. אפשר לטגן נתח עבה על מחבת פסים או לאפות בחום נמוך מאוד, ובשעת הצורך רק לפרוס אותו דק ולהניח על הסלט. אל חשש - העוף יישמר במקרר כמה ימים, וישרת אתכם ליותר מסלט אחד.

10. במצב רוח לרוטב קיצי? קבלו מתכון בזק: שמים בצנצנת 6 כפות שמן זית, 1 כף חרדל דיז'ון בלי גרגירים, כף דבש וכפית מלח. משקשקים היטב ושופכים על הסלט. ההצלחה מובטחת.
 

Maldini Girl

New member
טיפים מצוינים

כמובן שגם תוספת של טונה
נתחים של בשר (אנטריקוט/ סינטה)
אגוזים רגילים (ולא פקאנים)
קרוטונים (לאלו מבינינו שלא שומרים)
תירס חי
ישדרגו סלטים מאד.
&nbsp
אני גם חושבת שעולם הסלטים הוא עולם כ"כ גדול ומגוון שאפשר לגוון כל פעם בסלט אחר
סלט טונה, סלט עגבניות שרי, סלט כרוב עם גזר, סלט ירוק... ככה לא משעמם
 

mykal

New member
רק למשפט --ככה לא משעמם

סלט ירקות הוא אוכל כ"כ מרענן, קל לעיכול וטעים,
שגם אם חוזרים על אותם ירקות שרגילים--לא משעמם,
בשונה ממאכלים אחרים שהם ספציפיים וצריך מצב רוח או חשק לאכול.

ואולי עוד רעיון --ההשתנות בהרכב הירקות,
למשל--אני אוהבת להכין כרוב לבן עם כרוב סגול,לשפוך גרעיני דלעת או חמניה,
לתבל, ולעטוף במעט מיונית. יפה לעין טעים מאוד ועוד גיוון.

ואולי עוד רעיון--הרבה פעמים כדי לאפשר בחירה וכדי שכל אחד יוכל לבחור
ולבות לעצמו את הסלט האהוב עליו, וכדי שהעגבניה לא "תרכף או תשפיע
על ירקות אחרים, אי חותכת את הירקות ושמה כל סוג בקערה משלו,
ואנשים מרכיבים לבד. והירקות שומרים על מרקמם.
 

Maldini Girl

New member
בעינייך.

בעייני אכילת אותו סלט ירקות כל יום בהחלט הופכת למשעממת.
 

ybo4

New member
תודה רבה

אכן טיפים מצוינים. אין כמו סלט ירקות טרי
 

שרי 55510

New member
ת ו ד ה לך ארתור על כול הרעיונות הנפלאים,,

אגב ,
אצלי הסלט לעולם לא משעמם ,(אולי קצת משמין.) תמיד מוסיפה לו פיקאנים ,פיסטוקים, גרעיני חמניה ,גרעיני דלעת,אגוזי לוז,
בכול פעם שילוב שונה של פיצוחים בסלט- יעשה את הטעם .
&nbsp
 
למעלה