10 הדיברות לגידול ילדים..

10 הדיברות לגידול ילדים..

הקדמה, לא הייתי מגדיר את עצמי כמומחה בגידול ילדים, אבל חכמינו ציינו שאין חכם כבעל ניסיון, ולי יש ניסיון עם ילדים (אני לא סופר אותי), אני מת עליהם ועל הדרך בה עיצבתי אותם...שופופו 1. קווים אדומים – תגדירו את הקווים האדומים שלכם, ותעמדו בהם! ילדים טובים בלזהות קווים אדומים, והם ממש מעולים בלנסות ולחצות אותם...החלטתם שבשעה 20:00 הם במיטה...תגדירו את זה כקו אדום! ותעמדו מאחורי זה! לא משנה כמה הם יבכו...ינסו לתמרן אתכם..בפעם הראשונה יהיה קשה..בפעם הבאה פחות..וכשהם ינומו במיטה תודו..רק לעצמכם על שיש לכם קווים אדומים. 2. חזית אחידה - חומה בצורה... הכי חשוב שבעולם שתהיו לאחד בחינוך ילדים, ותאמינו לי המאבק הזה קשה יותר מהפלת חומת ברלין, ילדים כל הזמן מחפשים את הסדקים בשביל להיכנס בהם, נודדים מהורה להורה מחפשים לשמוע בדיוק מה שהם רוצים...כשהורה אחד מחליט משהו אז ההחלטה היא פה אחד...בנוגע לאי הסכמה...רדו בזהירות לסעיף 8. 3. יצירתיות – תפעילו את היצירתיות שבכם ותראו איך אתם מנווטים את הילדים, בחיוך, לעשות כל מה שתרצו, תעשו איתם תחרות למקלחת, תחרות למיטה, תגרמו להם לעשות הכל בחיוך...אני יודע שאצלי זה עובד! 4. גמילה – גמילה מטיטול, מחיתול, ממוצץ מאלכוהול או ממין...החלטתם שהגיע הזמן לגמול! אל תחזרו לאחור! תמשיכו קדימה עם האמונה שהקשה יעבור והם יתרגלו למצב החדש...תבהירו להם שעכשיו הם גדולים, תנו להם לקחת את החיים בידיים שלהם, אפילו אם מדובר על לקיחת אחריות וירטואלית בלבד. 5. אוכל – הסיטואציה שילדים הכי אוהבים, הם אוהבים אתכם מתחננים שהם יאכלו, הם אוהבים לראות אתכם עושים מטוס עם כפית מלאה במילקי לפה המתוק שלהם, הם אוהבים לא לאכול! אז שלא יאכלו! רעב זה דבר אינסטקטיבי...מבטיח שהם לא ימותו ברעב... רק תיזכרו כמה דברים בסיסיים: א. ארוחות מסודרות, אל תכריחו אותם לאכול, אבל! תסבירו שעכשיו זמן האוכל ואחר כך לא יהיה, יותר חשוב מזה... ב. אחר כך כשהם יבקשו לאכול...אל תתנו! היה זמן לאוכל...הזמן הזה חלף...הם אולי ילכו לישון רעבים הפעם..פעם הבאה הם יגמרו את כל הצלחת...זה בדוק! ג. בלי נשנושים מיותרים לפני האוכל...חוץ מנשיקות וחיבוקים. 6. שינה – זה דבר כייפי להיות עם הילדים שלך...הדבר הכי כייפי זה כשהם הולכים לישון! שקט ושלווה משתררים בבית, יש זמן להפריח את הזוגיות...או לראות טלוויזיה J שינה זה קו אדום מבחינתנו...ראו סעיף 1... אז הם בוכים..רוצים להסתובב בסלון עד השעות הקטנות של הלילה, רוצים להרדים אתכם...שיבכו! לא נורא להכיל את הבכי שלהם..בתנאי שאתם משננים לעצמכם שזה למען מטרה טובה! שקט!!!!!! 7. מריבות אחים – אל תהיו שופטים! תנו להם להתמודד...תגדירו קווים אדומים שאסור לנבל את הפה, אסור להרים את היד, מהר מאוד הם יבינו שאין תשומת לב מאבא ואל מאימא, הם יפנימו שאין טעם לריב...מה גם שבמריבות הראשונות הם יבינו מי החזק יותר ומי החכם יותר... 8. לא לפני הילדים! – לא לריב לפני הילדים, לא בכל נושא ובמיוחד לא בנוגע לחינוך שלהם, בשביל זה יש את השקט אחרי שהם הולכים לישון (תעלו בזהירות לסעיף 6) שבו בערב...תגבשו את הצעדים הנכונים לחינוך, תעבדו יחד מה לא היה בסדר, ואיך נשתפר לקראת הבקשה הבאה או הסיטואציה שבטח תגיע למחרת 9. לגונן יותר מידי – המציאות, במיוחד במדינה שלנו זו מציאות קשה, אל תגוננו יותר מידי על הילדים, תנו להם להתמודד...שידעו שהם חייבים לקחת את החיים שלהם עם 10 האצבעות הקטנות שלהם, כי בעתיד אתם לא תהיו צמודים אליהם...בשביל לפתור להם את כל הבעיות שבעולם... 10. תנו אהבה תקבלו כיפליים – תחבקו, תנשקו, תלטפו..כל חיבוק, נשיקה וליטוף יחזרו אליכם כפל כיפליים, תגידו שאתם אוהבים, שהם הדבר הכי טוב שקרה לכם בחיים, שאתם לא הייתם יודעים איך היינו מסתדרים בלעדיהם, שהם מוסיפים כל כך הרבה למשפחה...תאהבו אותם הם יאהבו אתכם...בחזרה.

akavishon

New member
כל מילה בסלע...

מסכים עם כל מילה. לאשתי בעבודה קוראים "הנאצית" (אבל בצחוק) כי היא ממש מטיפה לחוקים הללו. הנה עוד כמה טיפים משלי: 11. לא אוכלים / שותים בקבוק במיטה - רק בקבוק עם מים. בערך בגיל 4-5 חודשים הילדים כבר לא צריכים לאכול בלילה. אפשר בשקט לגמול אותם ולזכות בעוד כמה שעות שינה רצופה. הדרך הכי טובה לגמול אותם זה עם בקבוק מים: הם מתעוררים ורוצים לאכול - תנו להם מים. מהר מאוד הם יקלטו שאוכל לא יצא להם מזה והם אפילו לא יבקשו יותר. לראיה שהם לא רעבים - אצלנו (שני הילדים) היו מתעוררים בבבוקר ורק אחרי חצי שעה הם ביקשו לאכול. אם תסתכלו על זה מהצד השני, ואתם הייתם מתעוררים באמצע הלילה, ובן הזוג ישר היה מדליק איזה אור קטן ורק למטבח להכין איזה סנדוויץ' טוב / טוסט / שוקולד לא הייתם כבר אוכלים ? אותו דבר הילדים... קורה שהם מתעוררים בלילה אבל לא צריך ישר לתרגם את זה לרעב. 12. תניחו להם על יד המיטה כלי עם בקבוק מים ומוצצים. יש לקנות סלסילות שמתלבשות על מיטת תינוק. ברגע שזה שם, תראו להם את זה. כאשר הם יתעוררו באמצא הלילה ויהיו צמאים / יחפשו מוצץ, הם ידעו איפה למצוא את זה ויחסכו לכם יציאה מהמיטה (מי אמר שאוטוטו מגיע החורף ומבאס לצאת מהפוך ?). מנסיון - אתם תשמעו אותם מתעוררים ושותים / מגששים אחרי המוצץ וחוזרים לישון. 13. טלויזה - תגבילו להם את שעות הצפיה. אצלינו רואים טלוויזיה בזמן שמתארגנים לגן ומקסימום שעה לפני ארוחת ערב. בשבת בבוקר מותר לראות (ואנחנו אפילו מעודדים...
) ביום שישי בלילה, לפני שאנחנו הולכים לישון, משאירים את הממיר על ערוץ 77 והקטנה כבר יודעת להדליק את הטלויזה...

כל תוספת בסלע...אהבתי וזה מיושם

גם אצלנו... לא מבין את אלה שנותנים לילדים שלהם בקבוק עם תה או מיץ...ללילה...

מחשבות

New member
אני מסכים עקרונית עם העקרונות

המוצקים האלה. למרבה הצער, עקרונות הברזל האלה מתגלים שהם לפעמים עשויים מפלסטיק כשיש יותר מילד אחד וההבדלים ניכרים לעין. הקנאה בין האחים לא מאפשרת תמיד להישאר עם אותם עקרונות באופן שווה וחד משמעי. אבל, וזה אבל גדול, תמיד להיות עם היד עם הדופק למקרה שעקרון כזה או אחר מתנגשים ברווחה הנפשית של הילד ומאמללים אותו. בכללי, התנהגות עפ"י עקרונות אלה תביא לגידול ילדים בריאים בנפשם.

felagund

New member
לגבי 1

מסכים לגמרי - הגבולות צריכים להיות מפלדה. מצד שני, חשוב לחשוב טוב לפני שאומרים 'לא'. כי אם לא זה לא, חבל להגיד אותו כשבעצם אפשר להגיד כן, ואחר כך להיתקע כי אתה לא רוצה להתקפל. תמיד לחשוב - לבד - איפה אפשר להתקפל, איפה אפשר להתגמש, איפה אפשר להגיע לפשרות עם הילד. אחר כך לנהל איתו משא ומתן - לתת לו להציע את הפשרות האלו. את הלא להגיד רק כשבאמת לא מוכנים לוותר. ככה הרבה יותר קל להקפיד על הגבולות.

מחשבות

New member
אני דווקא מוצא עצמי אומר הרבה פעמים

כן על לאווים קלאסיים, שאבד עליהם הכלח. אמירת לא גוררת ויכוח וזה רק כדי לרצות את הזקנים בשבט. כשאני אומר כן לדבר הגיוני, האושר גדול, הדבר נעשה ועובר חלק כאילו בכלל לא היה. הרבה יותר נעים. מה שכן, אם הוחלט על לא, אז הלא חייב להיות חומה בצורה ואז הילד יודע שאין טעם לבקש ואין בכלל תסכול. אצלי הבנות יודעות שאני פריק של בריאות (להבדיל מהיפוכונדר. ההיפוכונדר אינו חולה ופוחד ממחלות. אני רק רוצה להיות בריא וכך גם לגבי בנותיי) ואין סיכוי לבקש חטיפים על בסיס קבוע. שתיה מתוקה אאוט לגמרי.

chompi XL

New member
בתאוריה אני אכן מסכים איתך

המציאות לא תמיד....אם כי כתוכנית מתאר זה בהחלט מצויין. אהבתי מאוד מאוד
.

מחשבות

New member
המציאות באמת מתעתעת. צריך לזכור

את העקרונות בעיקרון, אבל לחיים יש דינמיקה משלהם.

למעלה