10 הדיברות לריב נכון!

Liroy25

New member
10 הדיברות לריב נכון! ../images/Emo22.gif

זה קורה לכולם וזה הכי טיבעי בעולם, אבל לפעמים כשנמצאים בזוגיות זה מקבל צדדים אחרים, לא תמיד נעימים... זה יתחיל מהדבר הכי טיפשי בעולם - השארתם את הנעליים באמצע הסלון, הוא גמר את כל המים החמים, הכתמתם לו את החולצה החדשה, הוא הזמין חברים דווקא כשרציתם להיות לבד...הדם עולה למוח, הפה נפתח ואת מה שיוצא לא תמיד אפשר להחזיר אחורה. אז איך בעצם צריכים לריב כשמדובר בבן זוג? מה אומרים ואיך אומרים? או שאולי בכלל לא צריכים להגיד הכל? האם צריכים לשמור ריבים רק בין קירות הבית או שאין למיקום משמעות? "עשה ואל תעשה" - דברו חברים, הבמה שלכם!

xanadu

New member
to do list

* בבית, רק בבית. אף פעם לא במקום ציבורי. יותר מדי קהל. * להגיד הכל, לא לשמור דברים בבטן. זה עושה אולקוס. * לחשוב לפני שאומרים משהו, מה אתה היית מגיב אם היו אומרים לך דבר דומה. * בתור סטודנט לעיתונאות, לוודא עובדות לפני שיורים משהו לאויר. * לחשוב על מתנות לפיצוי, אחרי שאומרים את כל הדברים הלא נכונים. * לא לשבור, לא להרוס, לא להשמיד. אחר כך צריך לנקות. * לא לטרוק דלתות, זה מוריד טיח. * לא להשתמש בססמאות, בקלישאות ולא לחזור על עצמך.

Liroy25

New member
הנה עוד כמה דברים:

* לקחת נשימה עמוקה לפני שפותחים את הפה ולנסות להבין עם הויכוח הממשמש ובא באמת שווה את זה. * לא לנבל את הפה! * מה שקורה אצלכם לא אמור לעניין את השכנים, אז תשמרו על הווליום. * כשאתם מרגישים שהשליטה חומקת מכם קחו הפסקה של כמה דקות. שטפו פנים, צאו להתאוורר, ואז תמשיכו. * תזכרו תמיד שויכוח אינו אומר שאוטוטו נפרדים.

מה, מה הוא עושה כשאתם רבים?../images/Emo8.gif

האם הוא לא לוקח נשימה עמוקה לפני, ואז נחנק?
האם הוא מנבל את פיו, הבן-$#* הזה?
אלים?
נו סומסום, ספר לנו!!!!! אנחנו נעזור לך!
אני אישית מבטיחה להרביץ לו בפעם הבאה שהוא פוצח בריקודי שורות... (טוב, נו, אני עושה את זה בכל מקרה)
אנאבל

עודד א

New member
יש חוקים לריב נכון?

לא עד כמה שידוע לי... כמה שלא ניסיתי לתכנן מראש ואפילו שהשיחה הייתה נעימה יותר בהתחלה, זה הסתיים בריב קולני. אז החוק הראשון הוא שאין חוקים. בטח אם חטפתי את ה-NERV

ח מ צ י ץ

New member
עוד תוספת קטנטנה

* לא לחסוך שום דבר מבן הזוג. לשתף בכל המחשבות, העצבים, האכזבות שעלו כתוצאה מהאירוע הזה * תמיד לזכור שלמרות שנראה לפעמים כאילו מה שנאמר זה נוראי, לא לעניין, חסר כל התחשבות, מעליב וכל השאר - אתם עדיין זוג, ואתם אוהבים, והכל נעשה בכוונה הכי טובה ובטח שלא בכוונה לפגוע. * לא סוף העולם. לא לתת לריב בכל גודל שהוא לגרום לכם לחשוב שזהו, נפרדים, די, נגמר. זו מחשבה שעושה כל כך כבד ורע בלב שאי אפשר לתפקד בכלל (מנסיוני האישי לפחות). לריב זה מאד בריא, כאשר זוג לא רב בכלל אז הדברים אשר לא בסדר ביניהם נשארים בפנים וזה הכי גרוע. נראה לי שהכי טוב זה פשוט לנסות לזהות אם זה סוג הריבים שכדאי פשוט באותו רגע לעצור שנייה, לדבר, לפתור את זה ולהמשיך (-המתח יעבור תוך יום יומיים ואף פחות) או לקחת יום, יום וחצי קצת דיסטנס אחד מהשני, להרגע, לנשום אויר, להרגיש כמה כואב לכם בפנים על המצב המסריח שנוצר, ואז לבוא ולדבר במצב שכבר שניכם נרגעתם, ורק רוצים כבר לפתור את זה וששניכם לא תכעסו ותבינו למה זה היה, תסלחו, תשנו, תגידו או לא תגידו (כל מקרה לגופו כמובן
) הכל כדי להגיע כבר לחיבוק של אחרי

.m

New member
ללמוד איך לריב...

לריב זה בטח יותר בריא מלהחזיק דברים בבטן.
חשוב ללמוד להפריד בין הפעולה שמפריעה לך לאדם שמבצע אותה, וגם לזכור להזכיר לו שהעובדה שמפריע לנו שהוא משאיר מגבות רטובות על הרצפה באמבטיה לא גורעת מהאהבה שלנו כלפיו.
ל-ד-ב-ר על זה
כל אחד מאיתנו בא עם שלל הרגלים (מגונים?) משלו, ובן-הזוג לא אמור לנחש מה מפריע לנו. כשאנחנו שותקים וסופגים כל מיני דברים קטנים שמפריעים לנו הם עלולים בסופו של דבר להתפוצץ בגלל שטות, ובן הזוג עלול שלא להבין למה אחרי מליון פעמים שהוא השאיר את הכוסות בכיור והכל היה בסדר, פתאום היום אנחנו מגיבים כאילו זה החטא הכי נורא בעולם.
לזכור שלפעמים בן הזוג מוציא עלינו תסכולים שמקורם כלל לא קשור אלינו (עבודה, חברים אחרים, משפחה...), לשמוע מה נאמר מאחורי הצעקות ולתת לו את המקום האוהב והבטוח הזה לפרוק בו את כל מה שמציק לו, בלי לקחת ללב ולהפגע.
כשרבים על נושא מסוים השתדלו לא לגלוש לנושאים אחרים. זו לא חוכמה לגרור לתוך ויכוח על "למה לא קנית חלב" את העובדה שלפני 3 חודשים הוא שכח להשקות את העציץ...
זו לא בושה להתנצל כשטועים. האשמנו את בן הזוג שלא בצדק? הוצאנו עליו כעסים שלא קשורים אליו? אפשר לבקש סליחה.
mai

amet

New member
בנוסף...

אחרי שהקשבו ואחרי שדיברנו ועדיין לא הגענו לכלל הבנה, אין זה אומר שלא אוהבים בכל ריב אולי יהיה מי שייפגע יותר ומי שייפגע פחות. אך החשוב מכל שגם אם באותה שיחה לא הגעתם לעמק השווה כאשר אתם נכנסים למיטה, אל תתנו לבן זוגכם לישון מקופל בצד גם אם בחירה שלו. התקרבו אליו והניחו את ידכם על ליבו אני בטוח א- הוא ירדם כמו תינוק ב- אין כמו חיבוק חם ואוהב (במיוחד בלילות הקרים) ג- בבוקר הכל ייראה אחרת וגם אם לא תשלחו אותו לפורום לבוקר טוב עם אמט סתם סתם סתם אוףףף מתיי קוקי שלי יבוא הביתה ונתחבק את החיבוק של אחרי (המבין יבין)

למעלה