10 המכות שלא כתובות

tlingit

New member
10 המכות שלא כתובות ../images/Emo35.gif

עוד שאלת פסח: בליל הסדר נהוג למנות בקול רם את 10 המכות (ויש גם המוסיפים מנהגים שונים לקריאה זו) ויש אפילו מי שנתן בהם סימנים... אילו 10 מכות אנחנו פוגשים בעולם האימון האישי? מהם הסימנים שאנחנו רואים לפעמים? הדברים שאינם ניכרים לעין? הדברים שמעדיפים לא לראות? איזו רשימת 10 מכות אתם הייתם מרכיבים

יופי של שאלה ../images/Emo140.gif

10 המכות שלנו - המכות שאנחנו מכים את עצמנו - "הייתי צריך..." "הייתי יכול..." "חבל שלא...." "איך לא.... עשיתי/ראיתי/ידעתי..." "אני לא..... יכולה/יודעת/מסוגלת/מצליחה" המכות שאנחנו מכים את האחר: "אתה אף פעם לא...." "אתה תמיד..." "עשית לי...." "אי אפשר איתך ל...." "אף פעם לא תצליח/תעשה/תשנה/תבין..." הסימנים אחידים: מפח נפש לנו מפח נפש לאחר מציאות (פנימית או חיצונית) עכורה ומשם גם - התרחקות (מעצמנו, מהאחר) , אדישות, התנתקות (כנ"ל) , כעס (כנ"ל), אטימות, מחירים נפשיים אחרים ומחירים גופניים. אוסף גדול של "מכות מצרים" שאנחנו מורידים על עצמנו, בלי עזרתו של אלוהים
אז מה עושים ? קודם כל - נותנים בהם סימנים: ז'רגון המלים הנילווה למכות האלה מגוון התחושות (פיזיות, נפשיות )הבאות לפניהן או בעקבותיהן מעשים שאנחנו עושים או נמנעים מלעשות. אח"כ - לא מחכים לנס. גם לא למכה הבאה. עובדים (לפעמים בפרך) כדי לצאת מחושך לאור ומשעבוד לגאולה.
וחג שמח ענת

אוי אוי כמה שזה נכון

אתמול החלטתי, ממש ככה סתם! לא לגעור ולא לנזוף באף אחד! בתור ספורט! זה כל כך מצא חן בעיני שאני ממשיכה גם היום. ביקרתי אצל בתי בלי לנזוף, לא גערתי בבן זוגי, אפילו על החתולים לא צעקתי. בינתיים העולם נראה יפה יותר, מקווה להמשיך. לא ידעתי שזה קשור לאימון

tlingit

New member
../images/Emo22.gif יופי של תשובה ../images/Emo13.gif

וכן, זה באמת דורש עבודה. ונחישות

ליפט

New member
10 המכות

1. בקורת עצמית נוקבת ומתמדת 2. חוסר סבלנות כלפי עצמנו וכלפי זולתנו 3. פרפקציוניזם 4. האשמה - לכל הכיוונים, פנימה והחוצה. 5. קורבנות 6. צריך וחייב 7. שיפוטיות 8. חוסר הקשבה לעצמנו ולאחרים 9.חוסר פרגון הערכה ואהבה לעצמנו ולאחרים 10.צורך בשליטה מתמדת ובודאות.

Rוני

New member
עשר שחשבתי עליהן כרגע

יש להניח שיש עוד הרבי מקבצים כאלו: 1. לא יכול וגם אם אתאמץ לא אצליח 2. אחרים משפיעים על ההתקדמות שלי 3. אין לי שליטה על דברים 4. פחד משינוי 5. לא נעים לי/אני פוחד לענות 6. לא מספיק לעשות את המטלות שלי 7. לא מצליח ליזום דברים חדשים 8. נדמה לי שאנשים חושבים עלי ש... 9. חסר לי ידע על מנת להתקדם/להצליח בעבודה ולא יודע מה לעשות 10. לימדו אותנו ש"אין הנחתום מעיד על עיסתו" או "יהללך אחר ולא פיך"

tlingit

New member
../images/Emo45.gif

אכן, אוסף מרשים
את מס' 8 הייתי כותבת מעט אחרת: "נחוצים לי אישורם והסכמתם של אחרים למעשי ומחשבותי" ובאמת, כשמתחילים להזכר במשפטים האלה, נדמה שאפשר להמשיך זמן ארוך...

Rוני

New member
לא זו היתה כוונתי ../images/Emo13.gif ומה שכתבת הוא

עוד אפשרות וגם שכחתי את: "נכון.... אבל" - ההתנגודת לשינוי

למעלה