10 עיצות

ZeroTime

New member
10 עיצות ../images/Emo13.gif

השאלות רבות, לא להבהל, אפשר כמובן לענות רק לחלק
בת חודשיים וחצי, משקל תקין, בעיקר יונקת, אך גם אוכלת לעיתים חלב שאוב או מטרנה, לוקחת גם מוצץ. מספר שאלות, נשמח לעיצות
1. לעיתים יש מצבים שהיא רעבה, אבל היא אוכלת רק כמה שניות (שומעים 2-3 בליעות) ואז מעיפה את הציצי או הבקבוק, ובוכה (רעבה), מחזירים לה את הציצי או הבקבוק לפה, אוכלת עוד כמה שניות, ואז שוב מוציאה ובוכה, וחוזר חלילה. קראתי לגבי תופעת "עצבנות על השד", האם סביר שמדובר בגזים (כמה כמעט ואין לה) ? בזרימה חזקה/חלשה מידי ? 2. בזמן האחרון היא ישנה יותר בבקרים, ולא נרדמת לפני חצות ואף אחת בלילה, אנו רוצים בהדרגה להזיז לה את השעות (לדחות בשעתיים את לו,ז השינה שלה מהבוקר, כך שיוקדם בשעתיים בלילה), האם ע"מ לעשות זאת כדאי ורצוי ממש להעיר אותה כשהיא ישנה מוקדם מידי ? 3. בנוסף לנושא השינה, לאחרונה קרו לא מעט פעמים שהיא מאוד עייפה, מרדימים אותה, היא ישנה 10-15 דקות, ואז מתעוררת, עירנית למשך כשעה/שעה וחצי, ואז שוב ישנה ל 10-15 דקות, וכו', נראה שהתדלוקים הקצרים הללו מהווים דפוס שינה (במהלך היום) בעייתי, לא ? (לעומת זאת, בלילה היא ישנה כ 6 שעות רצוף) 6. עד לפני כשבועיים, היא לקחה מוצץ בלי בעיה, קצת באמצע היום בזמן עירנות, ובעיקר בתהליך ההרדמות, ובהתחלת השינה. בשבועיים האחרונים מסרב בכל תוקף לקחת מוצץ, ולא לקחה אפילו פעם אחת. יש השערות מה יכול לגרום למצב כזה, וכיצד ניתן להחזיר את המוצץ לפעילות ? 7. בשבוע האחרון התחילה להכניס ידיים לפה (לא בעקבות רעב / גזים), אולי כתחליף למוצץ ? (למרות שעדיין לא לוקחת), האם זה בעייתי ? האם כדאי לנסות למנוע הכנסת ידיים לפה ? (אם כן, כיצד ?
) 8. מזג האוויר מתחיל להיות קריר, ואין מים חמים בערב ללא הדלקת דוד, האם כאשר שוטפים את הבקבוקים במים וסבון לפני הסטליזטור, חשוב שהמים יהיו חמימים, או שלא קריטי ? (ואז עלי להדליק את הדוד או להרתיח מים כדי לשטוף עם סבון לפני הסטרליזציה) 9. מחפשים מזרן פעילות גדול (המקסימלי שיש ב Toys R US קטן לנו), ועבה יותר (אם אפשר), מישהו יודע היכן ניתן לרכוש ? 10. כמו כן, מחפשים לול קטן (להשאיר אצל ההורים), האם יש משהו מומלץ ? עץ ? פלסטיק ? מתקפל ? קמפינג ? אגב, מישהו הצליח לחבר בייבי סנס למזרן אירנטרס ? (בינתיים אני קורא רק על תלונות) תודה (כפול 10
)

והרי תשובות:

1. כשזה קורה אצלנו ב"כ מתברר אחרי כמה דקות שהוא היה צריך קקי. כנראה שמשהו מפריע לה והיא לא יכולה או רוצה להתרכז באכילה. 2. לא מעירים תינוק ישן. נסו להרדים אותה כמה דקות יותר מוקדם כל פעם. ובכל מקרה - זה יכול להשתנות לכאן ולכאן עוד מליון פעמים. 3. אין לי מושג, לא נתקלנו... אבל כאמור, זה יכול להיות עניין זמני לגמרי שיחלוף בקרוב. 4+5.
6. לא יודעת מה יכל לגרום לזה, אבל למה חשוב לך שהיא תיקח מוצץ? אם היא לא רוצה יכול להיות שלא ממש צריך להלחם איתה על זה. 7. חס וחלילה למנוע. זה שלב התפתחותי חשוב. היא לומדת לחקור את הפה בעזרת הידיים, ואת הידיים באמצעות הפה. בקרוב היא תתפוס חפצים ותביא גם אותם לפה. זה חשוב גם להתפתחות קשר עין-יד-פה שמביא אח"כ לתחילת אכילה עצמאית, ובנוסף, ככה היא חוקרת את העולם - הפה הוא האיבר הרגיש ביותר בגוף, הרבה יותר מהידיים (נסה פעם למצוא קצה סורר של סלוטייפ, הרבה יותר קל לעשות את זה בעזרת הלשון מאשר עם האצבע). וכמובן שכשיתחילו השיניים, כל דבר ישמש בתור נשכן להרגעת הכאב ויוכנס לפה. בקיצור - חשוב מאוד להכניס דברים לפה, תן לה. רק להזהר מדברים חדים וכו'. 8. לא קריטי, הסטריליזטור יסטרל בכל מקרה. 9. מה הגודל המקסימלי שיש שם? איזה גודל אתה מחפש? 10. אין לי מושג, סורי. אבל שיהיה לך בהצלחה.

gils33

New member
גם אני- דבר ראשון מזל טוב

1.נורמלי לחלוטין,גם שלנו הייתה אוכלת קצת ואח"כ מעיפה,לאט לאט המשכנו לתת את הבקבוק והיא משיכהעד שובע,אם היא לא רוצה לאכול אז לא ללחוץ. 2.כמו שאמרה לפניי - לא מעירים תינוק ישן,השעות יסתדרו מעצמם . 3.לא בעייתי בכלל - זה שהיא ישנה בלילה זה מעולה,יש תינוקות שלא אוהבים לישון הרבה וערים יותר שעות. 6.לנסות מוצצים אחרים. 7.לא למנוע - היא עוד קטנה,זה נורמלי לחלוטין,שוב לנסות מוצצים אחרים. 8.לא קריטי בכלל,לפחות לא אצלנו,מים פושרים וסטרילזטור זה מצויין. 9.יש מזרון פעיליות ענק בכל רשתות המכירה של התינוקות,אם אני לא טועה 2*2 מטר ענק. 10.לא מכיר תהנו לכם

MrCheff

New member
תשובות

לגבי שאלה מספר 1: לבת שלנו היה משהו דומה. בדקנו את העניין ומסתבר שיש לה לשון קשורה. בלי לפרט יותר מדי, לשון קשורה גורמת להרבה תופעות בניהן גם קשיים בהנקה. את הבדיקה האם יש לשון קשורה הניתן לבצע אצל רופא ילדים, רופא פה ולסת או יועצת הנקה. כדאי גם להתייעץ עם ד"ר רועי פורר מי-ם. הוא מהצע התרה של לשון קשורה וביצע את ההתרה גם בבת שלנו. לגבי שאלות 2 ו-3 ממליץ לך לקרוא את הלוחשת לתינוקות מאת טרייסי הוג. היא נותנת שם כלים טובים. אנחנו עבדנו ע"פ השיטה שלה והבת שלנו ישנה לילה שלם (6-7 שעות) רצוף כבר מגיל חודשיים וחצי. לגבי שאלה 7: תינוקות מרבים לשים ידיים בפה. כל עוד הידיים שלהם נקיות -- נראה לי תקין
ותאמין לי עדיף בלי מוצץ... לגבי שאלה 8: שוטפים במים וסבון ואז מרתיחים במים... לא נראה לי שמשנה סוג המים והאם הם חמימים... לגבי שאלה 9: נסית בחנויות תינוקות כמו שילב או בייבישיק? לגבי שאלה 10: אצלנו אצל שני ההורים ואחות אחת (של אשתי) יש לנו לול פלסטיק פשוט. בכל המקרים מדובר בלולים ישנים (יד שניה) ולא קנינו חדשים שיהיה במזל והרבה כיף בגידול!

למעלה