10 שנים בלי סבא

ivgy1980

New member
10 שנים בלי סבא

התאריך הלועזי הוא היום. מחר בבוקר אני רוצה ללכת לבית הכנסת. איזו תפילה עלי לשאת?

קליטו

New member
בתאריך העיברי

עולים לקבר. אפשר לעלות לתורה, ולהדליק נר בבית כנסת דווקא, אפשר לתת צדקה לעניים, תברר על אנשים עניים או עמותות נאמנות. לא ידוע לי על תפילה, בכל מקרה אינך חייב

manew

New member
בדקתי בשבילך את התאריך העיברי המדוייק

אם הבנתי נכון סבך נפטר ביום שבת בתאריך 24/4/2004, יום זה חל בתאריך העברי ג' אייר תשס"ד.

כלומר - יום הזיכרון של סבך הוא ב- ג' באייר בכל שנה.

גם השנה חל יום זה ביום שבת, לא מחר אלא בעוד שבוע. (3/5)

ד"א - אם הוא נפטר בשעות הערב (לאחר יציאת השבת) יום הזיכרון לא חל ביום שאמרתי אלא למחרת - יום ראשון ד' אייר (4/5)

בשורות טובות!

ivgy1980

New member
לא שבת, אלא שישי בבוקר

מה יהיה התאריך המעודכן? איזו תפילה אומר המניין?

ivgy1980

New member
לא שבת, אלא שישי בבוקר

מה יהיה התאריך המעודכן? איזו תפילה אומר המניין?

manew

New member
ערב טוב

התאריך של הפטירה יחול ביום שישי הזה ב' אייר (2/5/14)

בבית הכנסת מתפללים בבוקר תפילת שחרית, ובמהלך התפילה - בכמה מקומות אפשר לומר 'קדיש', שהיא תפילה מיוחדת שנאמרת לאחר לימוד וקריאה של דברי תורה, ובכמה מקומות במהלך התפילה. תפילה זו נאמרת דווקא ע"י אבלים או כאלה שזה יום הזיכרון של קרוב משפחה.

מכיוון שאני לא יודע בדיוק מתי מתפללים בבית כנסת שקרוב אליך, הייתי מציע לך להגיע לבית הכנסת ביום חמישי בערב בסביבות השעה 7 וחצי, בשעה זו - ברוב בתי הכנסת בארץ - נמצאים בין תפילת מנחה לתפילת ערבית, ותוכל למצוא מי שינחה אותך בתפילה ויאמר לך מה ומתי להגיד כל דבר.

ד"א מכיוון שעפ"י הלוח העברי התאריך מתחלף בשעת השקיעה ולא בחצות הלילה, אתה יכול להתחיל לומר קדיש כבר בתפילת ערבית.

אם אתה צריך עוד פרטים אשמח לסייע
חיים.

למעלה