100 האלבומים הגדולים

הוד11

New member
100 האלבומים הגדולים

בעודי מדפדף בעיתוני יום שישי נפל מבטי על פרוייקט מיוחד של ידיעות אחרונות: 100 האלבומים העיבריים הגדולים בכל הזמנים. מיד התעניינתי מי הזוכה המאושר ואם דיסק של טיפקס נכנס לרשימה. הייתי בטוח שלפחות החיים שלך בלאפה ייכנס לרשימה, אבל לא האלבום הזה ולא כל אלבום אחר של טיפקס לא נכנס למאה. "מדברים בלחש" של כנסיית השכל שטיפקס הייתה שותפה בהפקתו שם אבל עדיין זה לא זה. אך יש קרן אור ידידיי, העיתון מבקש מהקוראים לשלוח לו את האלבום שהם רוצים שיהיה ברשימה. עדיין לא החלטתי איזה אלבום אני אשלח אבל נראה לי שאני יישלח גם את "האחרון בעשירון התחתון" גם את "החיים שלך בלאפה" וגם את "העצב עבר לגור כאן". זהו פשוט חוסר צדק לדעתי שטיפקס, מהלהקות המצליחות אי פעם בארץ ולבטח הלהקה הגדולה ביותר של שנות ה90 לא שם ואילו כל אלבום שני של ריטה ושלמה ארצי כן. רק כדי לתת לכם מושג על הרשימה הזו אפשר למצוא במקום הראשון את יהודה פוליקר, במקום השביעי את חוה אלברשטיין ולאורך הרשימה אמנים כמו, צלילי הכרם (מי אלה???).

sunshiner

New member
צודק גם לדעתי זאת חוצפה שהם לא שם

ובלי קשר לגמרי להצלחה מסחרית, טיפקס הם אחד האמנים שהשפיעו על המוזיקה הישראלית בעשורים האחרונים אבל מה לעשות, מבקרים לא אוהבים את טיפקס
בטיים אאוט התפרסמה גם רשימה של האלבומים הטובים ביותר של השנה ולצערי קובי אוז לא שם כמו אלבומים ראויים נוספים כמו בכיף של אינפקציה, אלבומי הבכורה של קוואמי וקאשי, מטרופולין, מירי מסיקה ויום עדין של בוטן מתוק בקרקס בעוד דיסקים כמו האחרון והמאכזב של מוקי, דיסק של עופר ניסים (שנראה ממש תקוע בין כל אלבומי אמצע הדרך שם) והרעלת הסוכר של דניאל סולומון דווקא כן. גל אוחובסקי, איכזבת הפעם.

Funky Giraffe

New member
צלילי הכרם להקה מזרחית גדולה

מיילים אפשר לשלוח ל[email protected] אני אישית בחרתי בהדג נחש - לזוז לרשימה ואכתוב מכתב מפורט לשם. אני מציע שכל אחד יפרסם פה את המכתב שלו לפני השליחה ונציע לשפר הערות ועד שלא נגיע למכתב פרפקציוניסטי לא נשלח מייל.

הוד11

New member
המכתב שלי

כאשר דפדפתי בעיתונכם ביום שישי גיליתי את רשימת מאה האלבומים הגדולים של כל הזמנים. רציתי לראות מי הוא הזוכה המאושר אבל הופתעתי לראות שאף אלבום של להקתי האהובה טיפקס לא היה שם. לפי כך החלטתי לשלוח לכם מכתב עם שלושה אלבומים שלפחות אחד מהם צריך ליהיות ברשימה שלכם. אני יודע שבגלל זה אני לא אזכה בפרס אבל לא הפרס הוא הדבר החשוב אלא העיקרון. שלושת האלבומים שאני בחרתי הם "האחרון בעשירון התחתון","החיים שלך בלאפה", "העצב עבר לגור כאן" האחרון בעשירון התחתון (1993) זהו האלבום האהוב עליי ביותר של טיפקס ובכלל. האלבום מציג יפה שילוב של מזרח ומערב וגם עשיר בטקסטים נהדרים. טיפקס לא יצרה את האלבום לבד אלא בשיתוף של אומנים רבים ומוכשרים כמו: אלון אולארצ'יק, אילן לקפיש, יובל זילברשטיין, להקת שפתיים ועוד. כל אחד הביא משהו ממנו וביחד יצא האלבום הנהדר הזה. האלבום נפתח בקטע אינסטרומנטלי קצר ומושלם בשם "קוף לילה" שמעיד על האלבום שבא בהמשך: קצבי, שילוב של כלים אתנים וגיטרות חשמליות באדיבות רמי יוסיפוב. בהמשך ישנם ארבעה שירים אקוסטיים נהדרים: "זמנים קטנים" הרומנטי, "בתוך נייר עיתון" הנוקב ושני שירים מהמרגשים של טיפקס: "עננה" ו "ואלס השיכור". לאחר מכן אנו רואים את יכולתו של קובי אוז הן כראפר והן ככותב נהדר בשיר "אלוף המונופול". את יכולתיו כמלחין נהדר אנו רואים בשיר כמו "שיר הפז"ם". בסופו של האלבום מגיע שיאו עם שני שירים אנרגטים: "אם ואחות", עוד שיר עם כתיבה נהדרת, "האחרון בעשירון התחתון" שיר הומוריסטי עם סולו גיטרות נהדר. ובסוף הפנינה האמיתי: "בבית אבא" שיר מדובר עם מוסיקת רקע מדהימה. בקיצור אלבום חובה בכל בית. החיים שלך בלאפה (1995) עוד אלבום מדהים ולא פחות טוב מקודמו.יואב קוטנר אמר עליו: "היצירה המושלמת של טיפקס מהבחינה החברתית והאומנותית". הפעם טיפקס משתפים פעולה עם אומנים כמו שלישיית אדלר והזמרת רונית. האלבום הזה היה הצלחה ענקית כיוון שכמו קודמו שילב בין מזרח למערב ויצר מוזיקה מקומית חדשה. באלבום יש מגוון השפעות בעיקר של מוזיקה מרוקאית אך גם של מוסיקה איטלקית, דאנס, רוק וראפ. האלבום נפתח בנעימה "אל תשכחי לזכור אותי", נעימה נהדרת עם כלי מיתר רבים. השיר הבא הוא אחד מהשירים היפים של טיפקס "בתחנה הישנה" שבוא יצרת מופת בפני עצמו. "מה עשית" הוא ראפ שמבוסס על לחן מרוקאי ויוצר שיר ענק. שני השירים הבאים "יש לי חברה" (ם שלישיית אדלר)ו"הפעם שיר אהבה" (עם הזמרת רונית) הם שירים רומנטים נהדרים. "ביום שיפלו הכוכבים" הוא מהשירים היפים של טיפקס אי פעם וכך גם "אל תשכחי לזכור אותי" השיר. "ילד" מציג גם הוא סולו גיטרה נהדר של יוסיפוב. שני השירים האחרונים סוגרים יפה את האלבום: "מעלה אבק" השיר הטוב באלבום ושיר הנושא "החיים שלך בלאפה". בקיצור אלבום נדיר שהופתעתי שלא היה רשימת המאה שלכם. העצב עבר לגור כאן (1998) לא שמעתם על האלבום הזה? אני לא מתפלא. אלבום קטן ושולי למראית עין של טיפקס אבל ללא ספק אלבום מהפכני. האלבום הזה נעשה ביחד עם שלושה אומנים מדהימים: חיים אוליאל, כנסיית השכל וביג אם. האלבום בעצם סיכם את כל מה שטיפקס עשתה עד אז: שילוב של מזרחית אלקטורוני ורוק בשילוב טקסטים מדהימים. האלבום, בו רק חמישה שירים, נפתח בשיר הנושא "העצב עבר לגור כאן" שיר כבד ויפה עם שילוב מוצלח של אלקטורני ומזרחית. השיר הבא "עם היד על הטלפון" הוקלט עם כנסיית השכל ומורגש הסואנד הנדר שלהם. את "בואי אליי" הקליט קובי אוז לבד עם הסינתי סייזר וזה שיר נהדר כמו קודמיו. "אני מתמודד" מציג יכולות נגינה נהדרות של חברי טיפקס עם עזרה מחיים אוליאל וכמו בשני האלבומים הקודמים הפסגה מגיעה בסוף: "את לא מנסה" שיר ארוך ונהדר שמראה לנו יכולות גדולות של ביג אם.

הוד11

New member
מצטער שלא פרסמתי לפני השליחה

פשוט ישר איך יצאה שבת שלחתי. אבל אתם מוזמנים לתת תיקונים ולהביע את דעתכם

לא הייתי שולח להם שלושה

הם לא יתייחסו. האמת שלא בחרתי באלבום של טיפקס אלא ברדיו בלה בלה המופתי כל כך של החברים של נטאשה

הוד11

New member
אחלה אלבום

מאלבומי הקונספט הטובים ביותר אי פעם. האמתי לא אכפת לי אם הם ייתיחסו או לא אני רק רוצה שהם יבינו שהם עשו טעות. עוד אלבומים שלא שם למרות שהם יכולים להיכנס לעשירייה: שמע ישראל של מוקי, זמן סוכר של איפה הילד. ומה שהכי עצבן אותי: סימנים של חולשה רק במקום ה13. הדיסק הזה צריך לקחת מקום ראשון בהליכה!!!!!

גם לדעתי 13 זה נמוך מדי לסימנים

אבל מתאים לפוליקר לזכות, אז נשאיר את ברי עם המקום השני

טיפקסית

New member
המכתב שלי

טיפקס-האחרון בעשירון התחתון האלבום השני שיצא ללהקת טיפקס,ומטפל בנושאים חברתיים ומכיל להיטים רבים ואהובים של הלהקה דוגמת "עננה", "זמנים קטנים", "בתוך נייר עיתון" ועוד רבים וטובים שמצטרפים לאלו. האלבום נוגע בקצוות החברה הישראלית כולה על גווניה השונים,ומוצא את נקודות התורפה שלה. הלחנים באלבום המשלבים כלים מזרחיים ומערביים כאחד,המתחברים כולם למקשה אחת המחברת את האלבום לרצועת שירים שכל שיר הוא פנינה. האלבום מכר למעלה מ-20,000 עותקים והגיע למעמד של אלבום זהב. חברי הלהקה משתפים באלבום זה נגנים רבים,מה שיוצר גיוון בסגנונות המוזיקליים המאפיינים אותו. מלבד זאת המחאה החברתית הרבה על הנושאים הבוערים של אז, המדוברים גם כיום הופכת את האלבום לרלוונטי מתמיד. הדיסק מאופיין החל מחזרה אל הבית ואל הילדות [עיין ערך השיר "בבית אבא"] ועד לשירי אהבה מודרניים בני זמננו [עיין ערך השיר "ואולי נעשה אהבה"]. האלבום נותן לכל אחד מקום להתחבר אליו,בין אם בעזרת הטקסטים,ובין אם בהפקה המוזיקלית. ראוי לשים לב גם לעיצוב החיצוני של העטיפות,הנושאות מסר בפני עצמן. האלבום הפך לרב מכר באותה התקופה,ואין זה מקרי שעד היום היא שורדת,בעידן של ייצור כוכבי אינסטנט,להקת טיפקס היא אי של יציבות.

למעלה