100 סיבות

מ א ג ר ט

New member
100 סיבות

בהמשך לכל מיני הודעות של כל מיני אנשים, החלטתי להחזיר את הדיון הזה. ההתפקדות השניה שלנו הצליחה יותר, אני מקווה שזה יהיה נכון גם פה. ההודעה הקודמת נכשלה בשלב מאוחר יחסית. הנה כל הדבים שהספקנו לרשום... 1.מוות 2.כוכביות 3.קצב הכתיבה 4."לקיפודים אי אפשר להכניס" 5.הפארודיות 6.ויימס 7.ויטנארי 8.גראני ####### 9.נורית שרעבי 10.LU-Tze 11.corporal Littlebottom 12.נאני אוג 13.סרגנט דטריטוס 14.Death of rats 15.rincewind 16.גריבו 17+18+19.כי הוא מצחיק 20.סוזאן 21.פול קידבי 22.the last hero 23.בגלל הספרים החוץ דיסקיים 24.כי אז לא היה הפורום הזה!!! 25.גוש קירבי 26.הסאטירה 27.הסדרות המצוירות 28.סגנון הכתיבה היחודי 29.בשורות טובות 30.להשכלה כללית 31.בגלל שצריך גן לחשוב 32.בגלל הציטוטים 33. מאגרט 34. בגלל הציניות והסרקאזם . . . . 99.כי קראת עד פה 100.כי הייחתה חסרה סיבה אחת למאה וזהו. וכנראה שנצטרך לכתוב את כל הדמויות...

פנחסון

New member
עוד סיבות

כי משעמם ואין לי כבלים. כי משעמם ואין בכבלים כלום. כי משעמם ועיקלו לי את הטלוויזיה. כי משעמם ויש הפסקת חשמל ואין לי כלום בבית חוץ מנר לקרוא למולו. כי משעמם ויש לי יס בלי ערוצי הסרטים. כי משעמם ואני גר באוהל בדואי בדרום הארץ. כי משעמם ואני סורי שגר בכפר נידח. אותו כנ"ל רק עם אוזבקיסטני. אותו כנ"ל רק עם הודי. אותו כנ"ל רק עם סיני. אותו כנ"ל עם... אתם באמת רוצים שאני אמשיך?

נראה שכבר עשינו את זה

ספרתי כבר 12 דמויות, ש"השתלטו" כל אחת מהן על סיבה משלה. אפשר להמשיך כך, אבל זה נראה כמו ניסיום עלוב לגרד עוד סיבות. לדעץי, צריך למחוק את כל הדמויות שהן סיבות, או הסיבות שהן דמויות, ולהחליפן כך: * סדרת סתמרוח * סדרת המכשפות * סדרת מוות * סדרת המשמר אולי קיימת דמות או שתיים שזכאיות לסיבה אישית משלהן, אבל הבחירה הקשה! נראה לי שהבולטות הן סתמרוח, ויימס, גראני, מוות, כמובילות הסדרות.

smadarbi

New member
עוד סיבה

בגלל הרעיון המבריק שאם נהפוך גניבה ורצח לאיגודים חוקיים - כמות הפשיעה תרד באופן מהותי!!!

FijianSeas

New member
מצטרפת למאמץ!

כי אפילו צום לא יכול על הצרות של סתמרוח (אחחחחחחח לקרוא לו ככה הורג אותי! יהפך לרינסווינד לאלתר!). איך זה?
שמישהו יזכיר לי למה נשארתי בבית במקום לברוח לחבר הכופר שלי.. שייסע..

FijianSeas

New member
אכן..

אבל כמובן, שניה לפני הצום מתחרטת.. אני לא יכולה בלי "כריות" 25 שעות!! אני אמות!!

FijianSeas

New member
זה בסדר

אני ממכרת אותו. למרות שעכשיו הוא באמצע דון (שאני גונבת מתי שאני שם) ו.. שייסע, שר הטבעות שלי אצלו!! גודאמיט, עד שתכננתי סופסוף לסיים אותו.. נו מילא, עוד ראנדאון של ספריית פראצ'ט שלי.. שיט..

Athaclena

New member
השפעה של יום כיפור?

מי שצם יכול לפחות לבלוע ספרים של טרי?

The Mad Hatter

New member
עוד סיבה-הוא מעודד קריאה (כן,כן)

קראתי פעם, לפני די הרבה זמן, כתבה דווקא לא-ממש-מחמיאה על מר פראצ'ט, אבל נאמר עליו, בין השאר, שאנשים שלא אוהבים לקרא בד"כ מאד אוהבים אותו (ושאנשים שכן אוהבים לקרא-דווקא פחות. עם זה אני יכולה להתווכח, אבל נעזוב את זה). ואם הוא מעודד קריאה, זה טוב, לא? גם אם כל הסיבה הזו די תלושה. ^_^

ויימס

New member
אווווווו, כתבה לא מחמיאה! אני רוצה,

תביאי קישור! והקטע עם ה'אנשים שלא אוהבים לקרוא בדרך כלל אוהבים את פראצ'ט' ממש מופרך, רק צריך להביט סביב בשביל להבין את זה.

The Mad Hatter

New member
ועוד אחת-בזכות עידוד הגניבה.

אאל"ט, פראצ'ט הוא אחד הסופרים הכי נגנבים בבריטניה. ולמה זה טוב? כי לגנוב ספרים זה יותר מוסרי מלגנוב מכוניות למשל, נכון?

The Mad Hatter

New member
ועוד! (די נכנסתי לעניין)

בזכות הביוגרפיות המשעשעות בתחילת כל ספר שלו. נכון, הן לא משתנות לעתים קרובות כל-כך, אבל זו שלפני ה"בשורות טובות" שלי (כולל זו של ניל גיימן שבאה אחריה) ממש שיעשעה אותי. כמעט כמו חלק מהספר.

The Mad Hatter

New member
ואחרונה לבינתיים-בזכות הפמיניזם.

יש למר פראצ'ט מגמה מסוימת בספריו ליצור דמויות של נשים חזקות (ע"ע גראני, סוזאן, אנגואה וכו') וגברים רכרוכיים (ע"ע סתמרוח, קולון, קצת גזר וכו'). נכון שיש יוצאים מן הכלל (וטינארי, למשל), אבל כמעט ולא תמצאו אישה רכרוכית. ואפילו ויימס הקשוח משועבד לאשתו.

Athaclena

New member
כי הוא תרוץ כל כך טוב...

להכל. כאילו, אם מישהו נורמלי יגיע לפה, וישאל למה אנחנו משוגעים, אנחנו הרי מאשימים את טרי. הכל בגללו! הוא התחיל את זה! ועוד אחד: בגלל האלים האלה. טפיק, אום, אופלר, איו העיוור ונוגאן - רואים שטרי ממש אוהב להמציא אלים. אל האבולוציה, אלת המזל (או חוסר המזל), אלת החכמה עם הפינגוין, והיה אל מוזר בERIC, לא?

למעלה