100 ק"מ של שכרון חושים

100 ק"מ של שכרון חושים

ביום שישי בבוקר יצאנו גיא ספרוקט, טלטק ואני לרכיבה, שמטרתה המקורית היתה "עליה לצובה". 7:00 בבוקר, תחנת הדלק בנחשון, מתחממים, מתלבשים ויוצאים. סיגל ירון הצטרפה אלינו על אופני ז"ק "עד רמת רזיאל". יצאנו לחימום קצר, התחלנו לטפס בכביש 44 לכוון מזרח וגלשנו במהירות לצומת שמשון. הגענו לתחילת העליה לצובה (בכביש 395), קצת חטיפי אנרגיה, גיא מתדרך: "זה בהתחלה קשה מאוד, אחר כך קשה בטירוף וזה נהיה קשה ממטר למטר, אבל בסוף זה נגמר...". מתחילים לטפס, גיא וטלטק מפעילים מבערים ונעלמים בקיר הראשון. אני מקרטע על הגראני, 1/1, הלב מגיע ל-99% מדופק מירבי ואני משתדל לשחק עם הנשימה, לנשום עמוק יותר כדי להוריד את קצב הלב. הקירות הראשונים מאחורי, אני נושם לרווחה, ירידה קלה לקטע המדהים של הרכיבה - הקטע הצר והמוצל המתפתל בין ההרים - שווצריה. אח"כ מתקרב לרמת רזיאל, עוד פעם קיר מפתיע מאוד - הרגליים מרגישות כאילו מחוברות למשקולות, "רק לא לעצור". 4 קמ"ש, מקרטע למעלה. אחרי רמת רזיאל, ירידה ל"איתנים", מחזירה נשימה והגענו לצובה. גיא וטל מתחממים בשמש בתחנת האוטובוס. הטיפוס ארך לי 1:02 שעות, 14.7 ק"מ. גיא וטל עשו את זה בכ-55 דקות. ממלאים מים בצובה וממשיכים. גלישה מהירה בכביש החוצה את נחל צובה, טיפוס לכיכר בכניסה לסטף וירידה מהירה מאוד לכוון עין כרם. בצומת למטה - פונים ימינה לכביש 396 לנס הרים. מתחילים בירידה ארוכה ונהדרת עד לנחל שורק, חוצים בגשר את תוואי הרכבת החדש ואז מתחיל טיפוס מתון (יחסית...) עד לנס הרים. ב"ברבהר" גיא וטל כבר באמצע האספרסו ואנחנו מחזירים נשימה ואנרגיה. משם עולות האופציות להמשך - לרדת לצומת האלה, לקצר מבית שמש חזרה.., מחליטים לרדת לבית שמש - לרדת זו המעטה. מד המהירות רושם 93.1 קמ"ש בירידה (אולי מזייף קצת) גיא וטל רושמים 90 קמ"ש, רוח באוזניים והופ, אנחנו ב"ביג" בבית שמש. פונים שמאלה לכביש 38, המטפס במתינות עד מושב זכריה. בזכריה פונים ימינה לכביש 383 לכוון גפן ותירוש, צפית וכפר מנחם - עד לצומת ראם. עוצרים בצומת ראם לשחרר את השרירים התפוסים בגב ובישבן. גיא מכריז "14 ק"מ לנחשון". אנו יוצאים על כביש 3 עד לנחשון. תחנת הדלק בנחשון נראתה כנווה מדבר, פטמורגנה לאחר המסע המפרך של 100 ק"מ. שברתי כמה שיאים אישיים ביום שישי, היה פשוט נהדר. מומלץ מאוד.

gsprukt

New member
דרור

תודה שהחזרת אותי לאתמול
אין כמו סבל מזוקק כדי להזכיר לעצמך שאתה חי! מזכיר לך שהרכיבה הבאה עליך... גיא

ר ו נ ן ג

New member
העלייה לאנטנה כבודה במקומה

אבל מה לגבי סיבוב קצת יותר מקיף בגליל או ברמה"ג?

מתבשל איזה מסלול...

מטבעון לכוון בית שאן, ירידה לבקעה, טיפוס ליבנאל או משהו בסגנון. פרטים בהמשך...

אמיר פז

New member
../images/Emo45.gif יופי של מסלול

זה מזכיר לי שלא עליתי לצובה כבר כמה חודשים. באוגוסט עליתי לשם כל שבת. אני עדיין תוהה למה קוראים לזה "צובה", כאשר העליה מסתיימת ברמת רזיאל (אולי כי הירידה מתחילה בצובה...).

tal daniel

New member
צובה

אין כמו העליות של צובה.מת עליהם:) בפעם האחרונה יצאנו מכפר סבא לנחשון דרך רמלה ומשם לצובה, נס הרים, בית שמש ומשם חזרה לכ"ס.יש לציין שכאשר עליתי את צובה פירפרתי את העליה בכייף(כנראה שהרכיבה מכ"ס "הכינה" אותי כראוי)זאת הפעם הראשונה שהעליה לא היתה קשה לי.כאשר יוצאים מנחשון כאשר מגיעים לצובה הגוף עדיין לא "חם".

tal daniel

New member
נס הרים

העליה של נס הרים יותר ארוכה אך פחות תלולה אין מה להשוות הם שונות לגמרי מבחינת מאמץ. המאמץ בנס יותר ארוך אך מגיעים לדפקים סבירים. אני יכול להסתדר עם שניהם.

yossi113

New member
מעניין שבהסתכלות שטחית

על הגרף של הפולאר שתי העליות נראות דומות. מה שאומר ש... . . . . . . . אסור לנתח את הגרף של הפולאר באופן שטחי

gsprukt

New member
נס הרים / צובה

כשאומרים צובה מתכוונים בדרך כלל למסלול שמתחיל מצומת אשתאול עד ברבהר. בסביבות 35 קילומטר. בין שעה וחצי לשעתים. תלוי בקצב. שתי עליות. אחת ארוכה: מאשתאול עד רמת רזיאל ואחת קצרה: הטיפוס המתון והיפהפה לברבהר מנחל שורק. בעיני אין מה להשוות. "צובה" משלבת עליות אתגריות, ירידות סוחפות,ונוף עוצר נשימה. יש מקומות להתאושש, גם במהלך העליה הראשונה עד רמת רזיאל. נס הרים היא עליה אחת ארוכה. שנגמרת מהר. מה שכן, מאוד נחמד לראות את רמת בית שמש הולכת ומתרחקת ככל שמטפסים. ממש כמו בהמראה של מטוס, רק הרבה יותר לאט (במקרה שלי
). אני בדרך כלל עולה מצובה, מוריד אספרסו חפוז בברבהר ויורד מנס הרים. (אפשר גם הפוך: לעלות מנס הרים ולרדת מצובה)

לתשומת ליבך...../images/Emo8.gif

עבור בטטות כורסא כמוני (שלא רכבו כבר "זמן מה") קריאה של השירשור הזה, על החוויות, התחושות, התיאורים והגרפים, גורמת לכל הפחות להזלת ריר פבלובית בשלב מתקדם. אני אמנע מתיאור מפורט יותר של ה"לכל היותר" מפאת כבודו וצנעתו של הפורום והכותב המכובד
.
בקרוב אצלי...

gsprukt

New member
בדיוק עבורך טרחנו וכתבנו

כדי שתקומי מהכורסא ותעלי על האוכף...

../images/Emo6.gif../images/Emo151.gif../images/Emo140.gif תודה, תודה...

אין לדעת... בדרך נס, זה עוד עשוי לקרות. עוד לא אבדה... (שתזכה לחיים ארוכים וטובים, כמובן
)

למעלה