100 רעיונות לשפר טיפי את החיים , בלי להתאמץ

צליליתה1

Well-known member
בגארדיאן*

מס 3 ממש מסקרן אותי, ובהחלט אנסה: לדעתם, התור המהיר ביותר בסופר יהיה מאחורי העגלה המלאה ביותר
(איך שלא יהיה אני תמיד נתקעת בתור האיטי ביותר, אז למה לא לנסות משהו חדש?)

לעומת הרמת הגבה ל 96
מאז התחלתי לקרוא דיגיטלי הפסקתי לקחת ספר בתיק, כשנתקעת לחכות באיזה מקום קוראת בטלפון, אפילו יש לי מבחר ספרים שכיף לקרוא פסקה פה פסקה שם.
(כרגע קוראת על מישהי בקליפורניה שרוצה ללמוד להיות מומחית ביין)

מי מרים את הכפפה ומשפר את חייו?

*עיתון בריטי (כמובן קוראת דיגיטלי) שחביב עלי, ואם יורשה לי להתפלצן, אני אוהבת את הדרך שהם מבקשים תשלום מהקוראים, ואף משלמת
(בניגוד לעיתון שלא אזכיר את שמו)

דקל נור*

Well-known member
אני בוחנת קופות לפי :

האם הקונה שלפניי הגיע עם בן משפחה מסייע

האם הגיע עם סלים רב פעמיים. ידוע שמי שמעמיס בשקיות ניילון , לוקח לו המון זמן לרשרש בשקיות כדי לפתוח אותן ולשים שני מוצרים בשקית אחת ושאר טרחות.

אם אין לי הרבה מוצרים, משתמשת בקופה אוטומטית.

קלייטון.ש

Well-known member
אני בוחנת קופות לפי :

האם הקונה שלפניי הגיע עם בן משפחה מסייע

האם הגיע עם סלים רב פעמיים. ידוע שמי שמעמיס בשקיות ניילון , לוקח לו המון זמן לרשרש בשקיות כדי לפתוח אותן ולשים שני מוצרים בשקית אחת ושאר טרחות.

אם אין לי הרבה מוצרים, משתמשת בקופה אוטומטית.
הכי חשוב להסתכל על המיומנות של הקופאית. זה הגורם המכריע.
האם היא זוכרת קודים של מוצרים בע"פ או שמסתכלת כל הזמן על הדף של המתחילות? או שאפילו שואלת את הקונה "אתה יודע מה זה?"
האם היא טועה הרבה וצריכה שהקופאית הראשית תאשר לה את התיקון, פעולה שיכולה שניות ארוכות אם לא דקות?
האם היא יושבת בחוסר נוחות בכסא כמי שרק רוצה לברוח כבר מהעבודה הנוראה הזו?
קופאית מיומנת יכולה להעביר עגלה עמוסה בפחות זמן ממה שקופאית מתחילה תעביר 5 מוצרים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
האם היא זוכרת קודים של מוצרים בע"פ או שמסתכלת כל הזמן על הדף של המתחילות? או שאפילו שואלת את הקונה "אתה יודע מה זה?"
האם היא טועה הרבה וצריכה שהקופאית הראשית תאשר לה את התיקון, פעולה שיכולה שניות ארוכות אם לא דקות?
קופאית מיומנת יכולה להעביר עגלה עמוסה בפחות זמן ממה שקופאית מתחילה תעביר 5 מוצרים.
אתם מנסים להלחם בחוקי הפיסיקה.

החוק החמישי של ניוטון קובע כי התור בקופה שליד יהיה תמיד יותר מהיר (גם התנועה בנתיב הסמוך).

אין מה לעשות !

קלייטון.ש

Well-known member
אתם מנסים להלחם בחוקי הפיסיקה.

החוק החמישי של ניוטון קובע כי התור בקופה שליד יהיה תמיד יותר מהיר (גם התנועה בנתיב הסמוך).

אין מה לעשות !
בנוסף צריך לזכור שאם תמיד התור בו אתה נמצא הוא הכי איטי, כנראה הבעיה בך ולא בתור.

סופהו 1

Well-known member
2022.
איפה יש סופר שבו הקופאית בודקת קודים או זוכרת?

חוצמזה, מאז שהכניסו לפני כמה שנים קופות עצמאיות, איני פוגשת קופאים/ות והכל מהיר יותר.
הבעיה היחידה שאין את מי להאשים אם עשיתי טעות.

קלייטון.ש

Well-known member
2022.
איפה יש סופר שבו הקופאית בודקת קודים או זוכרת?

חוצמזה, מאז שהכניסו לפני כמה שנים קופות עצמאיות, איני פוגשת קופאים/ות והכל מהיר יותר.
הבעיה היחידה שאין את מי להאשים אם עשיתי טעות.
כן תיארתי לעצמי שזו חוויה שלי ממרכול מסויים בו אני קונה.
המוצרים ממחלקת ירקות לא מסומנים והקופאית צריכה לזהות ולספק קוד.
יש כאלה שכבר מנוסות ויודעות ויש שמתלמדות אז צריכות גם לדעת מה זה כל ירק ופרי וגם למצוא את הקוד.

אני בשמחה פוגש קופאיות.
מעניין אבל גם מובן שהן תמיד נשים.
פעם אחת בלבד, לפני שנים, פגשתי קופאי גבר, בסניף של שופרסל בנהריה.
היה לו איזה קטע שכל מוצר שלקח ליד הוא רחרח. קירב לאף ורחרח. לא רק דברים שיש להם ריח כמו סבון או תבלין. גם חבילת טמפונים, לדוגמה.
בפעם הבאה שבאתי הוא כבר לא היה.

סופהו 1

Well-known member
בגארדיאן*

מס 3 ממש מסקרן אותי, ובהחלט אנסה: לדעתם, התור המהיר ביותר בסופר יהיה מאחורי העגלה המלאה ביותר
(איך שלא יהיה אני תמיד נתקעת בתור האיטי ביותר, אז למה לא לנסות משהו חדש?)

לעומת הרמת הגבה ל 96
מאז התחלתי לקרוא דיגיטלי הפסקתי לקחת ספר בתיק, כשנתקעת לחכות באיזה מקום קוראת בטלפון, אפילו יש לי מבחר ספרים שכיף לקרוא פסקה פה פסקה שם.
(כרגע קוראת על מישהי בקליפורניה שרוצה ללמוד להיות מומחית ביין)

מי מרים את הכפפה ומשפר את חייו?

*עיתון בריטי (כמובן קוראת דיגיטלי) שחביב עלי, ואם יורשה לי להתפלצן, אני אוהבת את הדרך שהם מבקשים תשלום מהקוראים, ואף משלמת
(בניגוד לעיתון שלא אזכיר את שמו)
בסופר הגדול אני תמיד בקופות העצמאיות. חוזרת אל הקופות הרגילות רק אם יש קופאית פנוי/ה.

יש שם כמה הצעות שכבר אמצתי, אבל את זה
For instant cheer, wear yellow
בחיים לא.

מזכיר לי קטע עם ריצארד ברטון, קורא מין רשימת עשה או אל תעשה, שמתוכה אני זוכרת - חייך/צחק, FLOSS .
הצילו!! מישהו יודע למה הכוונה? אני חוששת שלא אצליח להירדם.

נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
למזלי הרב, כל הסופרים בסביבת חיי בעלי קופה עצמאית. גם תור ארוך נגמר מהר יותר מהתור לקופות רגילות.

דקל נור*

Well-known member
קניה שבועית למשפחה הפכה מזמן עבודה לגבר.
לא קונה באינטרנט ולא עושה משלוחים. גם אפשרות הבעל לא אופטימלית אבל זה מפנה לי הרבה זמן וכוחות.

סופהו 1

Well-known member
אין לי סבלנות לזה. אוהבת לראות את המוצרים בעין, לחפש שטויות חדשות על המדף. לא אוהבת את ערימת האריזות שמצטברת לאחר משלוחה.

עם הזמן הגעתי למסקנה, שברוב המקרים, שילוב הזמנת אונליין ואיסוף מהסניף הכי מתאים לי. חיסכון בזמן וכסף ואפשרות למשמש ירקות ופירות ולקנות את הרצוי (או לחפש שטויות חדשות) בזמן המתאים לי.

מזל יש אפשרויות שונות וכולם מרוצים.

קלייטון.ש

Well-known member
לגבי 2, לחכות לפני שרוכשים משהו.
הפעילו עלי לחץ אימים להחליף את הטלפון הטיפש שלי בטלפון נורמלי.
אמרתי בסדר, אני רק רוצה לחשוב על זה כמה ימים.
כי באמת אומרים לפני שאתה מבצע רכישה, תחשוב על זה כמה ימים.
זה היה לפני חודשיים. חשבתי וחשבתי ולא הגעתי להחלטה סופית.
אתמול בבוקר נעלם לי מכשיר הטלפון. הטיפש. חיפשתי וחיפשתי בבית ואיננו.
אחרי הצהרים אשתי חזרה הביתה והגישה לי טלפון חדש. משהו ענקי של סמסונג. עם הסים של הישן כבר מותקן. מסרה לי גם את הישן, חסר תועלת עכשיו.
אז זהו.

צליליתה1

Well-known member
לגבי 2, לחכות לפני שרוכשים משהו.
הפעילו עלי לחץ אימים להחליף את הטלפון הטיפש שלי בטלפון נורמלי.
אמרתי בסדר, אני רק רוצה לחשוב על זה כמה ימים.
כי באמת אומרים לפני שאתה מבצע רכישה, תחשוב על זה כמה ימים.
זה היה לפני חודשיים. חשבתי וחשבתי ולא הגעתי להחלטה סופית.
אתמול בבוקר נעלם לי מכשיר הטלפון. הטיפש. חיפשתי וחיפשתי בבית ואיננו.
אחרי הצהרים אשתי חזרה הביתה והגישה לי טלפון חדש. משהו ענקי של סמסונג. עם הסים של הישן כבר מותקן. מסרה לי גם את הישן, חסר תועלת עכשיו.
אז זהו.
תתחדש!
החכם יודע לעשות אי אילו דברים לטובת בעליו
בטוחה שבקרוב תגלה אותם

קלייטון.ש

Well-known member
תתחדש!
החכם יודע לעשות אי אילו דברים לטובת בעליו
בטוחה שבקרוב תגלה אותם
תודה רבה.
הצלחתי לשים את התמונה של הנכדות, של התאומות עם רחל התינוקת, פרושה על המסך שמופיע אחרי שמקישים פעמיים.
זה אכן יתרון משמעותי ביותר על הטלפון הקודם, אבל נראה לי שבזה מיציתי את היכולות של המכשיר הזה.
גם אין לי כוח ללמוד עוד תכונות שלו.
ואני לא יודע איך מתקינים וואטסאפ. להפסיק להציק לי בנושא.
שהאשה תטפל בזה אם היה כל כך חשוב לה.

סופהו 1

Well-known member
תודה רבה.
הצלחתי לשים את התמונה של הנכדות, של התאומות עם רחל התינוקת, פרושה על המסך שמופיע אחרי שמקישים פעמיים.
זה אכן יתרון משמעותי ביותר על הטלפון הקודם, אבל נראה לי שבזה מיציתי את היכולות של המכשיר הזה.
גם אין לי כוח ללמוד עוד תכונות שלו.
ואני לא יודע איך מתקינים וואטסאפ. להפסיק להציק לי בנושא.
שהאשה תטפל בזה אם היה כל כך חשוב לה.
תתחדש.
יש כמה צדדים חיוביים בטלפונים המתקדמים, אם מצליחים לא להתמכר אליהם ולהשתמש בהם בצורה שבעיקר נהנה מהם.

אפרופו הווטסאפ, לדעתי הוא ידידותי יותר מהודעות סמס, אין שום בעיה בהתקנתו, אבל מבחינתי, מ'כפתלי, אל תתקין.
מהר מאוד למדתי שלמען הפרטיות והשקט וכדי למנוע בלבולי מוח מיותרים, אפשר לחסום מספרים, להשתיק התראות, לבחור לא לשתף האם צפיתי בהודעה, מתי נראיתי לאחרונה, איפה אני נמצאת, ובטח עוד ששכחתי. יש גבול.
תיהנה.

למעלה