100,000 ש"ח

ארגiט

New member
100,000 ש"ח

יש לי 100,000 ש"ח פנויים שלא אצטרך בקרוב, אין שום מטרה רלוונטית לשימוש הכסף הנ"ל,
אך מצד שני, אני שמרן, לא רוצה לסכן את הכסף וגם רוצה אותו נזיל ברמה שבועית.
אני יודע שאין ארוחות חינם, הסכום לא מאוד גבוה, אני רוצה השקעה שמרנית ובנוסף גם נזיל.
0.02% לשנה לפק"מ יומי/שבועי זו פשוט בדיחה,
0.15% לשנה לפק"מ עם תחנות יציאה כל ארבעה חודשים (לא מספיק נזיל) עדיין זו ריבית משעשעת.
האם אני מפספס אפיק השקעה כדאי מסויים, או שאלו הריביות עבור אפיק שמרני ונזיל?
(אג"ח לא משתלם לדעתי בגלל העמלות וההתעסקות ובסוף מקבלים רק עוד כמה עשות ש"ח)

מצ"ב רעיון לצורת השקעה שכתבתי בעבר מקווה שהרעיון ייתן כיוון

רעיון לפיזור אחר:
(חלוקת הסכומים המצויינים לעייל הינם לדוגמה בלבד ואתה יכול לשחק איתם כפי שנוח לך.)
סוגרים לפקדון 80,000 ש"ח לחודש/חצי שנה ומחדשים אותו מידי תקופה.
ביתרת ה 20,000ש"ח רוכשים קרן מחקה על מדד ת"א 100 (מדד הכולל 100 מניות בעלות שווי שוק וסחירות הגבוהים בבורסה הישראלית).
נכון, הסיכון והתנודתיות גבוהים יותר, אך באמצעות השקעה זאת מנסים להגדיל את התשואה על כל ההשקעה.
חשוב לקחת בחשבון :
2.1 הסיכון במדד ת"א 100 הינו גבוהה אך עדיין הוא מייצג את הבורסה הישראלית.
2.2 אנחנו אחרי ירידה של כ 12% ואולי זה הזדמנות להכנס בזהירות (נגיד רכישה של 10,000ולאחר חודשיים עוד 10,000ש"ח)
2.3 כשמגיעים לתשואה של כ 15% מומלץ למכור את הרווח בלבד ולצרפו לפקדון. את הקרן ניתן להשאיר להמשך השקעה ולבצע מימושי רווח כל 15%.
2.4 חשוב לזכור שאתה עשוי להגיע ליום שצריך להשתמש בכסף וההשקעה המנייתית עשויה להיות בהפסד, אזי הסיכון שאתה תשלים את היתרה מכיסך או לחילופין ישאר פחות.
3. חשוב לבחון עלויות ועמלות עם הבנק ולנסות להוריד עמלות טרם ביצוע הפעולות.
4. ממליץ בחום לבצע את בחינת הרעיון עם יועץ ההשקעות בבנק ולנתח את הסיכוי/סיכון והאם הוא מתאים לך.
חשוב תמיד לפני ביצוע השקעה בכל תחום לבחון תמיד מה ניתן להפסיד ומה הסיכונים והאם אתה יכול לעמוד בהפסדים בלי לקבל רגלים "קרות" ולברוח אלא לשבת בסבלנות ולבצע תהליכים מושכלים ולא תחושות בטן או עפ"י התקשורת.
לא להתפתות להשקעה של סכומי כסף גבוהים מידי לאפיק המסוכן, טווח הזמן שאתה מציג לא מוגדר ולכן במידה ויהיה קצר מידי הוא עשוי להקשות על תיקון במידה של ירידות מהותיות בשווקי המניות)
מקווה שתשובתי נתנה לך כיוונים למחשבה,
בהצלחה.

למעלה