101 שימושים לאספרנטו

interDist

New member
אזרח כבוד? ../images/Emo12.gif

אהלן, השאלה שלי אינה קשורה דווקא לאספרנטו, אני שולח אותה לפורום הזה כי קיבלתי אותה מחבר אספרנטיסט באוקראינה. הוא דרש מי הוא "אזרח כבוד" של ישראל ולמי ניתן התואר הזה. האם ליהודים בגולה, שתורמים לישראל? האם לגויים, שפועלים למען ישראל? הוא במיוחד הדגיש, כי לא מדובר ב"חסיד אומות עולם" אלא דווקא בתואר הזה - honora civitano de Israelo כל החיפושים והנבירה שלי באנציקלופדיות לא הניבו תוצאה. אז אני פונה אליכם - אולי מישהו יודע
אודה מאוד

פתרתי את השאלה "מה פירוש אזרח כבוד

גם אני קיבלתי מאותו דובר אספרנטו שמתגורר באוקראינה (יהודי,אגב) מכתב ובו השאלה "מה פירוש אזרח כבוד של מדינת ישראל?". אינני מכיר את השואל, אך (כפי שנהוג מאז ומתמיד בין דוברי האספרנטו בעולם) הוא מצא את כתובת האינטרנט שלי בשנתון של תנועת האספרנטו העולמית ושלח לי לפני כשבוע את השאלה. הוא זקוק לתשובה עבור מחקר שהוא עורך על דיפלומט שבדי שהציל יהודים רבים בבודפשט, הונגריה, בזמן מלחה"ע השניה. פניתי ל"יד ושם" והם ענו לי היום שתואר כזה מוענק רק על-ידם, לאותם חסידי אומות העולם (גויים שהצילו יהודים בתקופת השואה) שביקשו זאת. קבלת התואר אינה מקנה שום זכויות חומריות או אחרות, מלבד כבוד ואות הוקרה. לפני כמה שעות כתבתי לשואל את תשובתי והוא ענה לי לפני דקות אחדות שהוא מאד מתרגש מן התשובה, ושללא עזרה של אספרנטיסט ייתכן ולא היה מגיע לתשובה (הוא לא ידע על קיומו של "יד ושם"!)

מה פשר ההודעה הזו?

חשבתי שאכנס ואמצא 101 שימושים לאספרנטו ולא מצאתי כלום

הנה עוד אחד

אם תקרא בעיון את הודעתו של יוסי שמר - אז תמצא שם שימוש אחד. אם תקרא את ההודעה החדשה שלי על מסיבת הסילבסטר בגרמניה, אז תמצא שימוש נוסף. חוץ מזה הקהל הרחב מוזמן להוסיף שימושים. הרעיון הוא להגיע ל-101 (או לעשרים ואחד :) שלך, ירוק עולהההההההה!

למעלה