..

לזרושקה

New member
..

רק בימים האחרונים אני קולטת את כל מה שעברתי בפולין. בפולין עצמה, בתהליך.. כאילו בפעולות שהיו לנו לפני במשך חודשיים ומה שעברתי אחרי שחזרתי. (חזרתי לפני כמעט 5 חודשים) לא כ"כ עיכלתי מה שראיתי שם, ואת המסרים והפעולות.. זאת אומרת הבנתי את זה אז לא קלטתי.. ורק עכשיו.. פתאום אני רואה וגם אולי מצליחה לדבר על זה. ממש קשה לי עם כל מה שהיה שם, עם מ שראיתי. קשה לי להאמין שבני אדם יצרו מקום כ"כ נורא. שבני אדם הורגים אחד את השני, ולא רק יהודים מתו שם.. גם הומורים ולסביות וקומוניסטים ואנשים עם מוגבלויות מסויימות.. ולמה? פאק כאילו למה? אני לא יודעת אם במסעות שלכם גם דיברתם על כך שעוד קהילות חוץ מיהודים הושמדו.. המסע שלי דיברנו על.. ודי הרבה.. על כל הקטע שכל הזכויות של האדם נשללו מהם - מכולם! אני ממש בתסביכים.. אני מפחדת כ"כ שמשהו כזה יקרה שוב.. וזה לא שאין לי עם לדבר.. יש לי.. אבל אני פשוט לא יודעת איך להגיד זה. וגם תוך כדי המסע.. הייתי די עם עצמי (ברגעים שהגענו למלון). פשוט חשבתי שככה יהיה לי הכי טוב. וזה לא היה ככה. כי אני מרגישה שלא הייתי מספיק עם חברה שלי.. (זה ארוך ודי מסובך וגם לא לעניין שאני אפרט פה בפורום הזה את העניין הספציפי הזה) פשוט רציתי לשתף.

N B I

New member
......

זה קשה, כל הסיפור הזה של לחזור מפולין ופתאום להתחיל לחוות אותה. גם לי זה ככה, במסע עצמו אתה מנתק את עצמך ככה שתצליח לקלוט הכי הרבה אפילו שבעצם שם יש לך את הסביבה הכי "נכונה" לבר על זה. ולפעמים בארץ את מרגישה קצת לבד עם הנושא הזה. לדוגמא בערב יום הזכרון הצגתי תערוכת צילומים מפולין, וכל תמונה שתליתי-הדבקתי-כתבתי לה הסבר, הרגשתי כאילו אני נזרקת לשם שוב במהירות מסחררת. הרשע הזה בא משנאת חינם. אני מתקשה להאמין שתושבי גרמניה נפגעו עד עמקי נשמתם מקיומם של היהודים- לעזאזל חלקם אפילו לא הכירו יהודים. או הומואים,מה כבר עשתה להם הקהילה הזו? אני לא חושבת שדבר כזה יקרה שוב, כלומר אני מתה מפחד שזה יקרה אבל יש לי אמונה גם בטוב האנושי ובכוחה של מדינת ישראל. אם את צריכה לשתף- כולנו כאן בשבילך

Pukipsey007

New member
אמנם קשה ../images/Emo24.gif

אני חושבת שהרבה חוששים שזה יחזור על עצמו, בגלל זה הלכנו למסע ולמדנו על זה, כדי למנוע ממצב כזה לחזור על עצמו האחריות מוטלת עלינו, ועם הזמן קצת יותר קל להתמודד עם מה שראינו

למעלה