...

...

אני סובלת. אני ארבעה חודשים בצבא, מתוכם חודשיים בסדיר. התגייסתי לצבא כמורעלת, וזה המשיך עד הרגע בו הגעתי לבסיס הקבע. אני לא יכולה לפרט הרבה על התפקיד, אבל הוא לא קשה או משהו, והיציאות טובות, הבעיה היא ממש לא בזה... אלא במקום שאני משרתת בו. אני בקושי רואה אור שמש, אולי שעה ביום. ואני נמצאת במקום חנוק וסגור... ולמרות שאני אדם חברותי, אין לי שם הרבה חברות... משום מה יש שם לא מעט בנות רעות, צבועות, ממש מגעילות אליי באופן אישי, בלי שעשיתי להן כלום... ומתוכן ארבע בנות שממש ממררות לי את החיים, וגם המפקדת כל הזמן ממררת לי את החיים. לגבי הבנות- הן תמיד מחפשות מה לומר לי, על כל נשימה הן מחפשות מה לומר ומה לבקר ולעקוץ. הן צועקות עליי ומנסות להוריד לי את הביטחון. יש לי שם שתי חברות שאני מגדירה כממש טובות, אבל גם בהן אני לא ממש רואה מוקד תמיכה. ואין שם הרבה עבודה בד"כ ולכן אני מרגישה חסרת תועלת. קשה לי... מאז שהגעתי לשם נמחק לי החיוך שכולם הכירו... אני בדיכאון כבר כמה שבועות. הייתי אדם ממש שמח. כמו כן, אני עסוקה יותר מדי במחשבות אובדניות... אין לי כוונות אבל הרבה רצון ללכת מפה כבר. לא יכולה יותר עם כל מה שאני נושאת, עוד מהאזרחות... עד שחשבתי שהחיים שלי טובים ושהנפש בריאה, אני מרגישה שלא. שלוש שנים הייתי בדיכאון ועל סף התאבדות ואז התגברתי על כל זה, לפחות חשבתי כך... ובחיים לא הייתי יוצאת מהצבא, בחיים לא. לא יודעת מה לעשות. ואין עם מי לדבר. מרגישה כל כך בודדה, מרגישה ריק גדול.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
דיכאון בצבא

זה נשמע כך כך מתסכל לסבול כך, להגיע לצבא מלאת מוטיבציה לתרום , ואז הכל מתרסק, ואת לא מצליחה לבצע את מה שאת כל כך רוצה. והקושי רק מתחזק שקשה למצוא עם מי לדבר ולהתייעץ. חיילת יקרה, אולי כאשר את לא יודעת מה לעשות, שווה לנסות ולפנות לעזרה מקצועית, בתוך הצבא או מחוץ אליו. אנחנו כאן לא אנשי מקצוע ולא יכולים לאבחן, אך בצבא ישנם גורמים מקצועיים שיכולים לעזור לך ולייעץ לך. אולי שווה גם להתייעץ, למשל עם רופא היחידה, ולברר על אפשרות לטיפולים שאינם יפגעו בשירות הצבאי שלך, כמו למשל טיפול באמצעות אור. אנחנו כאן, מחזיקים לך אצבעות, ומאמינים בך וביכולתך למצוא את הפתרון שמתאים לך. ומזמינים אותך גם להמשיך ולשתף, ולעדכן אותנו בהתפחויות..

היי סהר,

אני מודה לכם מכל הלב על העזרה והתמיכה, זו לא הפעם הראשונה שאתם עוזרים לי כל כך והעבודה שלכם באמת מקסימה! כבר כמה זמן אני חושבת לפנות לקב"ן ולבקש עזרה מקצועית... עדיין לא יצא לי לעשות את זה גם כי אני צריכה לצנזר דברים רבים (כדי שלא יורידו לי פרופיל) וגם בגלל שבאיזשהו שלב זה יוודא למפקדת שלי ולא נוח לי עם זה. אני לא רוצה שאף אחד שם יידע שאני מטופלת, מלבד החברות הקרובות אליי. אבל אני אלך על זה בעזרת השם... תודה רבה סהר, וסופ"ש טוב.

disturbed fairy

New member
אמנם

רשמתי לך במסר, אבל אני אכתוב לך גם פה, כי אולי עוד אנשים שמתלבטים יראו את זה.. דבר ראשון את לא צריכה לצנזר שומדבר, לא כל דבר שתגידי לקב"ן יגרום להורדת פרופיל ובסופו של דבר- זה גם תלוי בך- אם לא תרצי להוריד, לא יורידו לך בכוח!!! לא משנה מה תספרי..... וזה ממש ממש ממש אבל ממש לא יוודא למפקדת שלך אם לא תלכי ותגידי לה בעצמך, יש סודיות רפואית, ואין לה שום דרך לגלות כמה למה ואיך הלכת לקב"ן.... ! הדבר היחיד שהיא תדע, שזה שהלכת, כי את צריכה לבקש ממנה חו"ד, ופה זה נגמר.

היי,

את צודקת לגבי הצנזור... כפי שכתבתי לך לפני כמה שניות במסר, יש לי בעיה עם החוות דעת.. מישהו יודע אם יש אפשרות ללכת לקב"ן בלי חוות דעת? שוב, תודה פיירי

anonimus1989

New member
תלוי מה פשר הפגישה

אם מדובר בעניין של חיים או מוות, חס וחלילה, לא רק שתתקבלי ללא חוות דעת - תתקבלי מיידית. בנוסף לעניין של חיים או מוות, קיימת אופציית הפנייה ממיון/חר"פ(גם כן, חס וחלילה אך אדם צריך לדעת לקבל את מצבו על מנת שיוכל להתמודד עימו) לרפואה דחופה - קב"ן/פסיכיאטר בבית חולים. מקווה שלא הגעת למצב כזה בצבא בכל מצב שהוא לא עניין של חיים או מוות יש לעבור תהליך מסורבל כדי לקבל משהו מאד מוכר לי, אני גם במצב הזה, אני שוקל אם לספר את סיפורי. אולי בהמשך היום. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ואל תכנעי.

היי

אני לא מעוניינת לציין שמדובר בעניין של חיים ומוות כי אני לא רוצה שיורידו לי פרופיל ו/או שיתייחסו אליי באופן יוצא מן הכלל. אבל תכלס כן מדובר בזה, אמנם אין לי כוונה לפגוע בעצמי אבל כל זמן שאני נמצאת בצבא, רק על זה אני מסוגלת לחשוב... היום הרגשתי שאני לא יודעת מה אני עושה עם עצמי אם לא מביאים לי קב"ן ברגע זה, רציתי לצעוק שכולם ישמעו שרע לי מרוב חוסר האונים שהרגשתי. אני אפילו לא יכולה לתאר את מה שבפנים... דיכאון, מתח נפשי ועוד דברים רבים שאני אפילו לא יודעת אם ניתן להגדיר... תודה על העזרה, ואשמח לשמוע את סיפורך :) בהצלחה גם לך!

gogoit

New member
מבינה אותך.

כל כך קשה כל הסיפור הזה. גם אני הייתי בנאדם כל כך שמח, מאושר, אקטיבי, חברותי... וכשנכנסתי לצבא זה השתנה. את יודעת, לפי מיטב המומחים, הרופאים, ואנשים שמבינים בזה... קבעו כי האנשים שעוברים את המשברים הכי גדולים בצבא ואפילו יוצאים- זה האנשים שהיה להם הכי הרבה מוטיבציה לשרת, מורעלות, ורצון. זה אנשים שרקמו בראש שלהם חלומות על מערכת בתכלס היא לא קלה בלשון המעטה. הסיפור הזה, מה שאת עוברת, מה שאני עברתי.. נקרא "תאונה חזיתית עם המערכת". דווקא כי הכי רצינו לשרת ובאנו מורעלות קיבלנו בום, שהרס אותנו. אני הייתי מייעצת לך דבר ראשון לנסות לעבור בסיס אם רע לך שם. באמת שעם התמדה, אולי שיחה עם קב"ן והתעקשות יעבירו אותך. אין סיבה שתשארי עם אנשים שגורמים לך לסבול ובסביבה שעושה לך רע. אני באמת מקוה שהמצב ישתפר בשבילך... אני אישית לא הצלחתי לצאת מזה ופשוט יצאתי מהצבא. ואפילו שהתכנון שלי הוא לחזור להתנדב, הדכאון שנגרם לי בצבא מפחיד אותי עד מוות. תנסי גם טיפול פסיכולוגי, מישהו מקצועי שיוכל לתת לך כלים להתמודד. המון בהצלחה ורק בריאות. תעדכני

היי גוגואית,

כן, זה באמת נראה הגיוני... ואכן, רוב האנשים שמצפים למשהו מהצבא- מקבלים ממנו סטירת לחי. הבעיה היא שבמקום שאני משרתת, ידוע לכולם שזה בקושי אפשרי לעבור... ואם כן, אז רק לכמה מקומות ותפקידים מסויימים... המפקדת שם אמרה לי שאם אעבור, סביר להניח שאהיה פקידה של מישהו. ואני כ"כ פוחדת להמר. מה גם שההעברה, מניסיונות של בנות אחרות, לוקחת לפחות חצי שנה, ויכול להיות שיהיה לי טוב, גם בנות רבות יעברו ובנות חדשות יבואו... תודה רבה! אני גם מקווה שהמצב אצלך ישתפר, ושתעשי את הבחירה הנכונה לגבי ההתנדבות...

gogoit

New member
שטויות שטויות שטויות

גם אני הגעתי לבסיס, שאמרו לי שממנו אני לא אוכל לצאת אפילו אם אני יהפוך את העולם... ואומנם היה קשה, אבל אנשים יטצאו ממנו. והתעקו, והלכו לקב"ן, ועשו דברים. את צריכה להפסיק לפחד מהקב"ן ככה, הוא לא יוציא אותך אם את רוצה לשרת ומרגישה שאת יכולה לתרום- אבל את רק בתקופה מאד קשה ולא מוצאת את עצמך בבסיס שלך. ולגבי להיות פקידה של מישהו? תאמיני לי, אני התחלתי בתור מפקדת גדנ"ע בחיל חינוך... ושם נכנסתי לדכאון הזה- לעומתי יש בנות שעברו להיות פקידות או שהיו פקידות מראש שכל כך נהנו מהשירות שלכם, וחוו יותר ממה שאני חויתי. ככה זו החלטה שלך, לשמור על השם של התפקיד שלך, או להיות משהו אחר, אולי פחות ביג דיל- אבל לנזסות להתאושש ולסיים את השירות. זו דעתי

הם בד"כ סתם מבלבלים את השכל,

ונכון, זה אפשרי לצאת... אבל אני יודעת נגיד על חיילת שיותר משבעה חודשים ניסתה לצאת ובינתיים היא עובדת מטבח, היא הלכה לקב"ן ואין, זה לוקח המון זמן... כולם אומרים שמהמקום הספציפי הזה באמת קשה לצאת. וגם אם כן, כפי שאמרתי, התפקידים באמת לא משהו ואני חוששת שאפול על תפקיד יותר גרוע ושהדיכאון יתחזק... עד שהסתגלתי לבסיס הזה, פתאום להתחיל להסתגל לבסיס חדש ולעבודה ואנשים חדשים... אני לא מצליחה לראות את עצמי פקידה, וזה לא קשור לשם של התפקיד שלי שגם ככה לא טוב בהרבה מפקידה... אני חושבת שאתן לזה שבוע- שבועיים, ואם המצב יימשך, באמת אעשה משהו עם זה ואקח סיכון... תודה

gogoit

New member
כתבתי לך הודעה

מה זה ארוכה והוא מחק לי אותה. אוף =\ אני אכתוב שוב אח"כ

למעלה