:(

Extazi000

New member

אני לא יודע אם אני יהיה פה בזמן הקרוב כדי לשמוע תגובות אבל אני חייב לשתף משהו בהרגשתי... התגייסתי לפני כ 3 חודשים קרבי. מהיום הראשון בבקום הרגשתי שאולי זה לא המקום בשבילי אבל בגלל לחץ של אנשים מסביב ורצון לשרת כן התגייסתי והחלטתי להישאר. כיום יש לי בעייה רפואית שכנראה תוריד לי פרופיל ל 45 או 64. כבר חודש אני בבית בגימלים ורק המחשבה שאני יצטרך לחזור לבסיס מעוררת בי חולשה, מתח, עצבים ולחץ דם גבוה. אני לא רוצה ללכת לקב"ן למרות שאני חושב שאני מאוד צריך ואולי הוא יכול לעזור לי אבל שתי דברים מונעים ממני: אחד זה שאני לא רוצה בשום אופן פרופיל או סעיף נפשיים. והשני הוא הלחץ מסביב, כל החברים שלי בצבא ואם אני יצא זה לא יראה טוב... אני יסבול שאני היחיד שלא סיים שרות ויצא אם זה על פרופיל נפשי או בריאותי ואני לא מוסגל לעמוד בזה. חוץ מזה שההורים שלי מאוד רוצים שאני ישרת בצבא ואני לא מסוגל לומר להם אני רוצה לצאת... אני בדיכאון נוראי ואני לא יודע מה לעשות... בבקשה תעזרו לי :(

ש-ב-י

New member
היי...

טוב אז ככה: דבר ראשון: טוב שהיתה לך מוטיבציה להישאר בקרבי למרות הקשיים... דבר שני: אם אתה אמור להוריד פרופיל רפואי ל-64 או 45, זה לא אומר שאתה תצא מהצבא לגמרי, אלא ישבצו אותך מחדש ליחידה שלא עוסקים בה בדברים קשים, וישימו אותך שם בתפקיד שלמרות הבעיה הרפואית שיש לך תוכל עדיין לשרת שם ולעשות את התפקיד הזה, ובמהלך הזמן יש לך אפשרות להעלות את הפרופיל אם תרצה... דבר שלישי: אתה יכול לדבר עם קב"ן, ובלי שום קשר להורדת פרופיל נפשי... הקב"ן לא נועד רק בשביל להמליץ לאנשים על פרופילים, אלא הוא נועד גם כדי להקשיב לאנשים שרע להם, שקשה להם, לעזור להם, להקל עליהם בדברים, קב"ן הוא בעצם הפסיכולוג של החיילים, וזה לא אומר שאם תלך אז הוא יוציא אותך על נפשי, זה רק אם אתה תרצה את זה, ואם הוא יחליט שממש לא תוכל להמשיך לשרת בצבא בכלל, אבל כעיקרון אתה יכול לדבר איתו סתם ככה על מה שמציק לך על מנת לקבל ממנו עזרה, ולדעתי: אתה לא צריך ללכת לפי מה שאחרים הולכים... אומנם זה ייראה מוזר שהחברים שלך ביחידה קרבית ואתה לא, אבל יש לך סיבות, תקשיב ללב שלך, תעשה מה שאתה מרגיש שנכון בשבילך לעשות, לא מה שאחרים רוצים שתעשה... ולדעתי גם: אתה לא צריך לצאת מהצבא לגמרי, כי זה חבל זה ידפוק לך אח"כ ת´חיים... תוריד כרגע (אם אתה צריך) את הפרופיל הרפואי ל-64 או 45, תשובץ מחדש למקום אחר, ובמהלך הזמן תוכל להעלות את הפרופיל (אם תהייה לך אפשרות מבחינה רפואית), ואם תרצה כמובן, ואולי אפילו תוכל לחזור ליחידה קרבית, אבל העיקר שתסיים את ה-3 שנים האלו שלך... ואני אומר לך מניסיון שאפשר להעלות את הפרופיל, כי אני גם משרת ביחידה קרבית (בשריון), אני ברמת הגולן, והחובש אצלנו סיים טירונות, סיים מקצועות בטנקים, ואז יצא מקרבי על 45 בגלל בעיות בגב, ויצא לקורס חובשים, היה חובש קרבי בהתחלה, אח"כ הוא הוריד את הפרופיל והיה חובש מרפאה, ואחרי שנה בערך (לפי מה שהוא סיפר לי) הוא שוב העלה את הפרופיל, ועכשיו הוא חזר להיות חובש קרבי, אז ז"א שגם אתה יכול, רק תחשוב על זה טוב טוב עם עצמך, ולא איכפת לך מה אחרים יגידו עלייך... שידברו עד מחר.. מקווה שעזרתי...
שלך, שבי ה-
.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום אקסטזי...

אתה מתאר דילמות מאוד קשות... החלטה מאוד חשובה עומדת בפניך, ואתה מתקשה לקבל אותה... מצד אחד אתה חושב שאתה מאוד צריך קב"ן שאולי יכול לעזור לך, ומצד שני, אתה חושש מסעיף נפשי בעקבות פגישה כזו... והלחץ מהסביבה.. העובדה שכל החברים בצבא, ואתה לא רוצה להיות יוצא דופן, החשש לאכזב את ההורים, שכל כך רוצים שתישאר בצבא... כל זה ודאי מוסיף לתחושה הכללית הקשה... יקר שלנו, לא נוכל לקבל את ההחלטה בשבילך... אבל נהיה איתך בכל החלטה שתקבל... ותוכל להמשיך לשתף בהתלבטויות... אנחנו כאן, איתך.

יוגב20

New member
אני מכיר את ההרגשה

תראה חבר היום אני כבר סמל ראשון לוחם בגדוד קרבי! אני מכיר את ההרגשה של הרעד בגוף של הפחד, אני רק יכול להגיד לך שזה טיבעי אתה במסגרת חדשה עם אנשים חדשים/מפקדים/קצינים וכ"ו. אני יכול לספר לך על נסיעות לבט"ר שכל החברה התפללו שייתהפך האוטובוס או שיהיה שיטפון או משהוא בדרך. כל חייל עובר את זה גם אתה תוכל אם רק תחשוב שאתה יכול ואתה יותר חזק מהנופלים!!! אחי אתה לא יודע איזה כיף זה גדוד קרבי / לוחם! קוים בכל המקומות הכי מעניינים הסמכות שנותנים לך ! אתה יודע מה זה רובה ביידים שלך? כולם מתייחסים לזה בזילזול אבל זה כלי הרג ואתה אחראי עליו אתה מבין מה זה? אתה אפיילו לא מתחיל להבין מה זה צבא עד שאתה לא לקראת הסוף! אחי אל תיפול תהיה חזק כולם פוחדים בהתחלה זה הכי טבעי בעולם! זה הכי נורמלי שיכול להיות. לך רק לגדוד יש לי חברים בקריה ובמז"י אתה לא יודע איך הם סובלים כל בוקר לסוע באוטובוס זה שוחק זה נותן הרבה מחשבות על עריקות וזה לא מספק בסופו של דבר ואתה לא יודע כמה סיפוק יש לך מתע"מים {תעסוקות מבצעיות} שאתה מוריד מחבלים שבאו לרצוח אולי את המשפחה שלך... רק תחשוב על כל מה שאתה הולך להפסיד הג´ובניקיות אולי קורצת אבל זה מנצנץ רק מבחוץ כי בפנים זה מבחיל! ובקיצור אתה לא יודע איזה כיף זה בסוף!!! תשאר אל תשבר!

Extazi000

New member

הייתי מת להיות שוב לוחם :( אבל לא רוצים אותי! הפרופיל שלי ירד ואין סיכוי שאני יוכל להעלות אותו בחזרה... לא אכפת לי כבר מה אני יהיה אני רק מתפלל שאני יוכל להשתלב, שאני כן ירצה לבוא לבסיסץ אני רוצה מוטיבציה אבל אין לי!!! אני לא יודע איך אני ימשיך אני לא רואה את הסוף...

xer

New member
דעה

אני התגייסתי לתפקיד קרבי,אחר כך היה לי אפשרות להיות גובניק במשרד ולא לעשות כלום כל היום,ותאמין לי זה מתחיל להמאס ואז בסופו של דבר ביקשתי לחזור ליחידה שלי ולמזלי נתנו לי את האפרות הזאת ואני שמח.

למעלה