11 דקות

HyPeR SoNiC

New member
11 דקות

ידידה שלי עכשיו קוראת את הספר "11 דקות" מאת פאולו קואלו (הבחור שכתב את "האלכימאי") היא הקריאה לי פסקה מהספר, שמבליטה את הפואנטה של השם של הספר ושל הספר עצמו, ומציגה תיאוריה שנורא עניינה אותי. אני לא אצטט את הפסקה כי אני לא זוכר אותה בעל פה, אבל אני אכתוב על מה היא מדברת: אם מודדים כמה זמן נמשך סקס (חוץ מכל הפוצי מוצי שמסביב... מהשניה של החדירה עד הגמירה), יצא שסקס נמשך בממוצע 11 דקות.... לפי מה זהיא הקריאה לי, אנשים מתחתנים, עושים ילדים, עוברים דירה.... ובקיצור, משנים לגמרי ואפילו הורסים את החיים שלהם בשביל אותן 11 דקות של הנאה גופנית. סביב אותן 11 דקות, אנשים בונים וממציאים פנטזיות וסיפורי אהבה ורומנטיקה על מנת שיהיה להן טעם יותר מתוק, אבל עדיין, כל הסיפורים האלה, כל החיים שלנו.... הכל סובב סביב אותן 11 דקות..... מה שהיא ציטטה לי נורא משך את תשומת לבי, וכשחושבים על זה, זו דרך מעניינת להסתכל על דברים..... רציתי לדעת, מה אתם חושבים על התיאוריה הזאת?

Lancelot99

New member
לא כ"כ נראית לי נכונה. הכל תלוי

בהשקפת החיים של הבנאדם. יש אנשים לא מעטים שבכלל לא זה מה שמזין אותם כל החיים (כל הרוחניים למיניהם בהודו, סין והאזור למשל). יש אנשים שמה זהם חיים סביבו זה דווקא המוזיקה, ויש באמת כאלה שחיים סביב אותן 11 דקות. יש ויש. כנראה פאולו שייך לקבוצה האחרונה
אבל ברור שאפשר להתפלסף על זה לנצח.. דווקא תאוריה מעניינת לדעתי

Akuna Matata

New member
קצת מדכא ../images/Emo4.gif

התאוריה הזאת בהחלט פותחת את הסתימה בראש קצת וגורמת לחשוב, מה שכן אני באמת מעדיפה להאמין שהאושר שלי נמשך קצת יותר מה- 11 דקות האלו. (בלי שום קשר אני מעדיפה גם שההנאה נמשך יותר מ- 11 דקות IF U KNOW WHAT I MEAN)

SANGUSUGA

New member
כן ולא

במחינת האדם, החיים הם לא חוויה חיובית כ"כ. לכן הוא מחפש את ההנאות הקטנות, הרגעים הקטנים של הנאה. בשביל חלק זה באמת סקס. בשביל אחרים זה פשוט להיות עם חברים (או חברות, או שניהם יחד
), בשביל חלק זה שיפור ולימוד עצמי, בשביל אחרים זה כמה שניות, מהרגע שאתה עוזב את המטוס ועד הרגע שהמצנח נפתח. יש ויש. כל אחד מחפש את הרגעים הקטנים האלה, שמי שחווה אותם יכול מאוד בקלות להגיד שבשבילם שווה לחיות. בקשר לסיפורים שטווים סביב הסקס - כנראה שהחוויה הזו לא מהנה מספיק בשביל שיהיה שווה לחיות עבורה, ולכן אנשים מוצאים הרבה מאוד דברים סביבה כדי להפוך אותה למעניינת יותר, מושכת יותר, מרתקת יותר, מלהיבה יותר. אני רוצה לראות אדם שיכתוב "סיפור אהבה" על משחק פיינטבול, או קפיצה ממטוס, או החלקה במורד הר מושלג, או על כמה מהנה יכול להיות שיפור עצמי. אולי כי מי שבוחר את הנושאים האלה מוצא אותם מרתקים מספיק, ואילו מי שבוחר בסקס כחוויה ששווה לחיות למענה, בוחר אותו מתוך ברירת מחדל מסויימת. כי "ככה נהוג". לפי התיאוריה הזו (שד"א, אני ממציא בעת כתיבת שורות אלו), אנשים שמוצאים את הסקס באמת מהנה, ומוצאים אותו בתור הסיבה האמיתית לחיות, לא צריכים את כל הסיפורים האלה סביבו, ויכולים להתמקד בסקס נטו. לפי מיטב הבנתי אנשים כאלה נתפסים בצורה קצת משונה בחברה שלנו, כי הם מתמקדים רק בסקס, ולדעתי יש להם סיכוי לא רע להפוך לכוכבי פורנו. אמממ... וזהו אני חושב
ועוד הערת שוליים אחת: כל הכבוד לגבר שמחזיק מעמד 11 דקות בסקס

לדעתי זאת רק...

עוד דרך להסתכל על החיים או תכליתם. כמו בכל מקום, כך גם באוכלוסיית אנשים, יש קבוצות/חבורות/איגודים... כל אחד משייך את עצמו לקבוצה מסוימת, עוד דבר שמבדיל בין בני האדם. נקודת המבט שאתה מציג שכל חיינו סובבים סביב אותן ה-11 דקות, זו רק עוד דרך פאסימית {לדעתי} להסתכל על החיים. הרי ידוע שאותן 11 הדקות לא אצל כל בני הזוג מגיעות ישר, משמע יש להם די והותר זמן להתעסק בקוסמטיקה, משמע אהבה, רומנטיקה וכו'...אז בעצם לא הכל סובב סביב זה. יש שיסכימו עם התיאוריה הזאת, לא מעט אנשים חיים בשביל זה. אני אישית, חושבת שזה נכון ולא נכון, כי כן יש זוגיות, 11 דקות זה עוד שלב בזוגיות, מתחתנים ו-11 דקות באות ואחריהם ילדים. תהליך...:)

HyPeR SoNiC

New member
כן, אבל.....

למה הזוג מתחתן? למה הוא מתעסק בקוסמטיקה, אהבה, רומנטיקה וכו'? למה הוא מתעסק בכלל בעבודה על הקשר ביניהם, אם לא כדי להגיע ל-11 הדקות האלה? זה בעצם מה שהתיאוריה מציגה.

ה-11 דקות..

זה רק ע-ו-ד שלב במערכת יחסים, הרי סקס זה לא תכלית מערכת היחסים {ואם זה כן, אז זה עצוב}... אהבה זה יופי, הענקה וכו'.. 'וסמטיקה זה יציאות, מתנות...סמלים לקשר {אולי רדודים מעט, אבל כך זה מקובל}... זו דעתי לפחות...

HyPeR SoNiC

New member
נכון, אבל.....

מה המטרה של כל הדברים האלה מסביב, אם לא בשביל הסקס? הרי שורה תחתונה, אנחנו מתקשרים עם בני המין השני כדי להזדווג ולהמשיך את הדור, לא? ולכן, אנחנו מעצבים את החיים שלנו כך שהכל יהיה סובב סביב סקס וכדי שזה לא יישמע מגעיל, אנחנו מנפחים את זה בכל מיני דברים כמו קוסמטיקה, יציאות, הענקה, אינטימיות, וכל הפוצי מוצי שיש מסביב...... תחשבי על זה..... יש בזה משהו, לא??

זו דעתה של מרינה..

שהחיים סובבים סביב סקס.. שהכל סובב סביב סקס. אומנם המון דברים בחיינו סובבים סביב זה, אבל לא הכל. ואני בוחרת לחשוב שלא הכל סובב סביב ה-11 דקות. בוחרת לחשוב שנותר באדם טוהר..

pain is MY love

New member
בוחרת לחשוב

בצורה מאוד תמימה את לא חשה כך?.. ואני לא אומרת שסקס זה הדבר הכי חשוב בעולם אבל בהחלט בעולם כל דבר קשור איכשהו לסקס... מבינה את ההבדל?..

קודם כל

אני מאמין שכל החיים מושתתים על שניות או דקות מסוימות, שגוררות המשך. נניח זכית בלוטו. אתה יכול להסתכל על זה מנקודת מבט אחת שאומרת שאתה ממלא כל שבוע טוטו במשך עשרים שנה, ולמעשה לקח לך 20 שנה לזכות בלוטו. מצד שני, אתה יכול להסתכל על זה ככה שלמעשה לקח לך שניה וחצי לזכות בלוטו. השניה וחצי שבה הכדור האחרון הוגרל והתגלגל החוצה. זה הכל תלוי בדרך שאתה רואה את הדברים. לפי הדוגמא הנ"ל, השניה וחצי הזאת שינתה לך את כל החיים. או שבעצם לקח לך 20 שנה לשנות את הדברים, לפי הצורת מבט השניה. אבל בנושא שהזכרת, זה ממש לא נכון לגבי כולם. לא כולם חיים בשביל ה 11 דקות האלו. אבל בשביל אלו שכן חיים בשביל ה 11 דקות האלו, אז התאוריה הזאת היא בהחלט רלמנטרית לדעתי. אני בכל אופן לא אוהב את הצורת הסתכלות הזאת. אם אני לומד באוניברסיטה 4 שנים בשביל להשיג תואר מסויים, אז אני לא חי בשביל ה 20 דקות שבהן אני אקבל את התואר, אני חי בשביל ה 50 שנה שאחרי זה.

emh

Member
אהבתי את האלכימאי....

את זה עדיין לא קראתי אבל זה נשמע לי מאוד מעניין. מה אני חושב על התיאוריה הזו.... קשה לי עדיין לגבש דעה, אתם מצליחים לתאר לעצמכם את החיים אם לא היה סקס בכלל?

pain is MY love

New member
בוא נגיד ככה...

אלה אומנם 11 דקה עילאית.. (או איך שלא כותבים את זה..) אבל מה שמסובב את החיים שלנו זה הדרך להשגת ה-11 דקות האלה. ופה נכנסים לתמונה החיים ראה ערך אהבה, חתונה, מעבר דירה וכ'ו ה-11 דקות הן המטרה אבל החיים שלנו מתקיימים בדרך להשגת המטרה הזאת. וחוץ מזה אתה לא מחדש לי שום דבר תמיד אמרתי שהכל סובב סביב סקס

HyPeR SoNiC

New member
תשמעי.....

אני גם דיברתי איתך על זה כשנפגשנו.... ואת גם אז הסכמת איתי. סקס זה בעצם המשכת הדור והנאה שאין כמותה
אז אני מסכים איתך שאולי המטרה המרכזית שלנו בחיים היא להגיע לאותן 11 דקות, ואנחנו מעצבים את החיים שלנו בהתאם. אבל זה מוזר, כי אף פעם לא חשבתי על זה ככה. גם עכשיו, אני חושב שיש עוד המון דברים בחיים. לא יכול להיות שה-כ-ל סובב סביב סקס...... נכון?

pain is MY love

New member
רוצה להתערב על זה חמוד?....

לא משנה מאיזה זווית תסתכל על זה הכל סובב סביב סקס! ואני לא מדברת על הדיון שלנו פה בפורום על ה"סקס סלז" וכאלה אלא פשוט בכל דבר בחיים אתה תמצא איזה היבט מיני ובכל דבר שאתה עושה אתה תמצא איזשהי חתירה בלתי מובנת לכיוון סקס אין מה לעשות אנחנו חיות!!!!! You and me baby ain't nothin' but mammals So let''s do it like they do on the Discovery Channel

למעלה