11 שנים

11 שנים ../images/Emo16.gif

היום מסמן 11 שנים מאז שטופאק אמארו שאקור השאיר מאחוריו אומת היפ הופ מזועזעת שלעולם לא תישמע אותו הדבר. אז הנה שאלון קטן בשביל האוהבים, וגם בשביל הלא כל כך אוהבים: 1. מהו השיר הראשון ששמעתם מטופאק? מה חשבתם עליו? 2. כמה אלבומים שלו יצא לכם לשמוע? מהו האלבום האהוב? והפחות אהוב? 3. איזה צד שלו אהבתם יותר - המודע חברתית/עצמית או העבריין הקשוח? 4. ראפרים מתים יש בשפע, למה אוהבים דווקא אותו עד כדי כך עד היום? 5. מהו השיר שעדין לא שוחרר שהעולם צריך לשמוע בדחיפות? 6. מה אתם חושבים על האלבומים שיצאו לאחר המוות? האם הם עושים כבוד/עוול למורשת שלו? 7. אתם חושבים שהוא חי? 8. סתם כדי להפעיל את הדימיון - איך עולם המוסיקה היה נשמע כיום אם פאק היה בחיים? 9. שיר שאהוב עליכם במיוחד ולמה הוא כזה? 10. האם אתם רואים מישהו בעולם הראפ של היום שיכול להיחשב כממשיך דרכו?
לזכרו של הבחור שלא משנה כמו עוד ראפרים גדולים יוצא לי להכיר, הוא עדיין נמצא כמה רמות מעל.

samiso2

New member
We Love 2pac

השיר הראשון ששמעתי היה בכיתה ג' HIT EM UP עוד שלא ידעתי שכל השיר זה דיס על ביגי..פשוט אהבתי את הזרימה והקצב.. שמעתי את כל האלבומים וBETTER DAYZ הוא האהוב עליי אהבתי את כל הצדדים של פאק.. והוא פשוט יותר טוב מכולם בגלל זה זוכרים אותו..הוא פשוט דיבר לכל שכבות האוכלוסיה.. מה שעשו לאחר שהוא מת רק העלה את המודעות למוזיקה שלו...ישנם שירים שאם לא היו רואים אור היו פשוט הפסד לעולם המוזיקה.. הוא לצערי מת..אבל חיי בלב של כל אחד ששומע ראפ..דרך המילים..המסר..הכח. חצי מהראפרים היו חסרי קריירה אם הוא היה חיי..כל הסיגנון של הדרום לא היה קם בעוצמה כזאת..ראפרים כמו TI וLIL WAYNE לא היו רואים אור...המערב היה שולט בראפ. השיר THUGZ MANSION עם נאז...פשוט ענק...יש שורות שמעבירות צמרמורת כמו "my love goes to aviny shakur "של נאז..או "dear mama don't cry your baby boy doin' good tell my homis im in heven " פשוט אין מילים אין אף אחד שישתווה לו..לא רק בכישרון..בכל המסביב...אין אף אחד כמו טופאק אמרו שאקור... R.I.P 2Pac Shakur..We Love You Homie.2Pac4Life.

אם טופאק היה מתחיל להקליט עכשיו תחת שם בדוי

בלי לחשוף את זהותו, ובכל מיני בלוגים אלטרנטיביים יקשרו את הפלמוני הזה לנפטונז, m.i.a ודיפלו - תראו איך חולוני הופך למעריץ מספר 1.

youngdiz

New member
אחד הגדולים

היום מסמן 11 שנים מאז שטופאק אמארו שאקור השאיר מאחוריו אומת היפ הופ מזועזעת שלעולם לא תישמע אותו הדבר. אז הנה שאלון קטן בשביל האוהבים, וגם בשביל הלא כל כך אוהבים: 1. מהו השיר הראשון ששמעתם מטופאק? מה חשבתם עליו? 2. כמה אלבומים שלו יצא לכם לשמוע? מהו האלבום האהוב? והפחות אהוב? שמעתי רק את tupaclypse now 3. איזה צד שלו אהבתם יותר - המודע חברתית/עצמית או העבריין הקשוח? בשניהם הוא היה תותח 4. ראפרים מתים יש בשפע, למה אוהבים דווקא אותו עד כדי כך עד היום? כי הוא היה מפורסם היטב 5. מהו השיר שעדין לא שוחרר שהעולם צריך לשמוע בדחיפות? 6. מה אתם חושבים על האלבומים שיצאו לאחר המוות? האם הם עושים כבוד/עוול למורשת שלו? לא מביישים כי יש לו כישרון על כל מנגינה, אבל לא משתווים למקורות 7. אתם חושבים שהוא חי? 8. סתם כדי להפעיל את הדימיון - איך עולם המוסיקה היה נשמע כיום אם פאק היה בחיים? כרגיל 9. שיר שאהוב עליכם במיוחד ולמה הוא כזה? 10. האם אתם רואים מישהו בעולם הראפ של היום שיכול להיחשב כממשיך דרכו? 50 סנט היה הממשיך שלו ב-2003 אבל מאז הוא דעך וכל השאר גם כן

New member
מי אמר לך שהוא מת o_O ?

1. Do 4 Love - בהתחלה זה היה הקליפ שתפס לי את העין, ואחרי זה השיר שתפס לי את האוזן. (הייתי ילד, מה אתם רוצים?) 2. יצא לי לשמוע את כולם... הכי אהוב? תלוי במצברוח, כל תקופה אני חוזר לאלבום אחר. (הראשון שקניתי היה Still I Rise, אחרי זה Greatest Hits, Better Dayz וכך הלאה...) 3. הבנאדם היה Great Speaker. רק תצפו בנאום שהוא מרביץ בכנס הפנתרים השחורים... (והוא רק בן 18 שם) לא אהבתי אותו כקשוח, כי הוא הביא את עצמו למצב של טישטוש בין העבריין שמתואר בשירים שלו לחייו האמיתיים - ובעצם הזמין על עצמו התנקשות. 4. היה בו משהו כנה ואמיתי, אם זה בטקסטים שלו ואם זה בשירה שלו. דברים שלימים הפכו אותו לקול של הדור שלו. (וגם כמה דורות אחריו...) 5. "Yea I'm Chillin' With Haze" 6. יש כמה שהייתי מוותר על שיחרורם או לפחות מחכה פרק זמן נורמלי כדי לבנות ציפייה בין אלבום לאלבום. 7. מזתומרת חושבים? ברור. 8. בלי קלאפים. (מלשון: Clap) 9. Changes. תקשיב לאקפלה לחוד, ולאינסטרומנטל לחוד. אפשר ממש לשחרר את שניהם בנפרד וכל אחד מהם יישמע מדהים... אז השילוב של הכל ביחד כשיר - מושלם. 10. עופר לוי מה נשאר להגיד חוץ מזה שאני מקווה שהוא יודע עד כמה הוא מוערך בזמן שהוא יושב לו עכשיו באי שלו בקולמביה.

Killo Vat

New member
הראפר המשפיע ביותר

לדעתי הוא ראפר מעולה, אבל לא הגדול מכולם (לדעתי לפחות). מה שכן הוא הראפר הכי משפיע אי פעם. אפשר להגיד שהוא מיחצן את ההיפ הופ לטוב ולרע, בין אם בפרשיית האונס - ובין אם בפעילויות החברתיות שלו, בין אם בהתבטאויות האלימות שלו - ובין אם בהטפה שלו לכבוד ולשוויון. השיר הראשון ששמעתי - Changes. אחד הגדולים שלו ללא ספק. אחד מאותם שירים שמדברים על הקיפוח של השחורים ועל האלימות (אפילו הוא מתייחס אלינו - There's war in the street and war in the middle east). יצא לי לשמוע את כל האלבומים שלו שיצאו בזמן שהוא היה בחיים ובנוסף את Until The End Of Time. אני מאד אוהב את 2Pacalypse, Strictly 4 my N.I.G.G.A.Z ו- Me Against The World עם העדפה ל-Strictly 4 my N.I.G.G.A.Z. אני די חושב שהוא חי בסרט יותר מידי והחזיק מעצמו יותר מידי. למשל תורת ה-Thug Life. הוא התייחס לזה כאילו הוא כתב את אמנת ז'נבה החדשה. הוא כל פעם טען שמחפשים אותו למרות שהוא היה פרובלמטור לא קטן. אני יותר אהבתי אותו שהוא עשה ראיונות רגועים ודיבר על מה שהוא מאמין בו מבלי לדחוף כל הזמן Muthafucka ו-Thug. למה אוהבים אותו עד היום? אני אוהב את ביגי עד היום וגם את ביג פאן וביג אל. למה אחרים אוהבים אותו כל כך עד היום? אולי כי טופאק כל הזמן דאג להופיע בתקשורת והיה יותר מפורסם יחסית. אולי בגלל כל התאוריות סביב הרצח שלו ואולי בגלל הקסם האישי שלו. מה שכן הוא באמת יותר אהוב מאותם ראפרים שציינתי למעלה... עזבו אותכם שוחרר לא שוחרר. שירים כמו Breda's Got a Baby, Keep Ya Head Up, Dear Mama הם פשוט שירים חזקים שחובה לשמוע. טקסט נוקב (Keep Ya Head Up), לפעמים גם קשה (בשיר על ברנדה), טקסט מרגש (בשיר לאמא שלו). בנוגע לאלבומים שלאחר המוות, אני חושב שזה די מוגזם. יש כמה שירים מעולים (בינהם Changes ו- Thugz Mansion) אבל זה כבר די ברור שזה פשוט נעשה למטרות כסף וזה די עושה לו עוול. אין לי כח להכנס לקונספירציות אם הוא חי או מת. עשו מזה יותר עניין מרצח קנדי. אם הוא היה חי? היה ממשיך להוציא דיסים על כל העולם. היה לו גם ביף עם דרה ככה שמגרה אותי לחשוב מה היה קורה אם הוא היה מוציא דיס על דרה ואמינם אחרי שדרה גילה את אמינם. מצד אחד נאס וג'י זי לא החזירו לו (פחדו?) אבל אמינם עם הלשון החדה שלו יכול היה ליצור את אחד הביפים המעניינים. שיר שאהוב עלי במיוחד? ציינתי למעלה שלושה, אבל אני רוצה יותר להתמקד בשיר Old School. טופאק היה די שחצן ככה שלשמוע אותו מרעיף הערכה על ראפרים אחרים די הפתיע אותי. הוא מדבר עם המון כבוד וממש מעביר את ההערכה הזאת למאזין. ממש אהבתי בסוף שהוא מדבר כמו ילד קטן ומתלהב. מראה שגם טופאק גדל על מישהו. ממשיך דרכו? לא חושב שהוא צריך ממשיך דרך. אחרי הכל הוא אמן ולא ראש ממשלה.
אז הנה אחד לזכרו של אחד הגדולים שמצד אחד יכול להיות שהפה הגדול שלו הרג אותו אבל מצד שני גם עשה אותו גדול כל כך...

dune d

New member
../images/Emo16.gif

אחד הגדולים אין ספק, למרות שהדעות שלי עליו דיי ידועות ואני אישית לא חולה עליו אלה דווקא על ה"יריב" שלו, שלדעתי הוא יותר טוב אבל אין ספק שפאק היה וישאר אחד הגדולים בעולם ההיפ-הופ, לא רק כראפר אלה גם כבן אדם ,שחקן , יוצר ואומן. אני רק יכול להמליץ על House Of Pain שלו ביחד עם ביגי שלדעתי הוא השיר הכי טוב שלו.

טונה 360

New member
עונה.

1. קליפורניה לוב ושהוא לא יפה. (זה השתנה עם הזמן) 2. כולם. האהוב - R U STILL DOWN, פחות אהוב - כל מה שיצא אחרי. 3. אלו שני צדדים שהפכו אותו למעניין. 4. כריזמה במאסות בלתי נתפסות, כישרון מאוד גדול לבטא רגשות שראו אצלו גם במשחק. מנהיגות יוצאת דופן. גרוב יוצא דופן, אינטיליגנציה, רצינות, חיים מתוקשרים ומאוד מעניינים, הרבה מאוד אלמנטים שנורא קשה להתחרות בהם (כשאתה מת) 5. עבור. 6. R U STILL DOWN יצירת מופת. השאר - קשקוש. 7. אני אישית חושב שהוא היה חי, עד 98 ככה, ואז הוא מת, התנקשו בו. 8. לדעתי הוא היה תופס את המשבצת של הכוכב הגדול ביותר בהיפ הופ לפרקים, עושה קצת ניו סול, קצת רוק, קצת פופ, אני חושב שתמיד הוא היה מוסיקלית כמה צעדים קדימה, 9. שירים אהובים, still i rise, i get around when i get free II בגלל הרגאיי, הגיטרות המעולות me against the world - ליווה אותי הרבה, נמצא גם ב bad boys ost. תוסיפו לזה את שלושת האלבומים - me agianst the world, eyez on me , r u still down לכל שיר באלבומים האלו יש משמעות בשבילי ותקופה שהוא מביא. 10. לצערי לא, יש הרבה שאני אוהב... אבל אין מנהיג, ג'יגה היחיד שמתקרב לזה, אבל זה לא "זה" למרות שאולי אי אפשר לשפוט כי היום היחס לאמנים ומוסיקה הוא נורא שונה, הם נתפסים נורא שונה. מי יודע, אם פאק היה מגיח היום באותה המתכונת, יכול להיות שהוא היה נתפס כאיזה נודניק. גם ביגי היה אמסי יוצא דופן עם כתיבה מעולה, (בד"כ יותר משל פאק) , דמות מגניבה, והפקות מעולות. אבל פאק היה אחד הטיפוסים המעניינים בתעשיית המוסיקה, שעד היום מצליח לגעת לי בנשמה, מה לעשות... (יחד עם זאת מוסיף אני להחזיק בדיעה שaalyiah היא האבידה הגדולה ביותר שידע הז'אנר) שירים שכדאי לבדוק - gotta get mine ft. mc breed let's get it on ft. grand puba , heavy d, B.I.G digital underground - same song (הלהקה שפאק היה הרקדן שלה נותנת לו הזדמנות להראות קצת סקילז) והלינק הבא יפתיע גם אתכם. מה, היו משדרים 6 פלוס גם בקליפורניה? (אמיתי לגמרי, מתוך קלטת ביתית) http://www.youtube.com/watch?v=16CTJx8g388 טונה.

comer789

New member
טופאק

לא היה כזה ראפר טוב, לפחות לא בהתאם למעמד שאליו הגיע. הוא היה כריזמטי, כשרוני ביותר, אבל הסיפור והפוזה עשו את שלהם, לא שונה בהרבה מפיפטי סנט למשל. היה לו מוסר כפול בכל הקריירה שלו, דיבר על אפליה ומאבק ושאיפה לחיוביות, ובאותו אלבום דיבר גם על להיות גנגטסר מגניב ולהרביץ לאיזה כלבה. I wonder if heaven hot a ghetto זה השיר הכי טוב שלו, בהפרש גדול מכל השאר. ראוי לציין לחיוב את California love וכמובן שהיו לו עוד שירים טובים, מכונת להיטים נדירה. חייבים להעריך את טופאק, אבל לא צריך להיסחף בגלל כל הסיפור שלו...

הוא חסר !!! התשובות שלי ...

-השירים הראשונים של טופאק ששמעתי היה Keep Ya Head Up ו i get around מאלהומו הראשון והנהדר משנת 93 strickly for ...(you know what)o -יצא לי לשמוע את כל האלבומים של טופאק (דם את המיותרים שיצאו לו בסוף שאליהם אני בכלל לא מתייחס). אז בלי לקחת בחשבון את הכל הזבלה שיצא לו בשנים האחרונות אני חייב לומר האלבום שאני הכי אוהב שלו (בלי להחשיב גם את האוסף ,שהוא אוסף גיאוני כשלעצמו השוזר בתוכו את כל הפנינים של טופאק) הוא makavelli וזה היה קשה בין עוד יצירה גיאונית all eyez on me . אבל יש משהו מאוד ייחודי באלבום הזה .כל שיר בו הוא יצירה בעיניי . האלבום הפחות אהוב עליי הוא 2Pacalypse Now . אף על פי שיש שם את brendas got a baby -אני נבדל כרגע מהצדדים הפולטיים או העבריינים שבו .אני אהבתי אותו ואני רואה בו בתור משורר . היכולת שלו לספר סיפורים ולקחת אותך למסע דרך המילים שלו ,זה מה שאהבתי בו . -מפני שהוא היה הכי אמיתי ! גם לטוב וגם לרע .הוא האמין בדרך שלו ורק בדרך שלו ואני זוכר אותו אומר ברעיון אחד שהוא יודע שאנשים רוצים להרוג אותו ,אבל זה לא אומר שהוא יפסיק להיות מה שהוא וזה קנה אותי . שהקשבתי למילים שלו ,אני שמעתי אמת מאחורי המילים ,כאב מאחורי המילים תסכול ,כעס .היום אתה שומע שירים בסגנון אשר לא חודרים לך באותה רמה לתודעה מפני שאין אמת מאחורי המילים . אף על פי שאני חייב לומר שיש אחד שאני מתגעגע אליו יותר . -באמת שאני לא יודע על חומרים שלא שוחררו ,אבל אם יש חומרים גם לביגי וגם לטופאק יחדיו מהתקופה בה הם היו חברים . זה יהיה מאוד מסקרן לשמוע את השניים יחד. -זה נושא מאוד רגיש עבורי מאחר וכבר בהתחלה אני ציינתי שאני לא אתייחס לכל מה שיצא לאחר מותו של טופאק מלבד r u still down . כל האלבומים האלו מבזים את פועלו של טופאק וחבל מכיוון שזה מוריד מערכו של אומן דגול . אדם צריך להיזכר על הדברים שהוא עשה עד מותו ולא לאחר מותו .מכיוון שהוא לא עשה אותם . אני גם קראתי ידיעה אשר אומרת שחלק מהשירים אשר שוחררו לאחר מותו באלבומים החדשים הוקלטו ע"י כפיל קולי של טופאק. -לא אני לא חושב שהוא חי ואלה שחושבים אני חושב שאתם מבזבזים את זמנכם . צריכים להקים קהילה של אנשים שחושבים שטופאק חי ואלוויס חי ופול מקרטני הוא סתם מתחזה ובעצם הוא מת . זה כבר הפך לבדיחה בעיני כולם . לא סתם כריס רוק ודייב שאפל הכניסו את זה למופעים שלהם. -עולם המוזיקה היה נשמע בדיוק אותו הדבר ,גם עם הוא היה עדיין כאן וגם עם ביגי וביג אל ואיזי אי וביג פאן . הם פשוט היו מוצאים את דרכם להשתלב לכל הז'אנר ההולך ומתפתח . מוזיקה לא נעצרת היא ממשיכה ומשתדרגת לטובה וגם לרעה והואומנים הישנים ממשיכים לעשות את שלהם ויש כאלה המנסים להשתלב .כמו נאס ,ג'יי זי ,קול ג'י ראפ ,ראקים ,קיירס וואן . חלקם נעלמים וחלקם מנסים להשתלב . -ללא ספק השיר הכי אהוב עליי שלו הוא dear mama .שיר כל כך אמיתי שכל פעם מצליח להביא אותי לידיי ריגוש . "כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא" . -אף אחד לא צריך להמשיך את דרכו ! כמו שאף אחד לא צריך להמשיך את דרכו של מייקל ג'ורדן בכדורסל . הוא היה גדול וגאון בתחומו יש כאלה שיאמרו יותר מאחרים יש כאלה שיאמרו פחות מאחרים . הוא אדם שדרכו תיזכר לעד ,אך עם כל אלבום שיוצא מתחיל להימאס לי ולאחרים ממנו וחבל שכך . אני רוצה לזכור אותו לפני שהוא הלך לעולמו . ועכשיו דבר אחד לסיום . כל הדברים שרשמתי הם מתוך כנות מוחלטת .אני ידוע כמעריץ ביגי גדול ועל אף הסכסוך הגדול בין השניים והשיר המזוויע hit em up . טופאק היה ותמיד יהיה ראפר גדול . אחד לפני הגדול מכולם :)

תחנת הרדיו המובילה מלוס אנג'לס

K-Day 93.5 מקדישה את שידוריה במשך כל היום אך ורק לטופאק (הם לא משמיעים שום דבר אחר). יפה לראות כמה אהבה יש לכל החבר'ה בקאלי לבן האבוד שלהם... כנסו ותקשיבו (יש ללחוץ על listen live)

pour out a little Liquer

1. אני חושב שזה היה "קאליפורניה לאב", וממש לא התלהבתי. שנה לאחר מכן שמעתי את Do For Love ואני לא חושב שבחיים שלי נדהמתי כל כך משיר כלשהו בשמיעה ראשונה. בחיים שלי לא שמעתי פלואו ייחודי כל כך... וההפקה פשוט מהפנטת... 2. את כולם. האהוב הוא MAKAVELI, ללא ספק פסגת היצירה שלו (או של כל אומן היפ הופ לצורך העניין). האלבום הפחות אהוב (אם לא מחשיבים את אלבומי הרימיקסים הכל כך מיותרים) הוא כנראה Pac's Life. שיא הבינוניות. 3. אמרו בשרשור שהחיבור בין שני הצדדים הוא מה שעשה אותו כל כך מעניין. היו לו שירים שיכלו לגרום לך לדפוק מכות למישהו, הוא עשה Fight music ברמה הגבוהה ביותר. אבל אני אישית אהבתי יותר את הצד הרגיש שלו, שבו הוא שם את הפוזה בצד ובא נקי ואמיתי אל המיקרופון. זה יצר רגעים של כנות שאין בהיפ הופ, פשוט אין. 4. בעוד ראפרים אחרים התעסקו בפאנץ'-ליינים או בסיפורי גאנגסטרים, הטקסטים שלו אלמותיים, הם היו יכולים להיכתב בעוד 20 שנה וגם לפני 20 שנה, אנשים יוכלו להזדהות עם המילים שלו לנצח. 5. Grab the Mic - אחד הטקסטים החזקים והמרגשים שלו. 6. מה שאנשים אף פעם לא מבינים זה שבשנה האחרונה לחייו פאק הקליט משהו כמו 4 שירים ליום .בקצב הזה יש לך אלבום בשבוע (מה שקרה עם MAKAVELI). מאז, ראפרים רגילים למדו את זה ממנו והתחילו לעשות כמוהו, אבל כמובן שהתוצאה נשמעת כאילו היא יצאה מפס ייצור. טופאק היה פנומן אמיתי, לכן כמעט ואף אחד מהשירים האלה (שיצאו לאחר המוות) נשמע חפוז או מאולץ. הם שירים שלמים, עם פזמונים ועם הרבה לב ודיוק בביצוע. לכן הרבה מהאלבומים שיצאו לאחר המוות נשמעים מצוין באוזניים שלי. עד Better Dayz המופתי הם כמעט ולא עשו פדיחות. עניינים התחילו להדרדר כשהם נתנו לאמינם להפיק את השירים (מ loyal to the game שיצא ב2004) והגיעו לשפל חדש ב Pac's Life. 7. לא, הוא מת. 8. בואו נתחיל מזה שאף אחד לא היה קורא לג'יי זי "אלוהים", ביגי היה עדין בחיים (והרבה מאחורי השיא שלו) ואף אחד לא היה יודע מי לעזאזל זה ליל ג'ון. כמובן שההיפ הופ היה נשמע הרבה יותר טוב. 9. Do For Love - כי הוא התחיל הכל בשבילי... גם עכשיו יש לי צמרמורות כשאני שומע אותו... 10. לא, אבל בעידן שבו כל ראפר לוקח לעצמו דף מספר השירים של טופאק. נאס וקנייה ווסט עושים את העבודה הטובה ביותר.

למעלה