11.3 אלבום משולש יוצא לחנויות . הפרוט בפנים

zwzwzw1

New member
לא , זה אוסף מכל הדיסקים שקיימים רק

3-4 בביצועים שגם הם קיימים ברשת

עכשיו השאלה אם לקנות או לא...

האם כמו מעריץ נאמן לדאוג שיהיו לי כל הדיסקים שלו או לא. האמת שבשנים האחרונות הנאמנות שלי כבר לא מה שהיתה וכשמדובר באוסף נטו אז בכלל זה לא מדרבן לקנות.

zwzwzw1

New member
אני לא הייתי קונה ..

לא חושב שזה פריט חובה למי שיש את רוב הדיסקים , לא מוצר חובה ואין כל חדש בו

אם אתה לא קונה אז יש לי אישור :)

הנאמנות שלי החלה להתפוגג בעונת ההופעות ואושר אקספרס. בסופו של דבר את עונת ההופעות קניתי לפני כמה שבועות ואת אושר אקספרס יש לי על המחשב קצת אחרי שהוא יצא ואני שוקל לקנות בעתיד אם אני לא אצליח להעביר אותו מהמחשב לדיסק בלי בעיות.

DORONUSH2

New member
קונה גם קונה

אמנם אני בן 41 , מאמין שיותר מבוגר מרוב המשתתפים כאן.
אני גדלתי על שלמה והתבגרתי איתו.
אני אוהב את היצירה שלו באלבומים, כי כל אלבום מסמל תקופה ונכתב בהתאם לתקופה (למשל האלבום חום יולי אוגוסט שמהווה תמונת היסטוריה של אותה תקופה, ופריחה ביצירה של שלמה).
אני אוהב להחזיק אלבום פיזי, ולא לראות שיר וירטואלי. ההרגשה שלי היא שכך יש לי את היצירה של שלמה, כפי שהוא התכוון ורצה שיהיה.
אני בטוח שגם האוסף הזה הוא לא סתמי, וערוך עם חשיבה מוקפדת, כמו כל מוצר ששלמה מוציא לשוק.
דורון

האהבה שלך לשירים של שלמה מקסימה.

אני לא חושב שזה דיון רציונלי (או כמעט לא) אם אוסף כזה ערוך בחשיבה מוקפדת או סתמי. ברור שבמידה מסויימת יש בו חשיבה ובמידה מסויימת יש בו היבט מסחרי גרידא.
השאלה איפה זה פוגש את כל אחד מאיתנו.
אני צעיר ממך, בן 31, ועדיין "ממרום שנותיי" (ואולי אין מקום למרכאות) אני יכול לראות על עצמי כיברת דרך שעברתי בחיים לגבי איפה שהשירים של שלמה פוגשים אותי. ב5 שנים אחרונות אני מאוד ביקורתי ביחס אליו והרבה פעמים הרבה יותר בוערת בי הביקורת מאשר הצדדים החיוביים שבו. יחד עם זאת עדיין שמישהו שואל אותי מיהו הזמר שאני הכי אוהב אני לא מהסס ומשיב ששלמה אפילו שבשנים האחרונות אני שומע אותו פחות. אני רוצה להאמין שיש משהו מקסים גם בחוויה האמביוולנטית לגביו- כיוון שחוויה בעוצמה כל כך גדולה חייבת להיות רק כלפי מישהו שמילא ו/או ממלא מקום משמעותי מאוד בחיים.
כך שכניראה אני, לפחות כרגע, אסתכל יותר ממך על הצדדים הפחות יפים של הוצאת אוסף משולש חדש אך עדיין אהבתי את מה שכתבת :)

DORONUSH2

New member
לגבי הגיל-לשירים ולמעריצים של שלמה אין גיל

היו אלבומים שבשנים אחרות פחות הקשבתי להם, ובהמשך הם תפסו אותי יותר, לפי תקופות.
אני מדבר באופן כללי, לא רק על שלמה, אני מאוד מצטער על כך שכיום יש פחות חנויות מוסיקה.
אני אוהב מאוד את פורמט האלבום, וכיום יש דור שלם שכבר לא מכיר זאת, וקונה , צורב או שומע אם פי 3.
\חוץ מזה שאני לא מצליח להשיג דיסקים שאני רוצה כי כבר לא מביאים לארץ, כל הערך של פורמט האלבום נעלם.
כחובב שלמה זה כמובן מציק לי, לפחות את האלבומים שלו עדיין לא קשה להשיג, אבל אין הרבה חנויות וזה חבל.

בוודאי,לא התכוונתי לכתוב שלאהבה הזאת יש גיל.

אצלי האהבה לאלבומים שאהבתי בעבר עדיין בעיקרון קיימת אבל קשה לי עם האלבומים החדשים, נורא קל לי למצוא את המגרעות שבהם ולא את הריגוש שהם נותנים.
לגבי הדיסקים- מה אני אגיד לך, אנחנו זקנים :) אתמול בארוחת ערב המשפחתית הסתכלתי אצל אבא שלי במגירה בקלטות טייפ שהיו לנו בשנות ה80 והתמלאתי נוסטלגיה.

מעניין לשמוע (כלומר לקרוא) את תגובתו.

נראה לי שהוא יוצא מתוך תפיסה שהבחירה המסויימת של שלמה באלבום המשולש בשירים מסויימים ולא אחרים בסדר מסויים ולא אחר מבטאים פן אמנותי נוסף מעבר לשירים עצמם נטו. האמת שאני יכול להסכים עם זה ברמה מסויימת. ברמה מסויימת...

מה זה משנה סדר השירים?מה אמונותי בזה?

סתם בזבוז לדעתי
אתם יכולים להעביר אחורה וקדימה לבד
לדעתי לא יהיה לדיסקים האלה הצלחה
מי שאוהב את שלמה כבר יש לו
מי ששונא שונא אז למה שיקנה?

אל תביני אותי לא נכון,

לא התכוונתי שלדעתי זה מצדיק קנייה אבל מי שקונה אני מניח שזה חלק ממה שמנחה אותו.
תזכרי שבאופן עקרוני סדר שירים כן יכול להוות החלטה אמנותית- הרי בכל דיסק חדש שיוצר מוציא הוא צריך לבחור באיזה סדר לשים את השירים ואני מניח שזה לא ניעשה באנדנדינו אלא עם מחשבה מסויימת אז כנ"ל גם לדיסק אוסף.

אני גם חושב שהדיסק הזה לא יצליח מי יודע מה ומהר מאוד המחיר שלו יירד אבל תהיי בטוחה שעדיין בהשוואה לאוספים של זמרים אחרים הוא יהיה בין המצליחים כי זה של שלמה ארצי אז זה חייב להיות כך, ככה אלוהים רצה שיהיה בעולם...

אבל אולי באמת דווקא הפופולריות של שלמה

שגורמת לכך שלכל כך הרבה אנשים יש כבר דיסקים שלו תגרום לאוסף להיות חסר ביקוש באופן קיצוני... אם זה יקרה זו תיהיה הפעם הראשונה מאז 1990 עם כרטיס ללונה פארק ששלמה לא יצליח במכירות. זה יהיה ממש מוזר... אולי יחולו שינויי אקלים באותו יום, אולי האדמה תרעד קצת...

מיותר כמו אוזן המן עם פרג

לא מפתיע ששלמה מוציא דיסק כזה, חייבים לאייש את המשבצת של "מתנה לחג" לקראת פסח, ואם אפשר למחזר וללעוס עוד ועוד פעמים, ולגבות על זה מחיר מופקע, אז למה לא. אני לא מתכוונת לקנות, שיהיה בהצלחה למי שכן.

נראה לי שיש אפילו מקרים יותר גרועים

לגבי זה. ראיתי שבוב דילן הוציא לאחרונה עוד אוסף אחרי שרק הוציא אוסף לא כזה מזמן (וגם לפניו כבר היה...). אבל כן- שלמה יכול להרשות לעצמו להתנהל בשוק הישראלי כמו רוקר בינלאומי ומבחינתו אין סיבה שלא יעשה זאת.

למעלה