...

...

אין לי דרך יותר טובה לומר את זה בלי להישמע !@# ! אבל...איי פעם אתם ניסיתם להסביר משהו בפילוסופיה לחברים שלכם ואמרו לם שאתם חופרים? כמו למשל להסביר למישהו את משפט הקוגיטו (אני חושב משמע אני קיים) או כל הנחה פילוסופית אחרת? אני אישית התייאשתי מלפני יותר שנה אבל לעוד מישהו יש את הבעיה הזו?

gurke

New member
לא

או שאתה לא מצליח להסביר את זה היטב (לגיטימי) או שאתה צריך לבחור את החברים שלך יותר טוב

לא חושב

רוב האנשים לא מתענינים בזה ובטח שלא אבחר מישהו על פי התענינותו בפילוסופיה.

gurke

New member
זו הייתה בדיחה ../images/Emo9.gif

כנראה שהיא לא הייתה מוצלחת. בכל מקרה, אם מישהו לא מתעניין בזה, למה אתה מסביר לו על זה? הרי ברור שהוא יחשוב שאתה חופר, אתה מסביר לו על משהו שהוא לא מעוניין לדעת עליו.

Lady In Blues

New member
כן, אבל לא החברים שלי.

כי החברים שלי חכמים (ליש'ס
) אבל קורה הרבה שאני מדברת בכיתה על צימחוות ודברים חשובים ושומעת פיתאום "תפסיקי לחפור". בגלל זה אני משתדלת להסביר לכולם כמה הביטוי הזה אומר בעצם "חה חה חה, אני אידיוט". (בהקצנה, כמובן). אין מה לעשות, אנחנו דור של כלום. וכלום זה מה שמעניין אותנו.

gurke

New member
זה לא תמיד ככה

הרבה פעמים אנשים טוחנים מים בדיבורים שלהם במקום לעבור שלב קדימה, ולעבור למעשים. אם אנשים אומרים לך שאת חופרת והם מתכוונים לזה ברצינות זה אומר שלא הצגת להם את הדברים בצורה טובה - כי זה לא משנה אם הם טיפשים או לא ואם הם מבינים או לא, המטרה בסופו של דבר היא לגרום להם לשאול את עצמם שאלות שהם לא שאלו עדיין ולגרום להם לחשוב, ואם איך שאת מציגה להם דברים רק גורם להם לסלידה מהשאלות הצגת את זה בצורה לא נכונה.

Dragonaut

New member
לאו דווקא

יש את גורם ההתעמקות שלהם. יכול להיות שזה פשוט לא מעניין אותם. יש נושאים שאי אפשר לתמצת. [מה שכן, אין תלונות על החברים שלי- איכשהו כשכולם עם בירה ביד, מדברים אקזיסטנציאליזם]

Lady In Blues

New member
אני דווקא מאוד עניינית.

אבל, כמו שגיא אמר, לפעמים הם פשוט לא רוצים בכלל להכנס לנושא שהוא יותר חשוב ממספר הקוביות של מייקל לואיס.

gurke

New member
כנראה שלא הבנתם

את הכוונה..ברור שיש כאלה שלא מעניין אותם והם לא רוצים להתעמק בנושא. אבל המטרה (שלי לפחות) היא לגרום גם להם להתעניין בזה, לשאול את עצמם שאלות. בתור אחד שמדריך ומאמן ילדים מאז כיתה ז' למדתי שהדבר הכי חשוב בהעברת מידע זו הצורה בה אתה עושה אותה. אתה צריך לדעת איך לגרום ל"קהל היעד" להתעניין בדבר שעליו אתה מדבר, גם אם לפני דקה הם לא חשבו שהם איי פעם יהיו מעוניינים בו. אז אם את מדברת איתם על משהו, והם טוענים שאת חופרת - אז כנראה שלא סיפרת להם את זה בצורה נכונה. לאנשים שונים מגיע הסבר שונה, זה פשוט מאד. חוץ מזה, בקלות מאד בפילוסופיה אפשר לטעות ולהתפלסף עד כדי חפירה - זה קורה המון, לפעמים גלשנו לזה בשיעורי פילוסופיה, והיינו צריכים לעצור את זה בעצמנו (מין תרגילון שכזה)

Shira Esther

New member
יש לי דברים יותר טובים

לעשות מלשכנע את החברות שלי להתפלסף, שזה, כמו שאמרתי, תחביב. אם אצליח לשכנע אותן לבוא למשמרות עירנות למען שחרור החטופים, דייני.

Dragonaut

New member
למה להתפלסף עד כדי חפירה

נחשב 'טעות'? זה מה שהופך את העניין לכיף.

Snow fairy

New member
האמת שלא, רוב החברים שלי גם מתפלספים כמוני../images/Emo3.gif

אחותי הגדולה צוחקת עלי לפעמים על זה שפתאום משום מקום אני קופצת עם שאלות פילוסופיות, אבל גם היא אוהבת פילוסופיה, אז... זהו

Shira Esther

New member
כמובן.

ואין לי בעיה עם זה. פילוסופיה זה תחביב, שלא אמור לעניין את כולם. אם אחפש כחברים רק את אלה שדומים לי, יהיה לי מאוד משעמםP:

סיר חע

New member
בטח.

מצד שני, אם אני אסתובב כל היום עם פלספנים כמותי (ואפילו יותר), אני עלולה לאבד את שפיותי.
["תעביר את המלח" "מהו המלח?..."]

../images/Emo6.gif

אממ אני לא לומדת פילוספיה אבל כשאני מתפלספת על משהו, זה לפעמים קורה..
מה שיותר קורה, זה שמי שיוצא לי להתפלסף בפניו פותח ת'עיינים והן כבר צועקת "OMG מאיפה לך הדברים האלה?!?!??!!" שזה אומר הכל XD בד"כ רק דברים טובים יוצאים מזה...P: אתה לא יכול להתפלסף עם חברים שלך 24/7 זה מחרפןןן אם אתה "חופר" בזמן הנכון, אתה לא חופר..[או שזה לפחות פחות מורגש] P:

למעלה