?

יעלי144

New member
?

אני לא יודעת אם אני במקום הנכון אבל אשמח אם תכוונו אותיבעלי ואני נמצאים בפרשת דרכים מסובכת עם ילדינו , יש לנו בייתגדול ובו יחידתדיור אשר השכרנו אותה והתמורה הקלה עלינו בתשלום המשכנתא שהוא גבוה מאוד מצבינו הכלכלי רע יש לנו חובות ואנחנו מתמודדים לבד עם הכל לא מבקשים מאף אחד כלום.לפני 3 שנים באו ביתי וחתני ובקשו לשכור את היחידה הסברנו להם ש שכר הדירה מאוד נחוץ לנו והם התחייבו לשלם אני אקצר ואומר שמכל מיני סיבות התשלומים לא בוצעו אף פעם במלואום גם באשמתינו כשויתרנו מתוך רצון לעזור, חתני היקר לא נקף אצבע על מנת לשמוא על הקיים וכמובן שכל תקלה ביקש שנתקן הוא השתלט על החנייה ובחיוך כאילו מתנשא לא נוקט אצבע ואפילו לא מנקהאחת ל.....בתקופה האחרונה מצבינו החמיר מקום העבודה של בעלי לא בטוחואנחנו חייבים למצוא דרך להכנסה קבועה לא נראה לנו שהם חושבים לפנות את היחידה נוח להם המצב הקיים.אנחנו קרועים ולא יודעים מה לעשות, ביקשנו מהם לפנות את היחידה ועכשיו הכל מבולבל ומרגיש על הפנים אני בחוסר אונים לא ניודעת מה נכון מצד אחד אנחנו זקוקים נואשות לכסף ומצד שני זו הבת שלי [בלי הכסף אנחנו נמצא את עצמינו ברחוב בלי הילדה שלי אני לא חיהמה לעשות

אני מבינה את הקושי בהחלטה.

אני חושבת שאת צריכה להציג בפני ביתך וחתנך את המצב כמו שהוא ולשתף אותם בקושי שלך. הם התחייבו לשלם ולא עמדו בכך והם ודאי מבינים שזה החמיר את מצבכם ובגלל זה אתם נאלצים לפנות אותם. אפשרות נוספת היא לאמר להם שישלמו את החוב ויבטיחו לשלם שכר דירה ואז יוכלו להשאר. למרות הקושי את צריכה ללכת עם ההגיון ועם המצב האמיתי שלכם ואני מאמינה שביתך תבין בוודאי לנוכח הידיעה שלא שילמה שכר דירה כסף שנחוץ היה לכם ועוזר בשיקום המצב. את יכולה לנסות גם לבקש מהזוג לחשוב על דרך אחרת אם יש להם שתמנע את עזיבתם את יחידת הדיור, תני להם הזדמנות לשוחח על זה בינהם כאשר השורה התחתונה היא סכום הכסף החסר כדי למנוע עזיבת הבית.

שלום יעל

אני מזהה כאן בעיה כלכלית גם אצלך וגם אצל ביתך. לדאבוני בעיות כלכליות משפיעות קשות על קשרי המשפחה. חשבי לרגע איך הכל היה ניראה לו לא היו לך בעיות כלכליות וגם לא לביתך? אפשר לתת מענה בתחום הפסיכולוגי לבעייה אבל זה רק יקל על ההרגשה אך לא על ההתנהלות המשפחתית. כדאי מאוד ללמוד עכשיו , עדיף מאוחר, להתנהל נכון כלכלית ולהתייעל בהוצאות ובהכנסות. שיתוף פעולה ולימוד פשוט יחסית יכול להוביל לא רק לשיפור כלכלי אלא לדיאלוג טוב יותר ולהעצמה משפחתית.

למעלה