:(

Prozacnation

New member
:(

היי, אני חיילת בשירות סדיר, כבר 3 חודשים בצבא. התגייסתי לתפקיד הדרכה ביח"ש אך הוציאו אותי משם אחרי שבוע וחצי בשל בעיות בריאותיות. לצערי זה הוביל אותי לכלל צה"לי, פגשתי בקצין מיון והאופציות שהוא נתן לי לא היו מדהימות, בחרתי בפקידת לשכה. שיבצו אותי כפקידה במקום מאוד טוב אבל אני פשוט לא מסוגלת להיות פקידה. אני יודעת שאני מסוגלת ליותר ואני רוצה לעבור תפקיד. כל התפקידים בהם אני מעוניינת דורשים מיון קדם צבאי לכן הסיכויים שלי די נמוכים :( פניתי למש"קית ת"ש בשביל לנסות בכל זאת, הוצאתי טופס 55, צירפתי מכתב שכתבתי, החתמתי את המפקד הישיר שלי.. היום פניתי למפקד היחידה והוא אמר שלא רק שהוא לא יחתום יל הטופס, הוא גם יסמן שהוא לא ממליץ. וזאת למה? כי הוא טוען שאני חיילת מאוד איכותית, הכי איכותית שיש לו והוא לא רוצה לוותר עלי. בנוסף הוא אמר שאם אני אתן לזה זמן ואני באמת לא ארצה להיות בתפקיד הוא מוכן לעשות טלפון אחד בלי טופס 55 ובלי כלום, להוציא אותי מהיחידה ולשלוח אותי לבקו"ם לשיבוץ מחש במדור נשים אבל מן הסתם זה לא ממש האופציה הטובה ביותר.. מה לעשות? אני חוזרת כל יום בוכה.. אני מרגישה כל כך תקועה, יש לי המון לתרום אבל אני פשוט לא מנצלת את זה. לפני הגיוס רציתי ללכת לדובר צה"ל, למאבחנת מחקר.. כל מיני תפקידים טובים, אבל התקבלתי להדרכה ביח"ש אז ויתרתי על הכל.. ועכשיו נדפקתי:( חשבתי לגשת לקב"ן כדי לקבל ייעוץ או רק לדבר איתו, כי אני בדיכאון מתמשך כבר 3 חודשים.. הסיבה היחידה בגללה אני לא פונה לקב"ן היא בגלל ששמעתי שאי אפשר לצאת לקצונה אחרי מספר פגישות עם הקב"ן.. ואני ממש רצינית לגבי הצבא, אני נורא רוצה לתרום.. מה לעשות?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
להתמודד עם תסכולים.

מרגישים את התסכול שלך מהתפקיד שאת מבצעת, מההרגשה שאת יכולה לתרום ולעשות יותר ולא נותנים לך תסכול שגורם לך להרגיש שאת תקועה, שאין מי שמקשיב לך בצבא. תסכול שהויל אותך לדכאון. ונראה, שמפגש אחד עם קב"ן יכול אולי כן לעזור לך, מפגש עם מישהו שתפקידו להקשיב מישהו מתוך המערכת שאולי גם יוכל מלבד ההקשבה גם לייעץ לך מה מלעשות. ובינתיים אולי כדאי לך לשנות גישה, להפיק את המקסימום מהמצב והתפקיד הנוכחי, לשאול את מפקד היחידה איך את יכולה לתרום יותר ביחידה עצמה, להראות יוזמה ומנהיגות וחשיבה שתעזור לך אח"כ גם להגיע לקצונה אולי..

disturbed fairy

New member
היי

חשוב לי להבהיר את הענייין האחרון, אפשר!!! לצאת לקצונה אחרי פגישות עם קב"ן, במידה ורק ניפגשת איתו ואין לך פרופיל נפשי אין שום מניעה שתצאי לקצונה, למי שמעביר את המבד"קים [שאלה מבחני הקצונה] אין גם שום דרך לדעת שהייית אצל קב"ן כי זה מידע סודי- רפואי. בכל אופן את לא תוכלי לצאת לקצונה ולהיות קצינה טבוה שתורמת ו-נהינת, אם תהייי בדיכאון, לכן חשוב לטפל בזה קודם. דבר שני, את רק 3 חודשים בצבא, תני לזה צ'אנס, סביר להניח שעוד לא התסגלת לגמריי, עוד לא התרגלתי, סה"כ כמה זמן את בבסיס הסדיר שלך? אולי חודש בלחץ? תחכי עוד חודשיים לפחות, אני בטוחה שאז כבר לא יהיה לך כ"כ רע, אבל אם עדיין תרגישי שאת רוצה עמבר לזה, ושבוער לך לעשות יותר, תדברי עם המפקד יחידה שלך שוב... כרגע, הוא צודק שהוא לא מאשר כי מניסיון הוא יודע שלחיילים לוקח זמן להסתגל למקומות, במיוחד אם זה לא המקום שהם ציפו וקיוו להגיע אליו [מה שקורה בדר"כ...] שקלי את הדברים, בהצלחה...

למעלה