..

..

אני חייבת להיפטר מהפחד שלי מכל דבר אפשרי. זה סיוט לחיות במצב כזה..שלפני דברים, אפילו קטנים, אני משקשקת מפחד והדופק שלי מאיץ, המחשבות רצות כמו סרט רע.

בוקר טוב ../images/Emo13.gif

את טוענת כי את "חייבת" להפטר מהפחדים. אני חושבת כי כדאי להחליף את המילה "חייבת", שהיא לכשעצמה די מלחיצה, במילה "רוצָה". מה דעתך? האם את אכן מפחדת מ"כל דבר"? חשבי על-כך- אני בטוחה שיש גם דברים מהם אינך מפחדת, הלא כן? ההעצמה שבדברייך ("כל דבר אפשרי") תורמת גם להעצמת תחושת הפחד והחרדה. כדי לשקיט מעט את התחושות, אולי כדאי שתעשי רשימה של דברים שאינם מפחידים אותך, דברים שעמם את מתמודדת באופן מוצלח- אני בטוחה שיש גם כאלה
ולגבי הדברים "המפחידים"- מאחר ואת אדם חושב ומנתח, אפנה אותך לערוך ניתוח של אותם הדברים; לגבי כל דבר שאת מרגישה שמפחיד אותך, רשמי על דף (או אולי מוטב שתהיה לך מחברת לצורך העניין) כמה נקודות: 1) מהו אותו ה"דבר". 2) מהם הדברים שמפחידים אותך לגביו- ממש רשמי את כל מה שמפחיד בהקשר לאותו העניין. 3) התעמתי עם הפחדים באמצעות תשובות ונימוקים הגיוניים (גם אם אינך מאמינה בהם). כתבי כל נימוק הגיוני שיכול לפוגג את הפחד שלך. אם תבחני את הרגשתך לפני ואחרי ה"ניתוח", תגלי שעצמת הפחדים פחתה... התמדה בשיטה זו (ואפילו שוב ושוב ביחס לאותם הפחדים), תשנה את הרגשתך באופן משמעותי ותסייע להנמכת מפלס החרדות שלך. אז- לעבודה!
יום מקסים לך, יקירה גילת

שואלת43

New member
מסכימה עם גילת

חייבת- מילה לא מוצלחת, להפטר- מילה לא מוצלחת. רוצה לנסות להפחית פחדים- יעד הרבה יותר מציאותי. בבסיס של כל הפחדים יש פחד של מוות. אם נקבל את המוות כאפשרות שאנחנו מוכנים להתמודד איתה- מתאפשר לעשות הרבה יותר דברים. בנוסף- יעזור ללמוד לא לתת לרגש כל כך הרבה מקום. לפחד- זה לא אומר שאני לא אעשה את זה או שזה באמת מסוכן. אני אפחד ובכל זאת- אעשה אם זה חשוב לי ומוכנה לקחת עלי את הסיכון שאפילו אמות (מוות לא רק פיזי בהכרח, גם רגשי כמו נטישה או דחיה וכו').

למעלה