שלום לך, אני חושב שיש כאן הרבה קשר לגיל
העשרה שכולנו היינו בו וחווינו שינויים יותר קיצוניים במצב הרוח. מה שאני למדתי לאורך השנים, שמצבי הרוח שלי מאוד קשורים למיקוד שלי בחיים. ככל שאני יותר ממוקד בעשייה שמטרתה לשרת אותי, אז מצבי הרוח הם יותר קיצוניים, כי טיבם של החיים הוא כזה. פעם אתה מרגיש שהכל מצליח ואתה עף לשמיים, ופעם הכל נכשל ואתה בדיכאון. ככל שאני יותר ממוקד בעשייה שהיא 'ערכית' וקשורה למכלול מסויים, אז אני יותר רגוע כי לא אני המרכז אלא ה'נושא' עצמו. דוגמא : אם כרגע אני ממוקד בשאלה 'איך תורמים משהו לבחורה צעירה ? אפילו אם זה רק ישפר את איכות חייה בשבריר'. אז אולי תעני ואולי לא תעני, ואולי תקחי משהו ואולי לא. אני מרגיש שאני תורם משהו לתהליך מסויים (אולי בכלל מישהו אחר יקרא וזה יתרום לו). אם אני עסוק בשאלה 'וואי כמה אני נהנה להדריך והלוואי שהשיחה תתפתח ואולי אחרים יצטרפו ויהיה לי כיף'. אז בזמן כתיבת השאלה יש 'היי' מסויים. אולי אם תעני יימשך ה'היי' ואחרי זה כשהשיחה תדעך וכבר לא תעניין יהיה 'דאון' מסויים. אם תרחיבי את הדיון לחיים עצמם. תראי שנער שמדריך בצופים כי הוא רוצה לתרום לילדים ולהעצים אותם ב..... שונה לחלוטין מנער שמדריך כי זה גורם לו להרגיש חשוב, שונה לחלוטין מנער שרק לומד בתיכון וכל מה שהוא עושה זה בעצם לבנות את עתידו (פעם העתיד נראה ורוד ופעם שחור). אותו דבר לגביי הורה שבאמת רואה את טובת הילד, מול הורה שרוצה שהילד יגשים את חלומותיו האבודים. אותו כנ"ל עובד שכל הזמן רוצה שיחשבו שהוא נראה טוב, מול עובד שבאמת רוצה לשפר את התהליכים ....... לדעתי אין אדם שתמיד יכול לראות את המכלול ולא את עצמו, זה מאבק תמידי, אבל ככל שהמטרה שלך היא לעשות דברים ולא רק לראות את עצמך, אז חייך מתייצבים סביב העשייה, ולא סביב הרגשות הרגעיים.