?

אוקסנה13

New member
?

שלום! יש לי בת שהיא בת 5, מאז שנולד התינוק ( שכיום הוא בן 10 חודש) היא מתנהגת מוזר ,לא מקשיבה לנו, מתנהגת לא יפה,רוצה מדי פעם לחנוק את התינוק וכו', אנחנו דיברנו איתה והסברנו לה שזה לא בסדר לעשות כך ושזה אח שלך והיא פשוט בשלה ולא רק זה, היא גם עושה לנו בעיות באכילה פשוט לא אוכלת כמו שצריך. רציתי לדעת מה אפשר לעשות כי אני כבר חסר כוחות. בתודה מראש

לבנות תשתית של יחסים ותחושת ערך טובה

שלום רב, יום בהיר אחד לפני 10 חודשים השתנו חיי בתך באחת. מלהיות מרכזית ולזכות בלעדית בכל תשומת הלב של ההורים, הסבים והסביבה, היא נדרשת להתחלק עם אח לא קרוי (מבחינתה). היה לה "חוזה" אתכם ועם החיים. החוזה הופר, חד צדדית, בלי שנשאלה ונתנה על כך את אישורה. הילדה עוברת תהליך הסתגלות מורכב, היא מחפשת את מקומה מחדש במשפחה ולא מוצאת. היא חווה כאב נפשי. יש לה רצון עז להיות אתכם בקשר(אם אפשר קשר בלעדי, כמו בימים הזכורים לה לטובה). נסיונותיה להרגיש שייכת, חשובה ורצויה עולים מבחינתה על שרטון. הילדה מבטאת בהתנהגותה קושי בהסתגלות. היא זועקת לעזרה בדרכים שונות עד בעיות אכילה. וחבל!! אתם צריכים לרכוש מיומנויות מתאימות לעזור לה. מה עושים? מצטרפים לקבוצת הורים לומדת. בה לומדים לעזור לילד לפתח תחושת שייכות, ערך, נחיצות וחשיבות בדרכים מועילות. כגון: שיתוף, התייעצות, מתן אופציות לבחירה, הסכמים, בקשת עזרה, עידוד, הכרה והערכה למועילות ועוד. הורים מתנים יחסים טובים בהתנהגות טובה. ילדים שיש להם יחסים טובים בוחרים התנהגות טובה. לכן, אני ממליצה לכם בחום ללמוד על התפתחות הילדה ועל הצרכים שלה כדי להיות הורים מועילים. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה